All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köpa bostäder med bostads Bank

Med nuvarande bostadspriserna ska presenteras för att lösa in på bostadsmarknaden om du är student eller bara ha en vanlig lön att spendera. Men om du tänker på en liten out of order kan du få bestick till mycket lägre priser än de erbjudanden som skrämmer ditt liv i landets tidningar.

Husbanken: Din räddningsplan

Vi tog en telefon till bostadsbanken och frågade om de skulle låna för offentliga lägenheter. Svaret var verkligen så upplyftande: "Det finns inga grundläggande hinder för att fler solidaritetsgäldenärer får lån i bostadsbanken." På norska betyder det att fler människor kan gå ihop och köpa eller bygga bostäder med lån i Husbanken.

Köp fastighet med bostads Bank

  1. bygga bostäder, såsom kollektiv
  2. Att köpa ett nytt hem med bostads Bank
  3. Köp begagnad bostäder med bostads Bank
  4. Intresse när det gäller bostads Bank

Det kan snart löna sig. På dagens marknad är det de små lägenheter som har det högsta priset. Om du är två eller fler som går ihop och köper ett hem som kan delas upp i flera fristående lägenheter, kommer du vanligtvis att få lägenheter till ett mycket lägre pris än om du köpte var och en för dig. Dessutom kommer du naturligtvis att njuta av de goda lånevillkoren för Husbanken.

En solig historia

Det är inte bara idag att det är svårt att få bostäder i pressområden för dem som inte tillhandahåller välfyllda plånböcker. Det fanns också många som var på 80-talet.

Arkitekt Erlend Leafstakken var en av dem som tog skeden i egna händer. Tillsammans med 26 andra bildade de sitt eget bostadsförbund i ett townhouse på Lower Tøyen i Oslo. Resultatet var 27 fristående lägenheter med gemensamma utrymmen på cirka 300m²!

Enligt Løvstakken letade de efter en kollektiv för "vanliga" människor, det vill säga de ville ha fristående bostäder samt vissa gemensamma områden. Resultatet var imponerande.

I dag, nästan 13 år senare, lever församlingen fortfarande ett lyckligt liv. Och det kanske inte är så trevligt. De 27 invånarna bor i två-fyra sovrums lägenheter, storleken varierar från 43 till 95 kvadratmeter.

De gemensamma utrymmena på cirka 300 m² innehåller ett stort samlingsrum med eget kök för fest- och konferensanvändning. Det bästa är emellertid att det finns familjeförskolor i samma lokaler en dag. För dem som har barn är det ett extra guldkorn.

Dessutom skapade det två rum i stil i rättspraxis skulle komma på ett oväntat besök, och två enkelrum med pentry som hyrs ut till bekanta eller andra behövande på korttidskontrakt.

Positiv erfarenhet

Det är uppenbart att Løvstakken är mycket nöjd med sin bostadsläge.När de undersökte möjligheterna på 1980-talet var det cirka 200 personer som rapporterade sitt intresse för projektet. Och trots en del ersättning av invånare har många fortfarande inte flyttat.

- Vi letade efter en blandad miljö med unga människor från olika ställen och med olika erfarenheter. Receptet har varit framgångsrikt, inte minst det är ett bra ställe att bo för de med små barn. Miljön blir mycket social, samtidigt som du har möjlighet att välja ett typiskt "isolerat" bondgårdsliv om du vill.

Vad väntar du på?

Är du frestad? Du behöver inte organisera en hel innergård, det går bra med mindre bostäder. Dessutom, när du har chansen att få mycket mer för dina pengar, är det uppenbart att det här är minst ett alternativ du bör överväga.

Du kanske känner till andra som också kommer att etablera sig på bostadsmarknaden. Om du är ny i staden kan du placera en annons. Berätta om möjligheterna och kontakta bostadsbanken för mer information om lånevillkor.

Om du vill veta mer om Husbankens låneerbjudanden och vilka krav som görs för att du ska kunna låna, kan du klicka på länkarna längst upp till höger om artikeln.

ADVERT

Mest populära