All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bygg dig själv - spara pengar?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De flesta av landet är det mest lönsamt att låta hammaren vila i frid. För detta är de nybyggda husen i allmänhet mycket dyrare än de andra bostäderna.

Men en plats i landet, i huvudstaden, är slutsatsen motsatt.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE NYA OCH ANVÄNDNINGSPRIS I DITT OMRÅDE.

och

KLICKA HÄR FÖR ATT SE bostäder mark som är till salu i OSLO nu - och det är med rimligt pris END fördelar.

Ej ny

Lägenhet till salu. Visa mer

I Oslo är konsumentpriset i procent av det nya priset nästan 109 procent. Annanstans i landet är denna siffra under 100 procent. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån för 2003.

I Bergen är procentsatsen 99, 4 vilket innebär att de nya och använda priserna är nästan lika. I motsatt riktning hittar vi Nord-Trøndelag. Här är priset för användningen i procent av det nya priset endast 51, 3. Härmed är det med andra ord väldigt lite lönsamt att bygga dig själv.

Läs mer bostäder substans
  1. Polsa med 30 procent grönsaker
  2. Därför bör du också tvätta koka-in-bag ris
  3. - Nej, du får inte cancer från att äta blåbär
  4. Varför är pizza runt när rutan är fyrkantig?
  5. Hur blir man av med tjurar?
  6. Fungerar Vanish Gold Oxi Action som en blekmedel?
  7. mäta energiförbrukningen med en liten manick

att nya hus är billigare än begagnade bostäder i Oslo, är inget nytt fenomen. Faktum är att de senaste fyra till fem åren varit så.

Bygga längre ut

Enligt Thor Herman Christensen, forskare vid Statistisk sentralbyrå, en förklaring av Oslo avvikelsen ligger i placeringen av nya bostäder byggs.

- En del av förklaringen kan vara att de nya byggnaderna i Oslo byggs längre än där trycket är störst (inre väst). Det fylls så småningom med hem i de mest centrala områdena på västra kanten, och nu byggs andra (och billigare) ställen, säger Christensen.

Önskan att bygga ett nytt hus i Oslo? I denna bildspecialist har vi samlat ett antal tomter till salu i Oslo nu. Marken i Oslo har generellt en mycket hög prisnivå. I bildspecialisten har vi samlat ett antal av de mest prisvärda tomterna som finns att köpa nu - men priserna ligger fortfarande mellan 800 000 och 2,7 miljoner kronor.

Lägenhet mer populär

- Priserna på nybyggda hus i Oslo är lägre än priserna på enfamiljshus, men också på grund av lägre efterfrågan på villor än efter lägenheter. Vi ser att bostadsvanor och bostadsmönster förändras. De flesta är ungdomar som har begärt lägenheter i ringen 2. Således prispressen på lägenheter större än husen, sade chefsekonom prognos Center, Kjell Senneset.

Men betyder det att det är lämpligt att bygga ett nytt friliggande hus i Oslo istället för att köpa en begagnad villa?

- Det kan se ut så här, men markpriserna är givetvis ett element. Så frågan är om det verkligen skulle vara billigare om du hade möjlighet att köpa en tomt intill en begagnad villa. Det är inte möjligt att ge ett säkert svar på det, avslutar Senneset.

ADVERT

Mest populära