All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Köpa hus i Sverige nu

Enligt den svenska Statistika Central (SSC), har bostadspriserna ökat med mer än 6 procent sedan januari. SSC jämför årets prisökning med toppåren i slutet av 1980-talet.

De förutser en överhettning av bostadspriserna under de kommande åren, liknar de förhållanden vi upplever i Norge nu. Med andra ord, om du var för sent för att tjäna i Norge, har du fortfarande möjligheter i Sverige.

Hyr

Du behöver inte flytta till Sverige för att tjäna bra pengar på bostadsmarknaden. Om du köper ett hus eller en lägenhet kan du hyra det till ett pris som båda tjänar lånet och ger dig en bra liten vinst. De riktiga stora pengarna kommer när du säljer hemmet igen om ett par år och kan tjäna 40-50 procent avkastning om prognoserna blir till.

Sverige i Rise

Ekonomiska faktorer som låga räntor och inflation har lett till lägre bostadskostnader, vilket i sin tur har påverkat efterfrågan på bostäder i positiv riktning, säger SSC. Efter flera mager år och blygsamma löneökningar förväntas den svenska ekonomin utrullas och den svaga svenska kronakursen säkerställer en kraftig ökning av exporten.

Foto: TG Se mer

Titta på den svenska bostadsprisgrafen nedan, det finns en ökning av prisnivån på både stugor och fast bostäder.

KPI = Konsumentprisindex

Källa: Statistika Central 1998

halva priset

DinSide har tittat på olika svenska egenskapssidor och hittade flera lägenheter och hus som är löjligt billigt jämfört med Norge. Vi hittade lägenheter på 80-90 kvadratmeter i centrala Stockholm till priser mellan 400-500 tusen norska kronor. Fastighetsmäklare Ernst Deverau i Stockholm kan bekräfta att det är smart att investera i svenska lägenheter och hyr ut dem.

- Det är viktigt att köpa bostäder i ett attraktivt område, och just nu är Täby, Danderyd, Solna och Stoksund populära områden i Stockholmsregionen. Du kan också få lägenheter och hus under 300 000 om du reser cirka en mil norr om Stockholm i Akkala, säger Deverau till DinSide.

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

Lista över

ADVERT

Mest populära