All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Köp gräs trimmer? Vi har testat 8 gräs trimmer

När du är klar klipper gräsmattan, det finns fortfarande några tofsar runt, längs husväggen, runt träd och buskar och kanten av rabatten. Några av dem tillåter dig att fixa en spade, andra kräver att du knäböjer med en sax.

Om du inte är den glada ägaren till en gräsklippare. I så fall kommer du att släppa både spade och sax.

Vi har testat åtta gräs trimmer så att du kan få ett intryck av dem. Eftersom det finns både bensin och elektriska trimmare har vi testat fyra av vardera.

Den elektriska är ansluten. Det finns också trimmare på batteriet, de har inte testats här.

Den typ av trimmer du väljer beror på hur stor din trädgård är, eftersom det finns gränser för hur länge du kan dra för dig.

Men själva gräsmattan kommer att spela en roll. Har du kort, perfekt klippt gräs, är en lätt elektrisk trimmer okomplicerad.

Om du tenderar att låta den växa lite högre, bör du förmodligen välja en gasdriven kraftbehållare.

Oavsett val: När du har läst testet är du bättre beredd att gå på gräsklippningsjakt.

Så här testade vi gräs trimmer

En gräs trimmer ska kunna göra mer saker. Det bör både "slå gräs" inuti husets vägg och kunna räta ut blommans kanter.

För att testa den åtta gräs trimmeren tog vi dem ut i en ganska lång och våt gräsmatta. Våt eftersom det gör gräset ticky.

För att ytterligare testa om trimmeren skulle kunna användas som små bussar, körde vi dem genom några väl fungerande bränder. I båda fallen använde vi den medföljande trimmernätet.

Där vi kunde byta mellan enkel och dubbel tråd testade vi båda. Vi testade också trimmeren med axlarna anpassade till olika längder, om möjligt, för att ta reda på hur bekvämt eller obekvämt de kunde vara. Alla justeringsalternativ på trimmeren användes.

Vi trimmade därför gräs och räta kanter i de mest otroliga vinklarna och arbetspositionerna. Längs vägen noterade vi om det fanns speciella saker som gjorde jobbet svårare - eller lättare. Inklusive storleken på handtagen, justerbarhet och slitstark beläggning.

I testantalets styrka 40%, funktion 30% och operation 30%.

Bensin grästrimmare:

HUSQVARNA 122 C

Good och bekväm grästrimmer, men för kort

trimmer missade testet väl, med undantag för att bränna magert. Dessutom fick vi en dålig rygg.

■ Det här är en bra trimmer, men med några små fel. Skaftet är för kort (135 cm), om du är lite lång, så kommer du tillbaka i ryggen. Skärresultatet är uttömt, men radien är lite liten. Men vi upplevde att de eldiga svetsarna lindade runt axeln.Automatisk matning av tråden är en bra ide, som fungerar bra. Men vi var tvungna att mala knäkniven och skära tråden innan den gjorde som den borde. Greppvänligt huvudgrepp och bra grepp, men båda är slitstark beläggning. Trimmeren börjar lätt varje gång, även om motorn är kall. Enkel åtkomst till tändstiftet och enkel justering av choke. Bullret är väl dämpat och vikten är så låg att du kan arbeta länge med denna trimmer.

Effekt: 8

Funktion: 8

Funktion: 8

Totalbetyg: 8

Motoreffekt: 0, 6 kW / 0, 8 HP

Rev. max. : 7800 / min.

Tank 0, 36 liter

Skärbredd: 34 cm

Vikt utan bränsle: 4, 4 kg

priser: 1549 miljoner

www . Husqvarna. com / no

BILTEMA GT 25

Rockar okej men låter obehagligt

Fair grass trimmer, om du kan leva med lite ljud och hård trådbyte.

■ Biltema har sparat några av materialen här. Motorn är endast delvis innesluten, så att förgasaren snabbt kan skadas. Motorn är kraftfull och ger ett bra skärresultat - när trådspolen hålls på plats. Det föll av ett par gånger för oss under testet. Axeln har en god längd, 145 cm, och den kan separeras för att transportera trimmeren. Den automatiska trådutvecklingen fungerar, men byte av spolen är svår och tar tid. Bra design av huvud och benfästen, men grepparna är hårda och hala. Startbaren är väl placerad och lätt att nå samtidigt som "gasen". Bränsletanken är klar så att du kan se hur mycket gas du har. Bra balans, men bullriga.

Styrka 4

Feature: 6

Rörelse 4

Övergripande bedömning: 5, 3

Motor 0, 75 kW / 1 , 0 hk

Rev. max. : 9000 / min.

Tank 0, 5 liter

Skärbredd: 38 cm

Vikt utan bränsle: 5, 0 kg

priser: 799 miljoner

www . bil tema. nej

BÄST I TEST: RYOBI RLT 26 C

En bekväm gräs trimmer som hanterar mest

Även de höga facklorna ger upp i ansiktet på denna trimmer. Vår rekommendation.

Hela maskinen är robust och hållbar, med en kraftfull skyddsskärm och solida knappar. Hög varv och stor skärbredd ger en mycket effektiv skärning, även i högt gräs. Den 144 cm långa axeln möjliggör ett bra arbetsläge, och tråden levereras när du dunkar spolehuvudet i facket. Det fungerade bra i testet.

Axeln kan delas av transporten och huvud greppet känns bekvämt, med slitstark beläggning. Trimmeren kan vara lite svår att börja kalla, men det går utan problem att starta en hetmotor.

Låg vikt och god balans gör trimmeren lätt att arbeta och komma runt, även i konstiga positioner. Har hål för bärband som inte ingår.

Effekt: 9

Funktion: 8

Funktion: 8

Totalbetyg: 8, 4

Motoreffekt: 0, 65 kW / 0 , 9 hp

Rev. max. : 12. 000 / min.

Tank 0, 25 liter

Skärbredd: 43 cm

Vikt utan bränsle 4, 3 kg

Standard: 1399 miljoner

sv .ryobitools. eu

STIGA ST 28 J

Stark och god kvalitet gräs trimmer. Men det är för tungt

Trimmer och klippa allt det kommer att bli. Den största minus är den höga vikten.

Stor skärbredd, lång axel och komplett solid trimmer. Dessutom kan den hantera både högt, vått gräs och tunga ogräs. Tack vare den 145 cm långa axeln har du en stor arbetsradie. Den halvautomatiska trådmatningen vid en dunk till marken fungerar utan problem. Axeln kan tas ifrån varandra, men det är lite svårt att montera igen. Handgreppet kräver en liten stor hand för att få ett bra grepp runt startlås och "gas" samtidigt. Stödet kan flyttas, men det kräver en hexagon nyckel. Motorn är lätt att starta, både kall och varm. Trimmeren är lite tung, så vi kommer inte använda den i timmar. Å andra sidan finns det inget att säga på ljudnivån.

Styrka: 8

Funktion: 8

Kontroll: 8

Övergripande grad: 8

Motoreffekt: 0, 7 kW / 0, 95 HP

Rev. max. : 8500 / min.

Tank 0, 65 liter

Skärbredd: 42 cm

Vikt utan bränsle: 6, 5 kg

priser: 1399 miljoner

www . Stiga. nej

Trådlös skärare:

RYOBI RLT 6030

Billig och utmärkt för en liten trädgård

Om du inte är för stora händer, njut av den här trimmeren.

Axeln är stark och långt så att även höga personer kan använda trimmeren. Handtagen och kanthjulet är lite spetsiga. Den trimmer sig väl i högt och vått gräs och ogräs, men det pedalsystem som du vinklar trimmerhuvudet fungerar inte ordentligt. Det fasta kanthjulet är trevligt vid kantning, men läget gör att du känner dig obekväma. Huvudgreppet är lite trångt men bra att hålla på. Vi missade lanseringen. Stödvinkeln kan justeras och skjutas fram och tillbaka på axeln. Motorn är tung och sitter i framsidan. Detta gör kontrollen svår när trimmeren flyttas från sida till sida. Det är lätt att fylla ledningen på spolen och lätt att byta ut spolen.

Bullernivån är lite hög.

Styrka: 7

Funktion: 6

Kontroll: 5

Övergripande grade: 6, 1

motorns prestanda: 600 watt

Rev . max. : 9500 / min.

Längd: 105 till 125 cm

Skärbredd: 42 cm

Vikt: 3, 5 kg

priser: 755 miljoner euro

Nr. ryobitools. eu

Bosch ART 30 COMBI

Effektiv gräs trimmer, men bara lite för kort

Trim bra, speciellt med två-trådspolen monterad. Bäst för dem som inte är för höga.

En liten plast, och särskilt fotpedalen är spetsig. Skärning rakt med en tråd, men det är mycket mer effektivt när man byter till spolen med två trådar. Höjdjusterbar axel, men 115 cm är för liten och ger en tröttsam arbetsposition. Axeln kan vinklas mot trimkanter. Hjulet som medföljer är lite svårt att sätta på och ta av. I gengäld fungerar det bra, speciellt för kanter. Bra huvud grepp, och den stora kontakten kan manövreras med handskar på.Initial barriär saknades. Huvud- och ryggstöd saknar glidbeläggning. Viktfördelningen ger en bra balans i trimmeren, som fungerar bra med låg vikt. Bullret är ganska högt för en elektrisk trimmer.

Styrka: 7

Funktion: 7

Kontroll: 7

Övergripande grad: 7

Motoreffekt: 600 watt

Rev. max. : 11. 500 / min.

Längd: 80-115 cm

Skärbredd: 30 cm

Vikt: 3, 2 kg

priser: 749 miljoner

www. Bosch. nej

BRA KÖP: GARDENA POWERCUT 500

Lätt att hantera och bra trimmer

Bra arbete, lågt ljud och enkel användning gör denna trimmer till ett bra köp.

Solid och slitstark trimmer, som fungerar effektivt även om det pressas hårt i både högt, vått gräs och ogräs. Enkel höjdjustering och snabb konvertering till kantning. Bra, stort stödhjul, som enkelt kan vikas in eller tas bort. Hög hastighet, liksom god spolning och skärning av tråden. Trimmerhuvudet kan vinklas i tre lägen, så att du kan komma under buskar och bänkar. Stort och rymligt huvud grepp, med bra kontakt och framlås. Bra stödhållare, som lätt kan vinklas och läggs helt mot stången. Men båda grepp saknar glidbeständig beläggning. Vikten är låg och balansen hos gräsklipparen är bra. Samtidigt är ljudnivån så låg att grannen garanteras att inte klaga.

Effekt: 9

Funktion: 8

Totalbetyg: 8, 3 Motoreffekt:

500 watt

Vrid . max. : 12. 300 / min.

Längd: 90-120 cm

Skärbredd: 27 cm

Vikt: 3, 0 kg

priser: 895 miljoner

www. Gardena. nej BLACK + DECKER ST 5530

Mycket lätt och praktisk, men lite kort.

Låg vikt och låg hastighet, men inte helt tankeväckande vid trimning av kanter.

Massiv plast i hela, kraftig legeringsaxel och skyddsskärm, fånga flygande sten och fettpumpar. Bra effekt, och det trimmades genom både det våta gräset och ogräset. Justerbar axel, som kan vara längre för långa personer. Trimmerhuvudet kan vinklas 90 ° till kantkanten, men det är svårt att se var kanterna träffas på grund av. skärmen. Automatisk trådmatning fungerar bra. Samma kommer att låsa stödet om du vinklar det. Huvudgreppet har glidbeläggning, men det är lite tätt. Stödet är stort och enkelt att justera. Det är lätt att byta tråd och fylla upp spolen. Med en låg vikt på 2,5 kg är trimmeren bekväm att använda.

Styrka

7

Feature: 6

Kontroll: 6

Övergripande grad: 6, 4 Motor

550 watt

Rev . max. : 7500 / min.

Längd: 85 till 115 cm

Skärbredd: 30 cm

Vikt: 2, 5 kg

priser: 599 miljoner

www. Black Decker. com

ADVERT

Mest populära