All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köpguide: Plasma och LCD-TV

Storlek är för många kriterier nr1. Här kan du se Pioneer 50-tums plasma mot Sonys 26-tums LCD-skärm. Se mer

[Ugjyldig objekt (NAV)]

En av de vanligaste frågorna vi får om platt kors är om att köpa en plasma eller LCD-TV:

För vilken teknik är verkligen bäst?

Efter att ha testat över 50 olika plattTV-modeller är vår uppfattning att det inte finns något svar: Du får bra och dåliga plasmaskärmar och du får bra och dåliga LCD-skärmar. Panasonic HD ready plasma och Philips nya LCD med ambilight är bra exempel på några av de bästa i plasma och LCD-världar.

Pris och kvalitet

Under det senaste året trenden har varit tydlig: priserna har sjunkit förhastat, och du kan nu köpa LCD-TV Prix till 9 000, eller en HD-ready 42-tums plasma modell 15 .000 kronor.

Kom dock ihåg att det finns en anledning till varför vissa modeller är billiga:

  • Någonstans har skurit några hörn för att sänka priset, och vår erfarenhet är att de besparingar skär särskilt markant vid punkterna användbarhet, design, funktioner - och naturligtvis bildkvalitet.

Plusser och minusar vid FlatTVene

Vad föredrar du?

(Terminated)

LCD (50%) i 2491

Plasma (44%) i 2160

Normalt bildröret (6%) 304

Avstvemningen styrs inte och reflekterar endast läsarens egna yttranden.

Den stora fördelen med LCD- och Plasma-TV är naturligtvis storleken. Medan de flesta rörkameror stannar vid 36-tums kan du nu titta på skärmar från 42 tum uppåt. Med ett djup av ca 10 cm är de också väldigt platsvänliga. Jämfört med en vanlig 32-tums widescreen-TV talar detta om natt och dag.

Möjligheten att använda TV: n som en PC-skärm är också ett plus. De flesta flatTV levereras idag med antingen VGA- eller DVI-ingång.

Även om priserna har fallit kraftigt, måste du spendera en bra summa pengar för att få en bra flatTV. Om du tillhör gruppen som först och främst letar efter bästa bildkvalitet för minst pengar, borde du fortfarande köpa en vanlig digital-TV.

Pris, användning och storlek

42 "Plasma vs. 32" bildrör. Vilket skulle du ha haft? Visa mer

Hur stor TV du vill ha och vad du tänker använda den är viktiga punkter som borde vara avgörande för ditt val av teknik.

  • Storlek: Medan 42-tums håller på att betraktas som en standard på plasmaskärmar är det sällsynt att se LCD-TV på mer än 40 tum. En annan punkt här är priset, stora LCD-TV är ofta dyrare än alternativen i plasmaklassen.

    Denna trend är i färd med att vända; LCD-tv-kanalerna stämmer in och de största prototyperna är nu i en höjd av 80 tum (Klicka här för att se världens största flatTV-apparater!)

    Naturligtvis är inga TV-apparater mellan 80 och 102-tums av särskild betydelse. De är ännu inte till salu och när de anländer kommer de att ligga i samma prisklass som en vanlig familjebil. icke desto mindre; Du köper nu mer plasma-tv i Norge som är 60 och 50-tums, och det finns fortfarande inga LCD-skivor som matchar.

    Sammanfattning: Letar du efter en platt-TV som är större än 40-tums, det är plasma som gäller. Skulle du ha en TV som är mindre än 32 inches, är LCD-skärmen tillämplig.

  • [Ogiltigt objekt (NAV)]

  • Spelskärm eller PC-användning? Men för dem som vill ansluta till spelkonsolen eller din dator till TV: n, är en LCD-TV ett bättre val. Faktum är att erfarenheterna från våra tv-test är kristallklara: Jämfört med en plasmaskärm får du mycket mindre flimmer i bilden, och du behöver också oroa dig för förbränningsproblemet.

Tryck på länkarna till höger för att läsa mer om fördelar och nackdelar med plasma och LCD.

ADVERT

Mest populära