All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

HÅLLER NYA = MÖJ VALAR?

Att bygga låg energi eller miljöhushåll är inte bara en investering i miljön utan också i din egen framtid! Genom att bygga hus med låg energi och miljöhus får du många fördelar - även hos SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Lånet till SpareBank 1 Hallingdal Valdres har en ränta på 0% vilket gör det verkligen möjligt att utnyttja möjligheten.

Se också: Hur man skapar en bra planlösning

Jogeva-familjen i Hemsedal har just gjort detta. Den infödda estniska familjen 5 flyttade till Hallingdal 2008 och upptäckte snabbt att det var någonstans de skulle vara. Familjen skulle skapa något speciellt med gott och gott inomhusklimat, låga energikostnader och naturliga omgivningar. Lösningen var att bygga ett lågenergihus med miljölån från SpareBank 1 Hallingdal Valdres.

Hur man trappar rätt

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

ROM FÖR LIV

Huset har bildat sin form genom nära samarbete med familjen, arkitekt Armin Valter och entreprenör Ove Rygg i Hallinglaft AS. Fokus har alltid varit naturliga lösningar och rum för att leva! Resultatet har blivit ett rymligt hus där familjen kan hyra för gott om dagsljus, fantastisk utsikt och praktiska lösningar. Det har också varit några bonusar, till exempel egen klättervägg i entrén, bastu och kakelugn, som kan användas för uppvärmning och matlagning. Familjen har haft ett finger i spelet hela vägen, och alla har fått vad de ville!

UK LIVING HOSPITALS

Jogeva-familjen anser sig självt att det var lätt för dem att välja ett hus med låg energi när de byggde nya. Inomhusklimat, "smarta rum" och uppvärmning var viktiga punkter, som handlar om mer än miljö och ekonomi. Familjen har inte blivit enbart baserad på beräkningen av minskade energikostnader, men är helt säker på att detta kommer att löna sig. Separat lägenhet på bottenvåningen ger också möjligheter till hyresintäkter och kan hjälpa till med att finansiera huset. Planeringen startades 2014. Land köptes och arkitekten var på utkik, något som Kai-Triin Jogeva anser är viktigt för att utnyttja tomten, ljuset och naturen. Huset i sig är en elementärbyggnad från Estland, och layouten gick smidigt 2016. Peeter Jogeva är en hantverkare och har gjort mycket av det interna jobbet själv. Lägenheten på bottenvåningen har slutförts först och familjen flyttar in i huset under sommaren 2017.

10 skäl att inte slänga de små påsarna Med silikagel

Kasta inte de små, konstiga påsarna som du hittar i, till exempel, shoebox. Silikagel kan användas för en mängd olika saker!

BYGGSPROCESS

Byggprocessen har varit lärorik och spännande, och den mest spännande sikten Kai-Triin Jogeva var att se husuppgången i verkligheten, snarare än att bara se den på papper.

"Det var jätte kul att se huset och rummen i verkligheten, och hur ljuset och naturen får komma in, precis som vi ville." För familjen har miljölån från SpareBank 1 Hallingdal Valdres hjälpt drömmen att bli verklighet. "Banken har varit kooperativ och det var lätt att få miljölån! Vi rekommenderar alla att bygga lågenergihuse med miljölån från SpareBank 1 Hallingdal Valdres. Det är en investering i framtiden ". Om du vill bygga ett nytt hem ska valet vara enkelt - leta efter miljölån och bygga låg energi. En investering på 1 000 000 kronor betalad över 10 år kostar dig 1 075 391 kr.

HAR DU ALDRIG RESIDENTIV?

Du kan också ansöka om miljölån för uppgradering av befintliga bostäder, såsom väggisolering och takläggning eller nya fönster. En uppgradering på 500 000, - betalas över 6 år kostar dig £ 518 176, - Du kan också göra många andra energibesparande åtgärder som kommer att löna sig på lång sikt. Värmepump, avlägsnande av gamla oljekedjor, montering av solfångare, balanserad ventilation och sol / vindkraft är några av de saker du kan låna. En åtgärd på $ 250.000, - betalad över 3 år kostar dig 251.099 kr.

HUR VERKAR MILJÖLÅNET?

Miljelånet från SpareBank 1 Hallingdal Valdres ger 0% intresse för det första året upp till 250 000, - om du renoverar, uppgraderar eller uppgraderar en energikälla. 1, 5% är högsta ränta och det finns inga etableringskostnader. Miljelånet är avskilt som ett separat lån utöver det traditionella inteckningslånet, och de kostnader du kan dokumentera är relaterade till valet av energibesparande lösningar.

Läs också:

Djur misstag när renovering av gamla hus

Den dyraste misstagen folk gör när renovera, och vet inte hur gammal huset är byggt.

Se även:

Välj rätt uppvärmning till ditt hus

Läs mer om Sparebank1 Hallingdal Valdres miljölån här

>

ADVERT

Mest populära