All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bygga pool!

- Människor bygger pool som i går. Inte konstigt när vi vet att egenskapen i de flesta fall ökar med lika mycket eller mer än de faktiska poolkostnaderna, säger Widar Fjellstad, VD för Skandinaviens största producent och leverantör av swimmingpool Folkpool.

Ökning av ökningen i utgifterna

Fjellstad mottar stöd från VD Robert Fauske i DNB Eiendom.

- En pool i trädgården är nu ofta en lönsam investering. Vi får allt fler exempel på att värdeökningen inte bara överträffar investeringen, men ger också god vinst, bekräftar Fauske.

Det är dock viktigt att poolen ser bra ut och stjäl inte för mycket av tomten. Även om poolen inte är så vanligt i Norge är det ett stort plus om du ska sälja fastigheten. "Och just nu är det inga problem att hitta köpare till bostäder i 3-8 miljoner klasser som slutar Fauske.

Rekordhög försäljningsökning

Poolproducent Folkpool fördubblades förra året och har uppnått en omsättningsökning på 40% i år.

-Jag tycker att det är för att människor har bättre ekonomi och att de vill göra sina hem mer attraktiva. Det finns fortfarande relativt få pooler i landet. Ca en av 300 villor har en pool. I Sverige finns det en per 150 villor, även om klimatet är identiskt, säger Fjellstad.

Billigare än du tror

- Jag säljer drömmar berättar Fjellstad. -Det är en myt att poolen är dyr eller kräver mycket kraft. Den dyraste pool vi har kosta 250.000 kronor inklusive schaktning, landskapsplanering, VVS och elinstallationer för 50-100 000 kan du få en härlig jetstreambasseng på 4 x 8 meter med inläggningar motströms anläggning som gör det möjligt att bada på platsen.

Har du stuga som vi kan även leverera en liten pool med solvärme för endast 12000. När vi bygger pooler i marken, det är inga problem att få godkännande från de lokala myndigheterna, eftersom detta inte är en olägenhet för andra. Poolerna bibehåller en konstant temperatur på 28-29 grader, och om du använder omslaget när poolen inte används, minskar kraftkostnaderna till 5000-15000 per år.

Farmor och ungdomar

- Det är oftast etablerat i åldern 40-60 år som bokar en swimmingpool som berättar för Fjellstad. - Det är inte längre bara rederier och styrelseledamöter som listas på kundlistan. Nu är föräldrar med barn som flyttat hemifrån de vanligaste kunderna.

Det är ett nöje att ha en vackert uppvärmd pool, om du vill att din familj och barnbarn ska besöka. Vilket barn kan säga nej att simma med mormor och farfar?, ber Fjellstad.

Kort leveranstid

Folkpool kan leverera en begravd simhall på mindre än en vecka. Om du beställer på måndag kan du vara redo med stammarna nästa söndag avslutar VD, tillade att du får de bästa erbjudandena på hösten när simmar säsongen är över.

Metoden att initiera byggprocessen är enligt följande: Gå ut i trädgården och mäta storleken på den swimmingpool du vill ha. Be en leverantör att kontrollera villkoren. Skicka ett byggbudskap till planeringsbolaget i kommunen och få en situationskarta där du drar poolen.

Dela grannens varning till grannarna, bjud in den inbjudande parten om de är skrämmande. När godkännandet kommer från kommunen och dina grannar är i en badhandduk, ring leverantören som tar hand om resten. Behandlingstiden i kommunen är vanligtvis 14 dagar, men om du är extra otur kan det ta upp till 3 månader, säger Fjellstad.

Bygg inte inomhus

Robert Fauske DNB Property avskräcker dock människor bygga simhall. Ett hem med inomhuspool kan vara svårt att sälja eftersom det finns stor risk för vattenskador. Det är viktigt att poolen är byggd korrekt och i enlighet med föreskrifterna.

- Även om poolen är byggd korrekt är efterfrågan på bostäder med inomhuspool relativt liten, säger Fauske.

Vill du ha en pool, kan du kontakta en av dessa leverantörer:

Folkpool 22:32 49 40

Valga 22 oktober 15 23

Tech 22 30 40 40

Solbasseng 67 58 37 22 <999 > Macryl 52 82 73 38

Sundance 33 06 30 00

ADVERT

Mest populära