All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bygga ett utekök

Det är utan tvekan så att vi tillbringar mer tid på grillen, desto varmare blir det, och för många står grill för huvuddelen av deras diet under sommarmånaderna. Vad är bättre än att ha ett fullt utrustat kök utanför och inte bara en grill?

Vi har besökt Hans och Ulrika Rosander som helt har byggt ett utomhuskök. Köket har utrymme för matlagning och två stora grillar - och till och med tak över huvudet. Så det här är verkligen mer än en sommargrill, här kan du grilla året runt.

Hur vi byggde grillen:

  1. Familjen började skriva en önskelista. På den stod; utrymme för matlagning, en stor grill, tak över huvudet, en kolgrill och en gasgrill. Ett riktigt utekök!
  2. Sedan togs en ritning om hur köket skulle se ut. Resultatet var faktiskt nästan detsamma som de första skisserna.
  3. Det första som hände utanför var att en betongbas gjordes. Därmed bröt familjen med Leca-block av den smala typen, och därutöver var det murverk med natursten. När allt var klart rökade de Leca-blocken, men ingenting var målade. Och så är det fortfarande!
  4. Taket var den sista som kom på plats. Den är byggd av ett kraftigt takräcke med enkla takplattor på toppen, för att passa in i andra byggnader på gården. Efter några års användning är kocken fortfarande bra att bli våt!

Ett kök att drömma om? Nej, dröm inte - bygg det själv!

ADVERT

Mest populära