All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bygga hjul racing: Här är NTNU hemliga vapen

Det hela började våren 2010, då fyra studenter vid NTNU beslutat att inleda ett monster uppgift: att bygga en fullblodsrundbana från början och upp till att delta i tävlingsformeln Student. Varje år hålls detta på Silverstone-kursen i England där alla tekniska studenter runt om i världen är inbjudna att delta.

Först ut: KA Borealis R

ha etablerat namn Revolve NTNU och ställa upp ett team av kompetenta studenter vid universitetet började bollen i rullning. Ett samarbete med Kongsberg Automotive lanserades det följande året, vilket gav ovärderligt stöd både ekonomiskt och konkurrenskraftigt. Flera sponsorer följde utvecklingen av bilen och våren 2012 var den första tävlingen klar. Fartyget heter KA Borealis R, där den sista bokstaven antydde om drivlinan. Motorn togs från en Suzuki GSX-R 600 motorcykel, som skickade bilen från 0-100 på mindre än fyra sekunder.

Förra året frågade Revolve NTNU att börja på Silverstone med den här bilen, KA Borealis R. Resultatet blev en 17: e plats totalt förutom att vinna priset för bästa nykomling. Nu elev laget smakade blod ... Foto: Revolve NTNU mer

Laddad med högteknologi

Laget startade loppet i Formula Student 2012 på Silverstone och säkrade priset för bästa nykomling och en 17: e plats totalt. Eftersom detta var oplanerad grund för laget, måste det sägas vara bortom förväntan. Men nu vill de ha mer! Förra årets bil har blivit upptagen och en ny doning är klar.

En stor enhet krävs för att bygga en racerbil från början. Teamet består av 46 studenter vid NTNU. Foto: Roterings- NTNU mer

Aquilo R: ännu tuffare

KA Aquilo R avtäcktes maj i närvaro av utbildningsministern Kristin Halvorsen. Siffrorna ser ännu bättre ut i år: Hela bilen väger 220 kilo. GSX-R-motorn levererar 96 hästar, vilket ger ett vikt / kraftförhållande på 409 hk per ton. Null till hundra uppskattas till 3, 6 sekunder.

Dessutom högteknologiska lösningar såsom aktiva vingar med luftbroms, adaptiv fjädring och Livefeed telemetri till programvara utvecklad för kontinuerlig finjustering, såsom i pro racing team. Med detta arsenal är det inte omöjligt för nordmän att göra ett rent bord när de börjar på Silverstone den 3 juli.

ADVERT

Mest populära