All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köparens marknad

Mäklare förutspår en varm höst i stugan marknaden, och för dem som letar efter en stuga vid havet till ett rimligt pris är en hel del att välja på. Det är väldigt spännande att hitta på hyttmarknaden och klicka på. nej har gjort en del av vad som finns i badstugor.

- Ända sedan finanskrisen stugan marknaden har varit långsam, men under sommaren har vi märkt att det har ökat betydligt, säger VD över fastighetsbyråer Real Estate Norge, Christian Vammervold Dreyer, att klicka. nr.

- Och återkopplingen från våra medlemmar är att det här har varit en av de bästa somrarna.

Vammervold Dreyer förklarar att det är dyra hytter, de som kostar mer än tre miljoner, vilket i synnerhet har fått ett drag på.

- Den normala stugan har gått bra, men nu har de dyra stugorna kommit nu.

Varm sommar temperatur ökar på marknaden

Vammervold Dreyer tror årets sommar som en viktig förklaringsvariabel till den positiva utvecklingen i stugan marknaden.

- med sol och värmemarknaden har öppnat ögonen för vad en norsk kabin sommaren kan erbjuda, men botten är naturligtvis robust ekonomi som är i Norge.

Han drar platsen som en av de viktigaste faktorerna när människor väljer en stuga.

- Till skillnad från bergstugor, där standarden också är viktig, är det för sjöfåglar den plats som bestämmer. Och det är en rimlig restid för stugan.

- Fortsatt köparens marknad

På DNB Kristian erfarenhet att de unika föremål, såsom gamla sjöbodar, är mycket attraktiv.

- Men så snart du går in i landet är marknaden betydligt långsammare, säger fastighetsmäklare Ronny Eikerol. nr.

- Så vi finner att hela är fortfarande köparens marknad.

Han berättar att deras jobb handlar om att realisera säljaren.

- Marknaden är där, men ofta inte för prisförsäljning önskar. Så vi måste jobba med honom eller henne för att förstå att prisnivån inte är som tidigare.

Idyllisk i Hvitsten

När snickare timmer travar de skakade på huvudet och tänkte att det aldrig kan vara okej

I Hvitsten mellan Son och Vestby Foss & Co Realtor en rödmålad stuga till salu. Den har ett rekommenderat pris på 800 000, och för att du får 50 kvadratmeter stuga med "gångavstånd till stränder och bad", som det står i prospektet.

Den korta resetiden till Oslo, endast 30 till 40 minuter, ritas också som ett ögonblick.

Kabinens standard hålls som vanligt med elvärme.

- Det har varit bra intresse i kabinen, och i allmänhet märker vi ett stort intresse i stugor upp till en miljon, säger fastigheter Lotte Jensen Foss & Co.

- Stugor i detta prisklass brukar ha ett uppgraderingsbehov.När det gäller denna stuga finns det endast bio toalett och vatten för ytterkranen på väggen.

checklista kabin köpare

korta vägen till By och Strand: I sommar hus är i Hvitsten på östra sidan av fjorden. Det tar 40 minuter med bil till Oslo och några minuter på benen ner till stranden. Pris: 800 000 kr. Foto: PHOTO: Marie Waagan / Inviso

Ljusinteriör: Stugan har en delvis inredd källare med egen ingång. Foto: PHOTO: Marie Waagan / Inviso

Norges skatteförbund har gjort en lista över vad som ska kontrolleras för bostadsinköp. Listan riktar sig främst till köpare av villor och radhus, men de flesta av kontrollpunkterna kan också vara användbara för en stuga köpare.

Tre generationer gjorde kabinen till en skärgård paradis

Bland andra vätning vridmoment som appliceras, och som påstås associerade missfärgningar som är indikativa för väggar eller tak ett tecken på att det kan ha funnits läckage eller annan form av vatteninträngning. På ytterkläderna kan det vara vettigt att hålla ett spetsigt föremål i plagget för att kontrollera.

Tak och takskenor är en annan kontrollpunkt, till exempel är alla platser med taklackeringar (rör, ventiler, etc.) viktiga att kontrollera.

Rören måste också kontrolleras. "Kontrollera om det ser fullt ut och blinkar (sprickbildning, frostblåsning)", skriver skatteförbundet i listan. Man bör också ställa frågor om huruvida röret styrs av brand eller eld, även om sådan kontroll utesluts från kommunalt sopning och övervakning.

Övriga villkor som bör kontrolleras är dränering, är detta tillfredsställande? Är vatten läckt bort från stugan? Hur är utvecklingsplanerna i området?

Det är viktigt att du som stuga köpare ställer frågor, många frågor. Det är en skyldighet som du har som köpare, och det är i enlighet med Avsnitt 3-10 i Avfallslagen. Den säger bland annat: "Har kjøparen innan avtalet varade tecknat undersökt Eigedom eller utan rimliga skäl låtsas vara att följa ett incitament från säljaren på att undersöka, du kjøparen helst inte på nytt behöver skuld anka som saknar något kjøparen bör vårta bekant med undersökningen."

Den dopp i sjön från stugan

På Hellvik, Nesodden, Foss & Co Real Estate ett litet hus till salu. Från balkongen kan du nästan dyka direkt in i havet.

Även den arkitektoniska stilen bör indikera att badhus är äldre, är det byggt 2006. Enligt försäljnings uppgiften är badhus byggnader på Nesodden en distinkt del av Oslofjorden kustkultur "och betraktas som en viktig del av den kustkultur i Oslo och Bunnefjord "skriver de i utsikterna.

Så snygg är stugan för inredningsarkitekten och blomsterdekoratorn

Badrummet har sovhyttar, så här är bra boende.

Närmaste granne till djurparken

Det är bara förmodligen inte en klassisk Seacabin men med en plats intill Kristian Zoo denna stuga är fortfarande speciell. "Bli inte förvånad om du väckt av lejon bruset på morgonen", skriver DNB i prospektet.

Stugan ligger precis vid kapten Sabertooth vatten och har tillgång till Langvannet, som enligt mäklare erbjuder bad, fiske och båtliv.

BALKY OVER SEA: Kan det vara bättre? Pris en miljon. Foto: Fotograf: Christer Dahl

DET GODA LIVET: badhuset, byggd 2006. Foto: Fotograf: Christer Dahl

Stugan rekommenderat pris är 990 tusen kronor, men fastigheter Ronny Eikerol erkänner att kabinen har varit tung sålts.

I ett med svallarna

- Det kan vara något att göra med E-18: n inte så långt borta.

I havsloven

Om du tillhör kustkusten eller älskar kusten, har Notar i Ulsteinvik en liten gård för dig.

Placeringen ligger på Skare på Sandsøya, mellan Ulsteinvik och Stad och strax väster om Volda, där det är flygplatsen.

Små gårdar ligger i ett område med sjöar och stugor. Prisuppskattningen är 990 000 kronor.

LØVEBRØL: Enligt försäljningsuppdraget är den här stugan så nära Kristiansand zoo som du kan höra lejonen bror. Pris: 990 000 kr. Foto: Foto: Tor Erik Schroder / Inviso AS

tillgång till vatten: Det har inte tillgång till saltvatten men hytat ha tillgång Captain Sabertooth vatten och med piren där den svarta damen kan tillägga. Foto: Foto: Tor Erik Schroder / Inviso AS

Se också:

På en paddlingstur i skärgården fick paret såg en 200 år gammalt hus

Alternativ Effekt vid kabinen

I harmoni med holmar

Letar du efter bra inredningsförslag? Du kan hitta dem i Inspiration Guide

småbruk: Skorpan på Sandsøya, strax söder om Ulsteinvik, hittar du denna småruket med båt brygga och båthus. Pris 990 000 NOK. Foto: FOTO: Privat

STORA HAVET: Det är precis ovanligt havet och pressar. Foto: PHOTO: Privat

Snickaren körde även från Larvik till Oslo för att rapportera en liten felberäkning

ADVERT

Mest populära