All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Byggmax har den mest billiga material till terrassen

Den egenföretagare lever fortfarande i många av oss, och vissa har också så mycket mod att de är fria att bygga en hel terrass.

Men förutom att vara ett rimligt stort projekt kostar det också att bygga en terrass. Klicka. Nej har kontrollerat hos de olika återförsäljarna vad materialet på en terrass kostar och vi fann att skillnaderna är höga. Den svenska kedjan Byggmax var den mest prisvärda, medan Monter tog ut det mesta av materialstapeln. Omkring 3000 kronor skilde dem.

- Vi är inte glada att "vinna" en sådan jämförelse ", säger kategori- och marknadschef på Optimera Monter, Erik Westby Tønnesen, att klicka. nr.

- Det är vår tydliga strategi att vi ska få konkurrenskraftiga priser, men vi erkänner att priserna kan variera från återförsäljare till återförsäljare.

De olika kedjorna köper egna träprodukter från samma leverantörer, främst Bergene Holm och Moelven.

När det gäller cement berörs både Byggmakker, Monter och Maxbo Weber-produkter, medan Byggmax får sitt gjut från Pewab.

Det var i grund och botten

Building Rules

  • terrasser byggd på marken är i grunden förutom plan- och bygglagen (PBL) ansökan plikt, som det visas i PBL §20-1. Detta förutsätter att det inte strider mot andra bestämmelser, inklusive utnyttjandegraden i den nuvarande lagstiftningsplanen.
  • Terrasser med större höjd över marken än 0,5 meter kommer emellertid att krävas. De måste också luras av räcken.
  • Terrasser som inte omfattas av ansökan kan placeras närmare grannar än fyra meter.

Vi har byggt på en terrass på 18 kvadratmeter, sex meter bred, tre meter lång. Det är därför det är bra dräneringsmassa. Terrassen ligger på platt terräng, så att skuttlar mellan skon och lådor inte är nödvändiga.

På baksidan måste terrassen vara fäst vid husets vägg, medan den är förankrad i förväg i stiftelser. Racks på tre sidor.

Detta är de material som vi har (baserat på en byggnad instruktioner från Bergsholm), med impregnerade material av den första klassen:

28x120 mm gallergolv 146 LM

48x148 mm reglar (60 cm avstånd): 30 LM < 999> Balkar 98x198 mm (2 x à 48x198) 30 LM

stolpskor: 8

gjutning röret Ø 15 cm (75 cm höjd): 8

Cement (B30): 6 säckar

Räcken Stativ 36x73x900 mm 13

Lameller / Linjer 48x48 mm: 72 LM

Topp tabell 34x145 mm: 12 LM

Vi har utelämnade förbruknings såsom skruvar och gångjärn.

Bra Funktionalitet

Prisjämförelsen har tagit hänsyn till priserna på kedjans webbplatser, förutom Monter, som inte har priser på sina webbplatser. Där fick vi priser från en av sina affärer, Montér Orring Building.

Vad vi upplevde när vi besökte de olika webbsidorna var att de hade olika funktioner.

Fit hade vad som verkar vara den enklaste entré, med en terrass räknare som guidar dig i ditt val av material och produkter, och denna slutsats, vilket ger en total kostnad för projektet.

Även Byggmax och Maxbo hade lättillgängliga ingångar, som snabbt ledde oss fram till de nödvändiga produkter för uteplats projektet och som inte kräver betydande kunskap.

I Byggmakker har i större utsträckning ha kunskap om begrepp inom virket att veta vilka menyalternativ som de bör göra, och på vägen var vägen framåt till relevanta material och produkter längre.

- Vi ändrar detta för att göra det mer förståeligt. Flat toppar delas mer som däck, inredningspaneler och vattenbrädor. När det gäller konstruktionsvirke, är det något svårare, men också gruppen delade mer upp som pråm, form och fasader, förklarar kategorichef Trond Morisbak att klicka. nr.

priser

Maxbo

(Trä från Bergsholm och Moelven)

Fit

(Trä från Moelven)

Byggmakker

(Trä från b. En Moelven Bergsholm <999 > och Södra Timber)

Byggmax

(Trä från b. en Bergsholm)

Decking

1883

2175

1592

1446

Reglarna

807 < 999> 900

777

779

Balkar

1065

1200

1197

897

stolpskor

712

726

632

344

gjutning röret

556

804

656

400

Cement

594

624

594

300

Räcken Stativ

176 < 999> 320

230

181

Lameller / rader

1001

1555

1080

932

Sammanfattning Tabeller

419

444

599 < 999> 359

Totalt pris

7213

8748

7357

5638

lägre brutto

Byggmax, med ursprung i Sverige, är kedjan som kommer ut bäst i vår prisjämförelse . De är i genomsnitt drygt 1,600 dollar under de andra kedjorna (förutom Monter). Enligt deras VD, Magnus Agervald, är anledningen till att de har en lägre uppgång än de andra kedjorna.

- Och vi kan göra eftersom våra butiker är mindre än konkurrenter och för att vi har ett mer fokuserat intervall berättar han för klick. nr.

Gör detta fel, riskerar du skalar

- Dessutom har vi en högre grad av självbetjäning, så vi har lägre personalkostnader.

Leta efter godkännande markeringar

Enligt prefekt vid Norwegian Institute of Wood Technology, Audun Øvrum, finns i allmänhet ingen signifikant skillnad mellan kvaliteten på virket i de olika grupperna.

- Så länge det finns godkända produkter kommer det att finnas små variationer i kvalitet. Och i den utsträckning det kan finnas skillnader, kan de lika existera mellan leveranserna av samma kedja.

Han betonar emellertid att det är viktigt att skilja mellan första och andra sorteringen.

Så lätt du gör en trappa

- - i första klass lösa kvistar och knutar inte tillåtet, ska ytorna påverkar och tabeller ska vara rak, medan andra slags helt enkelt inte har några formella kvalitetskrav.

Han säger att man ska leta efter är godkännande markeringar som visar att materialen är impregnerade i tid.

- I Norge har vi NS emblem med krona, medan svenska tillverkare använder NTR som godkännandemärke.

Läs också:

Därför bör du undvika spik på terrassen

Bygg terrass även

Inspirera terrasser

på jakt efter god inredningsidéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära