All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Bygg en varm uteplats i trädgården

Drömmer du om sol och lata dagar i trädgården? En pergola är ett bra alternativ som definierar utrymmet, ger skugga och blir snygg när växterna växer på den. Skärmvägg på minst en av sidorna av pergola ger konstruktionen en bra upphängning.

Här är receptet på att bygga robusta och funktionella skärmar som uppfyller kraven i planerings- och bygglagen och byggteknikföreskrifterna.

Klättring växter ger avskärmning

En pergola begäran-är i allmänhet av en öppen träkonstruktion kolumner och öppna balkar / takbjälkar där klätterväxter kan växa och åstadkomma skärmning mot åtkomst och sol. En öppen barriär kan också fungera som en skärm mot direkt solljus genom filtrering av solstrålarna, speciellt om flera lager av tvärstänger används.

  • 4 saker att tänka på innan du köper klättringsanläggningar

En pergola kan vara fristående eller monterad med byggnad. Kolonner i frittstående pergola måste göras i terräng eller i sidled. En pergola kan kombineras med trellis och klättringsplan på exempelvis en eller två sidor för att ge en mer avskärmningseffekt.

Om pergolan är täckt, kom ihåg att strukturen måste klara det snöaste väder under vintern. Konstruktioner med tak täcker vanligen de nödvändiga åtgärderna. Tätt växande klättringsanläggningar ovanpå pergolan kan orsaka snö att ligga på pergola vintern.

Läs också:

Skapa en vacker ingångsdel

Vid ingången till huset skapas första intrycket av hemmet.

a) Förankring med tvär tabellen i slutet av staplarna

Att bygga bildvägg

Foundation poler

hur ska stiftelser pelare, beror på markförhållanden:

  • Om frost känsliga massorna varför ska pelare fundament så djupt att de skyddas mot rörelse på grund av telekommunikation i marken.
  • Med telekommunikationsmassor kan det konstateras att den befinner sig underlägsen det vanliga telehotet. Alternativt kan stålprofiler och runda stolpar dras ner till marken.
  • I bergen måste borrhål borras för förankringsbultar, som sedan fastnar.

b) Stiftelsen av stolpen i stewed post sko. Ett rör används som en formning. Illustration Byggserie, SINTEF

  • 10 snygga projekt som omvandlar trädgården

Layout

skärmvägg gjord av styrelseledamöter. Alternativt kan du använda speglar, flätade svampar, barketrunda, fyra eller pilkvistar. Förkläden bör ha en tjocklek av 19 eller 22 mm.

För plattskärmskärmar måste du installera horisontella naglar. Sprit kan passera förbi stavarna eller sticka mellan dem. De vanligaste dimensionerna är 36 mm x 73 mm, 48 mm x 48 mm eller 48 mm x 98 mm.Spikerslag bör vara tryckimpregnerat i klass AB.

Skärmväggar mot vind bör inte vara helt igensatta. Täta väggar får turbulens (vindvirvelvind) på baksidan. Nyanser där materialet täcker 75-80% av väggytan är bäst. Man kan också minska turbulensproblemen genom att dra underkanten av levegenen 100-150 mm uppåt från marken.

Skärmväggar måste vanligtvis vara 1, 8-2, 0m höga för att förhindra visning, men bör inte vara så höga att ljusförhållandena blir sämre.

Läs också:

Bygg själv terrassen

På sommaren finns det ett behov av ett mysigt vardagsrum där varma dagar kan avnjutas. Terrassen blir det naturliga valet för många och du kan enkelt ...

Skärmar med landskapsspel tillsammans med pergola. Begagnade träribbor som är avsedda att stå utan ytbehandling, såsom lameller av hyvlad ek, spelet beklädnad erhålla en enhetlig grå färg

Bästa skratt från vinden utan problem med turbulens som uppnås när 75-80% av väggytan är täckt.

  • Skapa en levande staket till terrassen

Följ Building Code

Visnings Walls är i grunden ansökan obligatoriskt, men i vissa fall, skärmväggar är undantagna från sök- och anmälningskrav, förutsatt att:

* Screen väggen är max 1, 8 m hög och max 10, 0 m lång

* Skärmväggen är minst 4, 0 m från gränsöverskridande gräns. Mellan delar av radhusbyggnad kan en skärmvägg placeras i klyftan mellan sektionerna när grannarna samtycker.

* Skärmväggen är inte skadlig för grannarna eller omgivningarna. Detta bör förtydligas i förväg.

Vare sig det är program plikt eller inte, skärmväggar uppfyller kraven i plan- och bygglagen och bygg tekniska föreskrifter (TEK10), inklusive säkerhet, miljö och brandrisk. Vid utformning och positionering måste hänsyn tas till befintliga byggnader och för att säkerställa en god estetisk övergripande.

KÄLLA: SINTEF

Se också:

Bygg din egen pergola

En pergola är fantastiskt - det skapar en trevlig extra rum i trädgården, där du kan njuta av nattlivet. Du kan enkelt ändra målen - efter behov.

Läs mer: Faktablad Skapa landskapsarkitektur från SINTEF Byggforsk ger tips om lösningar som tillåts enligt byggreglerna och säkerställer dig mot onödiga byggskador. Det tar hand om byggandet av små skiljeväggar och väggar, trappor, väggskärmar, små vattenbassänger / trädgårdsdammar och beläggningar på backar, stigar och gångar.

Källa: Building Research serie 517. 551 avskärmning av uteplatser

  • Få fler tips om hus och trädgård - anmäl dig till vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära