All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bränd av låg hemförsäkring

För att fastställa att fastigheten är helt skadad av brand är traumatisk. Foto: Colourbox

->

Om ditt hem är helt i brand måste din bostad också bytas ut - det kan vara dyrare än du tror. Foto: Colourbox.

- I allmänhet är många nordmän underförsäkrade på inkomster och egendom. Skulle bostad brinna upp, var femte norrmän inte tillräckligt hög försäkrade att återvinna de värden som går förlorade, säger teknikchef Arne Lycke i If P & C.

Norrmän värderar gården väldigt annorlunda, visar en undersökning Om har gjort bland sina kunder.

- Människor i Akershus har en genomsnittlig låne- och skadeförsäkring på 750 000 kronor. I Finnmark är siffran 455 000 kronor, säger Lycke.

Bostadstypen har också mycket att säga. Husägare har dubbelt så hög försäkringssumma som de som bor i en lägenhet.

Att köpa nya och dyra

Även en summa säker på över 700 000 är knappast för en familj på tre bor i en liten villa, om fastigheten är helt förstörd i brand, enligt If.

Arne Lycke anser att felmatchningen beror på att vi fortfarande köper nya och dyra tillgångar till hemmet utan att försäkra försäkringsvärdena i enlighet därmed.

- Försäkringsvärdet kan ha varit korrekt när försäkringen undertecknades för flera år sedan. För många är det också svårt att veta hur mycket hemmet är värd, säger Lycke.

Läs också:

Stein Set Aktivera däck

En helt plan yta i trädgården är lämplig för placering utemöbler, eller spela och hobby sysselsättningar. Du kan få den med en beläggningssten.

Försäkringsbolagen har därför gjort en guide som gör det mycket lättare att värdera värdet.

- Storleken på logi är betydande, men också antal personer, ålderssammansättning och inte minst fritid.

1500 förlorar hemmet

Totalt har nordmän försäkrat bostäder och lös egendom för nästan 530 miljarder kronor. Husägare i Akershus, Vestfold, Østfold och Buskerud har de högsta försäkringarna.

- Det är förmodligen kopplat till det faktum att det finns fler personer som bor i större villa i dessa län än i Oslo, säger Arne Lycke.

De tre nordliga länen lägsta innehåll täckning, jämfört med S.Fj. och West College siffrorna från If P.

- Ju längre bort är du brandtjänsten desto större är skadan, med ditt dåliga resultat och konsekvensen av låg försäkringssumma.

Läs också:

Så du bör äta salsa

Taco är både kämpa väl och en fantastisk middag alternativ när du vill ha fullständig kontroll över vad du äter - men visste du att det finns flera bra ...

Omkring 1500 Hem förstörs varje år med eld. 1 000 av dessa är villor, medan de återstående är delade bostäder som radhus, parhus och lägenheter.

ADVERT

Mest populära