All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Köpa fest för kök tv

Med den instabila världsekonomin kan inte alla som har möjlighet att köpa en fet plasma ha. Men det finns en annan kategori av tv som fyller ett helt annat behov, och i själva verket är det inte en stor investering. Vi pratar om 19-20-tums fickor, populärt kallad köks-tv, eftersom det är den lämpligaste storleken över frukostbordet.

Diskutera ljud och foto här!

DMTech LV20XVM

Manligt och tilltalande

Med starka färger och detaljer samt inbyggd DVD-spelare, detta tv gjord för hans sovrum.

DMTech fortsätter trenden med svart pianofärg, eller ganska högglans svart plast. Dessutom finns det en serie trevliga rödbelysningsknappar i underkanten. De fungerar väldigt bra och ger hela enheten ett tufft högteknologiskt utseende som verkligen är tilltalande för tonåringar.

På den högra sidan av enheten finns en inbyggd DVD-spelare, vilket förklarar det höga priset på enheten. Bullret är lite bullrigt, vilket innebär att du helst ska ha externa högtalare för filmer och spel, men det är bra för vanlig TV-visning.

Det går inte att uppnå en bra balans mellan färgerna med begränsade inställningsmöjligheter, men gråskalan var i princip perfekt. Bildbedömningen är inte neutral, men vi har fortfarande haft resultatet.

Gör ni som är värt tusen lob extra för god image och inbyggd DVD, en är verkligen mycket nöjda med DMTECH 20 inches.

Pris: 4900 NOK

Importör: Netnor

www. netnor. com

Läs hela testet på ljudbilden. com

Finlux 19WFLD760

Boring suddig

Det kunde ha blivit en folk TV med dess låga kostnader och brist på klotter, men tyvärr är det också bilden snarare vara deprimerad.

Finlux har valt en mycket snäv form på sin enhet, fyrkantig och med en svart fram- och metallram. Lite dumt rent om det inte hade varit för det lilla försöket med en rundad båge i bottenkanten.

Fjärrkontrollen är ganska liten och tunn men känns ändå bra och knapparna är väl placerade. Det enda märkliga är att i mitten av navigeringsknapparna finns ett litet fönster istället för en ok knapp. Förmodligen är det en designfråga, men när du förgäves pressat det flera gånger blir du irriterad.

Oavsett hur vi ställde in färgerna var de inte korrekta, och vi var tvungna att hålla koll på ett gap. Gråskalan var inte perfekt men godkänd.

Den akuta ljud, ett slags sorgsen färgkvalitet och framför allt något dimmigt bild, är det svårt att vara lycklig trots det låga priset.

Pris: 3000 kr

Importör: Finlux

www. Finlux. nej

Läs hela testet på ljudbilden. com

Grundig Vision 2 19-2830T

En besvikelse

Get nyanser, men ett relativt högt pris bör innebära en kvalitetspanel och bra bild, men resultatet är inte bra nog.

Grundigs enhet verkar vara gjuten i samma form som Finlux, med sitt otroligt vinkliga utseende. Å andra sidan är materialet mer plastiskt och det känns definitivt ledsen, och mer som en kontors-tv än vad som helst för hemmet.

Fjärrkontrollen är väl balanserad ett tag, och du kan enkelt komma åt alla knappar utan att behöva byta grepp. Knapparna är också tydliga, men alla är inte placerade på bästa sätt. Menyerna är mycket vackra och det finns relativt många inställningar.

Även på Grundigs enhet är färgerna balanserade, vilket resulterar i om man får en korrekt, då blir en annan fel. Så vi var tvungna att hitta en mellanliggande punkt där det var så lite misstag som möjligt alls.

Med tanke på priset hade vi förväntat oss vår bästa bild, men i stället var det en av de fattigaste i testet och vi kan inte rekommendera det.

Pris: 3500 NOK

Importör: Grundligt

www. grundligt. nej

Läs hela testet på ljudbilden. nej

Läs också:

Nu kan du ha TV i spegeln

Nu kan du ha TV i spegeln. Det öppnar nya möjligheter när det gäller tv-visning och inredning.

Lava LD-19DVD-CI

Kostymstil

Är du redo att muntra upp en skarp extra, du får många funktioner och en bra bild med ett elegant exteriör.

Lavas TV är väldigt snygg med en ram i silver och vit och med metallisk glänsande högtalare. Om du inte gillar vit kan du till och med köpa ramar i fem andra färger för cirka 300 kronor. Mycket smart att matcha inredningen.

Det är märkligt att fjärrkontrollen är identisk med Grundig, förutom att det finns fler knappar i bottenkanten för hantering av DVD. Vi kan därför ge den en lika bra bedömning. Det är både bra att hålla och praktiskt i bruk.

För en gång är färgerna balanserade och efter kalibrering av fabriksinställningen till en bättre nivå förbättrades mättnaden avsevärt. Gråskalan var väldigt stor, men å andra sidan noterade vi en gul pinne.

Fler funktioner än detta är knappast ett steg i en kök-TV, och vi är också ganska nöjda med bilden. Men prislappen är också då.

Pris: $ 5.000

Importör: PCE

www. PCE. nej

Läs hela testet på ljudbilden. nej

Nextbase SDV19HD

Multifunktionsenheten

Med fler funktioner och funktioner än en visste kunde Nextbase vara ett intressant val för publiken.

Nextbase design är nästan ett skolexempel på hur enheterna har tittat de senaste åren. Maskulin svart, men glansig för att ge ett intryck av lyx medan rundad rund form rundar sig för att inte vara brutal.

Fjärrkontrollen är en besvikelse jämfört med enheten. Det är mycket praktiskt men känns stort och klumpigt. Det finns för många knappar så att de är svåra att slå och dessutom svampiga att trycka på.

Lyckligtvis behöver du inte riktigt fokusera mycket på bildinställningarna för bästa möjliga bild.Färgerna är väl inställda från början, så länge man väljer en neutral färgprofil, men gråskalan var inte helt neutral.

Nextbase är en extremt prisvärd enhet med en bra bild och många funktioner som också fungerar bra i husvagnen.

Pris: 3800 NOK

Importör: Optisk lagring

www. opticalstorage. nej

Läs hela testet på ljudbilden. com

Philips 19PFL5403D

Analog kung

Förra årets vinnare kommer i en lite billigare och enklare modell som fortsätter att imponera på oss.

Säg vad du vill om Philips, men de är helt kapabla att producera bra värdeprodukter som ser bra ut. Denna modell ger sitt utseende från de stora, kostsamma modellerna som har genomskinlig vinklad "tratt" runt ramen.

Fjärrkontrollen är nästan perfekt. Det är ganska bra att hålla och det är lätt att hitta knapparna. Allt sitter där och är mycket tydligt. Menysystemet är snyggt och väldigt strukturerat så att du enkelt kan hitta alla inställningar du vill göra. Även ljudet är över medium och har ett fullt ljud.

Visserligen är vi nöjda med justeringsalternativen, men det finns inga detaljinställningar som på mer avancerade enheter. Men lyckligtvis är det inte ett stort problem, eftersom färgbalansen faktiskt är väldigt bra direkt från rutan om du väljer en neutral bildprofil.

Philips köks Television fortsätter att imponera oss med en utmärkt bild, oavsett bildkällan, men framför allt är de överlägsna analoga källor.

Pris: 3300 NOK

Importör: Philips

// www. Philips. nej /

Läs hela testet på ljudbilden. com

Se också:

Skulle spara ström - värmde hela lägenheten med dusch

Du kan använda elektriska värmeelement, golvvärme, värmepump, öppen spis eller kamin för ved för att värma lägenheten. Det finns andra lösningar, men inte alla är ...

Samsung LE-19A656

Glödande Beauty

med svepande linjer och en glödande skimmer väg Samsungs modell tittade bort, och tack vare den bild de ofta där.

Alla andra kopierar varandra med metallramar och pianolack. Samsung vågar ta ledningen och erbjuder en mer spännande design. Den röda, genomskinliga fronten gör det nästan svart, men när ljuset träffar det, glöder det nästan vid kanterna. Delicious!

Fjärrkontrollen är mycket bra med härlig balans och stora, tydliga knappar som är lätta att hitta tack vare färgkodning och distinkt form. Menysystemet är mycket bra och tydligt. För en gång finns det också möjligheter att gå in på att göra fina justeringar för dem som har kunskap och tålamod.

För dem som inte har för avsikt att sitta med kalibreringsplattor i köket, vi kan gärna meddela att i princip inte behövs för Samsung modell. Strax ur lådan var färgerna neutrala och balanserade.

För designentusiasten som vill ha en annan TV, men inte äventyra bilden, är Samsungs sista ett naturligt val.

Pris: 4100 NOK

Importör: Samsung

// www. Samsung. nej /

Läs hela testet på ljudbilden. com

Sharp LC 19D1SWH

Sharp, Sharp

Med visuella intryck och en god image, Sharp definitivt med matchen, men står inte på den yttersta övre Echelon.

Med totalt yttre och litet roderformar kan Sharps-apparater på ett säkert sätt lugna dem som får gåskinn av svarta vinklade lådor. Det är egentligen inte en dålig matchdesign med en Apple TV.

Om du föredrar att använda fjärrkontrollen blir du inte glad. Det är förstås väl avrundat, men känns lite klumpigt. Det är bra för hand, men dina fingrar är inte så nöjda.

De flesta andra har inställningsvågar från 0 till ett maximalt värde, medan Sharp istället har en nollnivå med positiva och negativa justeringar. Det är pedagogiskt, och för en gång är nollnivån faktiskt neutral.

Om du är prismedveten och som designen på Sharp, är du säker på att vara glad, även om den inte direkt imponerar på dig i ett visst område.

Pris: 3000 kr

Importör: Skarp

www. kor. nej

Läs hela testet på ljudbilden. com

Sony Bravia KDL-20B4030

Dyra och imponerande

Från bildkvalitet till ljudet är av högsta klass på Sonys lilla upplaga. Men det smakar så dyrt.

Sony står också ut från publiken med sin design på sin enhet. Först och främst, eftersom det inte har någon fot men står direkt på marken. På så sätt har du kunnat fylla rummet under panelen med större högtalarelement - och det låter verkligen. Ljudet är utmärkt och utan tvekan det bästa i testet.

Fjärrkontrollen är vad du kan förvänta dig av Sony - en vacker och vacker historia. Knapparna är stora och klara med exakt de funktioner du behöver, och inga extra krångel som förvirrar.

Sony tillhör klassen av enheter där fabriken har gjort grundläggande inställningar. Så länge du inte väljer skrikande färger får du en bra färgbalans och kontrast.

Sony levererar bra bild oavsett vilken källa, men framförallt överlägset ljud. Oavsett om du tycker att det är värt pengarna är det en annan sak.

Pris: 5 000 NOK

Importör: Sony

// www. Sony. nej /

Läs hela testet på ljudbilden. nej

Läs också:

Undvik brand

Hur säkrar du ditt hem? Vad gör du för att undvika eld?

Sammanfattning Finlux och Grundig var de mest framgångsrika varumärkena i testet. DMTech och Lava utmärkte sig med många funktioner, men det kostade också då, medan Nextbase kände sig mer överkomligt. Sharp har ett mycket bra pris, men imponerade inte övergripande. Toppet var mellan Sony, Philips och Samsung. När vi betonade priset föll Sony ut av topplistan. Samsungs modell var utmärkt på alla sätt och blev därför bäst testad, medan Philips billigare enhet istället trickar på bästa köp.

ADVERT

Mest populära