All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Byggnad terrass med glasfront

Barnens familj i det mysiga townhouse hade en solig uteplats på terrassen, men ville ha ett större utrymme. De skulle ha möjlighet att både plaska och solstolar, samt grill och matsal.

Terrassen var en favorit bostad, men de såg möjligheterna till en förlängning.

->

Se även:

De bästa rengöringsknivarna för ugnen

Det är svårt att få ugnen ren, men med de här smarta tripparna får du ugnen ren på kort tid.

Innan: Trevlig terrass, men familjen ville ha mer utrymme. Vacker utsikt - utökad med den vackra glasfronten.

Större utrymme

Terrassen byggdes över till nästan dubbel storlek med glas i räcken mot fjorden. Nu kan de verkligen njuta av utsikten och följa de små båtens tryck mot huvudstaden. Terrassen har varit 25 kvm och rymmer stora företag, och familjen ett extra sommarrum. Golv och skiljeväggar slogs på den gamla terrassen, bara några bjälkar och stödstolpar lämnades. Den gamla terrassen våningen kunde ha behållits, men det behövde en förnyelse och var lika väl ersatt. Balkarna förstärktes för att motstå vikten på en större terrass.

Terrassgolvet lades med kopparimpregnerad planka. Snickaren stängde uteplatsdäcket tätt, något husägaren borstade över. - Borde inte det finnas en liten cm mellan hyllorna? undrade de. Förklaringen var att efter ett par veckor skulle planken torka och kontrakta. När golvet lades upp sattes en ny partition på stödstolparna från den gamla väggen.

Glas framför

Glas i framsidan var en stor önskan från husägare. När de hade en så fin utsikt skulle de inte gömma sig bakom en stram räcke. Både plexiglas och vanligt glas kan användas utomhus, men äkta glas har tydligt sina fördelar.

Många människor är rädda för att glas i järnväg kan bryta, men att köpa rätt glas är nästan obrott. Glaset bör härdas, lamineras och ca. 8 mm, rekommenderad glasmästare. Då kan det motstå nattlivet - och är nästan obrott.

Plexiglas är ett annat och billigare alternativ. Observera dock att plexiglaset blir skrattsamt och att det vanligen blir vanligt och grått efter några år. Räcken byggdes med 2'2 och smala remsor. Först var terrassgolvet helt i vattnet. Sedan fanns en rad med 2'2 horisontell nedåt, sex stående 2'2 och en horisontell rad högst upp med en bred topplista längst upp. Smala listor lades för att rama glaset i varje "rutt". Fyra listor fästes med skruvar bakom fönsteröppningen. Därefter infördes glaset och fyra nya listor fästes på glasets framsida.

Glaset beställdes på mål efter att räcket hade ramats upp. För att underlätta jobbet målade listorna runt glasrutorna innan de monterades.Glas i räcken kräver inget annat underhåll än vanlig fönsterluckare.

Läs också:

Hur man sätter ihop och underhåller den slitna plattan

Även den fulaste och mest slitna träplattan kan bli bra igen. Med en ny kapp håller den i flera år. Här är guiden till hur man ...

Hur man gör:
1. Listor skärmade på mål knackade på plats framför glaset.
2. Listorna skruvas fram och håller glaset på plats.

3. Fyra listor är fästa med skruvar på baksidan av fönsteröppningen och en lista i framänden.

ADVERT

Mest populära