All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

2020 Kontrollerade liv med mobil

Det som för tjugo år sedan, då internet var det stora, mörka hål i universum, verkade det som något taget från en science fiction-film är nu är vi verkligen. Genom mobila applikationer bör vi inte bara kunna styra ljus och larm, men också ha en dialog med kylskåpet och få information från katträtten.

Inom fem år ska kylskåpet kunna berätta om mjölken närmar sig utfärdandedatumet och om vi ska köpa mer smör. Det kommer att baseras på våra vanor och våra profiler på nätet kan analysera både personliga fakta och hur vi lever. Produkterna kommer att analysera våra användningsmönster och anpassa sig till våra behov. Om du alltid har salami i kylskåpet, kommer det att berätta när det är tomt.

Mycket kommer att hända inom de närmaste fem åren, och mycket har redan hänt. Köpa Fredrik Melin på Elkjøp är entusiastisk över alla nya saker som inte bara Elkjøp kommer att få produkter, men om hur det dagliga livet för oss alla kommer att vara helt förändrats.

Låt din mobilbok spela tiden

Dina Internet eller Dina Internet handlar om att ansluta alla våra saker på Wifi. Varje produkt kommer att ha en associerad mobil applikation - genom dessa kan du styra dina saker.

- Du kan redan fjärr kaffebryggare, lampor, din tjuv buller och temperaturen inne, säger Melin - Och det är bara början.

Google Nest levererar redan applikationsprodukter, till exempel övervakningskameror och applikationsstyrda termostater för ditt hem.

Inom de kommande fem åren kommer allt att gå online, även din tandborste. Tandborsten ska kunna berätta om du borstar för hårt och hur länge du har gjort ett tag. Blodtrycksenheten som du har hemma skickar ett direkt meddelande till läkaren, och om du är dålig kommer det automatiskt att fråga om en lekstid.

Vit när dina barn kommer hem

Som du förstår - Det finns mycket i vardagen som kommer att förändras.

Fredrik Melin kan säga att mer som han, särskilt intresserad, redan har fler sådana produkter hemma. När hans barn kommer hem, som han också instruerade via en central del placerad i barnets ryggsäck, han ställer in inomhustemperaturen eller sätta på sin favoritmusik. Allt detta utan att vara hemma.

- Produkterna kommer att förenkla ditt vardag, och publiken är alla. Alla kommer att hitta något som kommer att förbättra sina liv, säger Melin.

Läs också:

Varför ska du välja värmepump

Undvik orimliga elräkningar och spara miljön på samma gång. En värmepump är en "Kinderegg" -produkt som du borde veta mer om!

Kontroll liv med en app

Ett av problemen under utvecklingen av sakernas Internet har samlat alla produkter under ett program, en "fjärrkontroll".Tidigare har Philips, Samsung och flera andra tillverkare haft egna appar, men nu har Getway kommit.

Getway samlar dina produkter under en ansökan. Du ansluter Getway till din bredbandsrouter och via har den möjlighet att kommunicera med alla dina enheter. Ändå är detta bara början och det finns förutsagda enklare lösningar i framtiden.

Utvecklingen kan tyckas både skrämmande och spännande för många. All information lagras i molnbaserade lagringsplatser som tar hand om allt du gör, och det gör många skeptiska.

  • Få erbjudanden på bredband från flera aktörer (kommersiell länk)

Gör egen integritet

Technology Officer för Cisco Norge, en av världens ledande operatör, är Nils-Kurian både glada och skeptiska.

- Jag är helt för denna utveckling, så länge spelarna tar online-säkerhet på allvar, säger Gamlem.

Men det finns flera sätt att öka säkerheten själv. Cisco, bland flera andra liknande företag, förbättrar din webbsäkerhet genom att bygga en brandvägg på dina trådlösa bredbandsrutter. Där kan du ställa in vem som kan ansluta nätet, vilka webbplatser som kan öppnas och sätta en brandvägg på allt som kommer in och ut ur huset via wifi.

Bra råd

Gamlem har redan använt fler applikationsprodukter, som bland hans husalarm.

- Jag är övertygad om att den information jag lämnar från mig är säker. Min regel är att den information jag kunde berätta för främlingar som jag också kan dela via appar, säger han.

Hans råd är att alltid granska ansökningarna och läsa noggrant informationen du är ombedd att godkänna innan du använder. Fråga dig själv varför ska de ha tillgång till denna information, är det relevant för den här appen? Hans största oro är att människor så enkelt ger upp sina GPS-koordinater, även till appar där det inte är relevant.

Läs även:

Dölj värmepumpen

Bygg ett enda plywoodhus och göm det fula utanför värmepumpen.

ADVERT

Mest populära