All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Fjärilar - inte ett flimmer

Fjärilarna är inte bara att hålla utkik i trädgården under dagen, de är lite överallt - på smycken, inredningsdetaljer, kläder och andra textilier. Fler och fler människor vänder dem till sina väggar.

- Fjärilar är mycket populära och vi ser ett stort intresse för tapeter med fjärilar på. Det framgår även av våra försäljningsuppgifter, bekräftar Torhild Rustenberg på Storeys.

Flyger inte

Bjørg Owren, Creative Director på Ifi. nej

Några trender kommer med ett slag och försvinna så fort igen. Sådana experter tror inte att det kommer att vara med fjärilarna.

- Fjärilarna är något i linje med grenar, löv och trädstammar. Många hade trott att de skulle försvinna från den inre bilden igen, men de har varit tvungna att ha tålamod, för naturliga mönster har kommit att bli. Denna typ av mönster är lika aktuellt nu som när de kom, och jag tror att det har något om vår kärlek och attraktion mot naturen att göra. Fjärilarna är i samma kategori, säger Bjørg Owren, kreativ ledare på Ifi. nr.

Rustenberg tror inte heller att de färgglada flygplanen är ett övergående fenomen.

- Man kan verkligen säga att fjärilarna har blivit en del av klassikerna, säger hon, och tror att det är de associationer som gör att vi dras mot dem.

- Många människor har en allmän kärlek till fjärilar och blir kär i dessa band. Fjärilar är något vackert att vi bara uppleva sommaren här i Norge, och därför ger oss goda associationer hela den långa vintern också, fortsätter hon.

Fjärilar är utan tvekan vackra varelser. Dessa är från Intag / Anna French.

Var ska man få dem?

Fjärilmönstren är relevanta i många olika sammanhang. Denna vägg är tapeterad med tapet från Tapethuset / Harlequin.

- Vanligtvis är fjärilmattan kopplad till tjejrummen. Och medan de naturligtvis är mycket relevanta för tjejerna, kan vi definitivt hävda att det är begränsat till detta. Vi är intresserade av dessa band i både kvinnor och män - även i vuxen ålder, säger Rustenberg.

Owren på ifi. ingen tror att de många varierade uttrycken i fjärilsmönstren gör dem relevanta i många olika sammanhang.

- Det finns så många uttryck i dem. Vissa är tärningar och känsliga, andra är mer steniga och tuffa. Så det handlar inte om en stil. Sorter av fjärilar kan användas till exempel i sovrummet, barnens rum, entréer, korridorer, studera eller kök, tippar henne.

Det fungerar också bra att blanda sådana organiska mönster med geometriska och snäva former.

Fjärilar är också vackra varelser utan alla färger, så kommer ritningarna ännu bättre. Här sätts de ihop med ögonfransar i Borges / Cole & Sons samling Whimsical.

En diskret och klassisk variation från Flügger Botanic Garden.

ADVERT

Mest populära