All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Stugor och båtalarm

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finns inget nytt med bostäder eller kabinlarm, men den norska tillverkade Haukka3000 kan fortfarande vara värt att överväga.

Nackdelen med några av dagens stugalarm är att de är beroende av Telenors personsökande tjänst för att rapportera något fel. Telenor tar dock bort denna tjänst.

Sänd textmeddelande

Antennen Visa mer

- Vår produkt har en inbyggd GSM-sändare och -mottagare från Ericsson. Det innebär att alla utlösande larm skickas till dig via SMS eller fax. Larmstationen har även eget backupbatteri, säger Bjørn Holm på Norsat AS.

Haukka3000 kan placeras i stugan, båten eller i ditt vanliga hem. Baspaketet ger dig alarmmeddelande direkt via din mobiltelefon. Med tillvalet kan du också fjärrstyra värmarna så att kabinen värms upp när du kommer upp, och snabbt se till kabinen i händelse av vattenläckor eller inbrott.

- Om du har utrustningen placerad i båten kan du även fjärrkontrolla länspumpen. Något praktiskt om du inte har möjlighet att regelbundet övervaka båten. Eftersom systemet är GSM-baserat kommer du också att få statusmeddelanden på din förvaltning, så du kommer alltid att veta att de tjänster du begärde har utförts, säger Holm.

- Det är också värt att notera att paketet är enkelt att montera. Alla givare och styrenheter förses med ledningar och pluggar och sätts direkt in i centralenheten. Du kan också få larmcentralen anpassad till både 220 och 12 volt spänning, avslutar Holm.

Grundpaket och tillval

Baspaketet innehåller Haukka3000, två rörelsesensorer inklusive kablar och antenn.

Pris:

 • 12 volt pack = 6 193. -
 • 220 volt = 6 324. -
Dessutom kan du välja ett alternativ som passar just dina behov. Haukka3000 har 5 ingångar för varning och 4 utgångar för styrning. Ingångarna är förprogrammerade med fast meddelandetext för varje ingång.

Vi har övervägt följande alternativ:

 • 1. Vatten och fuktighetsdetektor. Vid hög luftfuktighet och vatten i rummet skickar sensorn en signal till centralstationen och du får ett meddelande via SMS. Det kommer även att kunna signalera om vattennivån i båten blir för hög.

  Pris = 731. -

 • 2. Temperaturdetektor. I standardversion kan den visa och meddela temperaturer från 0 till 60 grader Celcius. Med ytterligare sensor är intervallet 40 till 60 grader Celsius.

  Temperaturgivaren ställer dig till minsta eller maximala värden, HAUKKA3000 skickar sedan ett larm om dessa värden överskrids.

  Pris = 999. -

 • Branddetektor Visa mer

 • 3. Rökdetektor. Brandlarmet är en optisk typ och startar en larmsiren i röken i rummet, samt meddelas via SMS.

  Pris = 680. - Inklusive kabel.

 • 4. Strømstyrerelè. Med denna omkopplare kan du fjärrstyra värmare, belysning, varmvatten, länspumpar och liknande.

  Med denna styrrelä kan också klippa strömmen till marinmotor via mobiltelefonen, om båten är stulen.

  i läget är ett utlopp med inbyggd elektronik som kan kopplas in i ett vanligt vägguttag, (kan användas både vid 12, 24 och 220 volt) den elektroniska apparaten kommer att kontrollera bifogas denna, och det körs som en kabel direkt till huvudenheten .

  Pris = 536. - Inklusive 5 meter kabel.

OBS: DinSide har inte testat produkten i praktiken.

Känner du till andra konkurrerande produkter?

Skicka oss ett mail och vi tittar på dem.

Mer information om Haukka3000 kan hittas här.

ADVERT

Mest populära