All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köpa en grundskola

Drömmer du om ett hem lite ovanligt? Är du tillbaka till barndomen?

Sortland kommun säljer nu två barnskolor, som stuga. Priserna är något blygsamma, 250 000 och 350 000 kronor, så här är det möjligt att göra ett bud. Men köparen kanske måste räkna ner både tid och pengar vid uppgraderingen av byggnaderna.

- Det här är två skolor som inte är i drift idag, säger Peter Michael Jensen, fastighetsmäklare i Notar, till DinSide. nr.

Här hittar du billiga stugor

Din egen semesterkoloni?

Kommer du tillbaka till tavlan, krita, kateter och kortrullar? Bilden är artighet av Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notarius Property Vesterålen AS Se mer

De två framtidsutsikter lades ut på tisdag morgon och fastighetsmäklaren har redan fått flera förfrågningar från intresserade köpare.

- Jag tror att skolorna kommer att säljas för fritidsändamål, som en stuga, säger Jensen. Det återstår att se om det finns individer eller organisationer som erbjuder skolor - men här finns möjligheter att skapa en egen liten semesterkoloni.

Läs mer om arkitektur och alternativ bostäder

350. 000 på Sortlandsfjorden

Denna tidigare skola ligger idylliskt på Block på Sortlandsfjorden på Hinnøya (bild av klassrummet till höger). Det är ditt för 350 000 kronor.

Skulle man tro på bilderna, måste en viss renovering förväntas - till exempel är kokkärl och duschar repa för renovering.

Vissa uppgraderingar kan förväntas på båda skolorna. Här från Gudfjord. Bilden är artighet av Notar Eiendom Vesterålen AS Foto: Notarius Property Vesterålen AS Se mer

prospektet inte skrivit ännu, men du kan läsa mer om skolan på fyndet. nr.

Godfjord

Lite längre norrut på Hinnøya i Gunnesdalbukta ligger Godfjord grundskolan (bilden till höger, och på toppen av artikeln).

Den här skolan har ett prisbidrag på 250 000 kronor.

Fullständigt prospekt har ännu inte lagts upp, men du kan anmäla ditt intresse och läsa mer om skolan på Finn. nr.

Sper på kommunens budget

Enligt tillförordnad stads manager i Sortland kommun, Helge Høve, är försäljningen ett resultat av att kommunen behövs för att komplettera en mager kommunala budgeten.

- På grund av att vi har haft några ekonomiska problem tog vi en översyn av kommunens byggnadslager, säger Høve till DinSide.

Han förnekar imdierltid att detta är ett resultat av att kommunen har tillbringat Terra Securities att placera pengar, även om Sortland var en av de kommuner i skandalerammete finansiella företagets kundlista.

- Dessa två skolor stängdes för många år sedan, och byggnaderna har lämnats oanvända under några år.

Anledningen till att de inte har sålts tidigare är att kommunen inte omedelbart skulle avbryta skolkretsen om samhällstendensen skulle vända sig."Nu anser vi det så osannolikt att dessa skolor kommer att fortsätta", säger Høve.

Förutom de två grundskolorna planerar kommunen också att sälja en byggnad i stadens centrum, som idag hyrs som ett hem och en dagis. Det verkar emellertid inte som att detta kommer att läggas till försäljning med den första. Enligt Høve är kommunen i dialog med dagis om de vill ta över byggnaden.

Nyheter:
  1. Minns detta innan du avvika från hytten
  2. Modern log lösning sparar tid och energi
  3. Cabin dröm för utlänningar
  4. Kommer hyra stuga
  5. Stuga i fjällen och <999 > vid havet Hjälp regnar det genom taket
ADVERT

Mest populära