All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Bygga säker badrum

Roland Berg Small har nyligen tagit ett radhus 1951 i Moss att han nu är i färd med att redecorating. Badrummet var obekväma och förfallna.

Han valde att prioritera badrummet först, vilket har varit oförändrat sedan 1970-talet.

Badrummet är inte stort, det upptar 4, 1 kvadratmeter och ligger något under storleken på ett genomsnittligt bad i norge, vilket är ca. 6 kvadratmeter.

Alla gamla möbler har rivits. Detta jobb gjorde Berg Lie själv.

Allt arbete med installation av nya rör och elverk har utförts av auktoriserade yrkesverksamma.

Läs också:

Detta badrum var nytt för mindre än $ 10.000!

Budgeten var begränsad, men fantasin och motivationen var stora. Se hur Irlin och Lars målar upp den samtida nytt badrum, både omedelbart och ...

Lätt att arbeta med

I är en typisk gör-det-själv-man som försöker mig på det praktiska arbetet, och som har en normal gjennomsnittbad . Jag upptäckte snart att det var mycket lätt att arbeta med Litex skivor till badrum , som jag har installerat både på golvet - och väggar.

- Plattorna var lätta att kappa och sätta på plats. Och bäst av allt: Jag använde inte membran, annat än i duschzonen på golvet. Jag har sparat både tid och pengar.

- Jag är angelägen om att få ut mesta möjliga av renoveringen av badrummet både estetiskt, praktiskt och ekonomiskt. Därför har jag fokuserat på neutrala färger i vitt och grått. Badrummet är lätt att hålla rent och jag har sparat cirka 150 000 kronor för att göra mycket av jobbet själv och handla i alla produkter som erbjuds. Ska jag lämna renoveringen till ett VVS-företag och inte göra någonting själv, skulle jag behöva betala minst 200 000 kronor för renoveringen.

Små plattor monterade på golvet. Foto: Berg Small

Ångspärr

Se också:

Undvik fuktfällor i badrummet

I badrummet och tvättstugan, kan du snabbt få problem med fukt, och det kan leda till både personskador och dålig inomhusluft. Här är de tips som håller din fukt bort!

På marknaden erbjuds idag en 3: e generations LITEX-platta som består av en lätt, vattentät, bromidfri kärna i Styrofoam. Båda sidorna är belagda med ett dubbelförstärkt dubbelskiktat tyg och ett toppskikt vattenbaserad epoxi. Detta gör Litex membranplatta vatten, och steamproof.

Skivan bör därför inte smörjas med ett membran.

Litex täta system säkerställer tätning av leder och matar på ett enkelt och säkert sätt. Plattorna kan plattas direkt och kan användas på väggar, golv och inredning, och installationen är enkel.

Duschzon som är kakel. Foto: Berg Small

Se också:

10 saker du måste veta innan renovera ditt badrum

Om du inreda ditt badrum eller bygga nytt? Här är de tips och regler du måste kunna få innan du börjar.

Vad är vad och vad kostar det?

Vissa säger att Litex är dyrare än sina konkurrenter.Vid jämförelse av skivpriserna mot skivpriserna måste även egenskaper och skillnader i produkterna jämföras.

  • Membranplatta , som LITEX membranplatta, är vatten- och stamprot enligt gällande krav och bör inte smörjas med membran.
  • Våt plattan och diffusor membranplatta som till exempel. Wedi, Tetti, TB Boarder vattentäta men inte stampa och måste smörjas med membran enligt gällande krav. mot yttervägg, till kalla rum (t.ex. sovrum) och rum med begränsad uppvärmning. Jämfört med priset på Litex membranplattor med gips eller andra skivor smörjade med membran är det första intrycket att Litex är dyrare än sänker konkurrenterna. Om du spenderar tiden i räknaren kan ett säkert badrum med Litex tallrik vara redo för kakel på några timmar. Smörjningsalternativen kan ta mellan tre och tio gånger så lång tid. Således är skillnaden besparingarna på några timmars arbete.

Fakta om Litex:

Litex är ett norskägt företag med kontor och produktion i Sandefjord. Litex säljer och distribuerar sina våtrumsprodukter över hela landet genom de flesta byggprodukter. Litex AS bidrar med kunskapsspridning, information, råd och kurser om gällande regler och om dess produkter.

För mer information: www. Litex. com

ADVERT

Mest populära