All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Bygga Reis Deg Fair

samtidigt markerar också byggbranschen de 100 år sedan unionen med Sverige genom att arrangera en rikstäckande tävling - talsbyggnader. Det var den tunga delen av byggbranschen som vann - först med Atlantvägen, följt av Svinesundsbron (se listan nedan).

-Den här branschen sätter mer än någonting annat s varande spår; det här är något kvar. Och form och funktion alla har en åsikt om, fortsatte den avgående ministeren för handel och handel.

Den första byggutställningen hölls den Festningsplassen på Akershus fästning i 1954. Det fanns stora byggtider även vid den tiden, men situationen var mycket annorlunda än i dag: Det var i början av 50-talet en stor bostads underskott; Det fanns återuppbyggnadstider och redan 1953 byggdes 38 000 nya hem. Den första förorten noterades på Lamberts 1955.

I jämförelse, 2004 byggde nästan 30 000 nya bostäder, men värdena är så mycket större nu eftersom de är i genomsnitt dubbelt så stor och mycket bättre utrustade. Vi skiljer oss också från resten av världen eftersom nästan 80 procent av oss bor i villor.

Vi är också världsmästare i borstning. Enligt prognoscentret kommer vi i år att tillbringa 35 miljarder kronor vid renovering, till exempel tre gånger så mycket som de använder i Sverige.

Bygg Reis Deg är utställningsutrymme för hela värdekedjan. När mässan presenteras på Lillestrøm är den Nordens största byggmässa - sålde tidigt med ett rekordantal 450 utställare.

Omkring hälften av besökarna går under kategorin professionella och resten är do-it-säljare som hoppas tro att de är.

Road, bro och berg

mot bombering Century byggnader från 1905 till nutid kan vara en svår uppgift för väljarna, men det fanns ingen tvekan om att Atlanten Road var en klar vinnare.

Det är knappast förvånande att i ett land som Norge blev en färdplan och att den ligger i västra Norge. Atlantvägen är 8,2 kilometer lång, omfattar åtta broar och sträcker sig från Averøy till Eide vid Nordmøre, påbörjad 1983 och avslutad i & acute; 89.

Vanligtvis norska, kan man nog också säga att det var Svinesundsbron som kom närmast Atlanten Road och det spricker på berget, inte till tunneln, men byggandet av Gjøvik olympiska Cavern Hall, som därefter följde. Två kraftverk kom också högt upp.

Här är listan (vald från kandidater från 15 regioner):

1. Atlantic Road (29%)

2. Svinesundsbron (18%)

3. Gjøvik Olympic Mountain Hall (12, 8%)

4. Tyssedal kraftverk (11, 9%)

5. Ishavs domkyrka i Tromsø (8%)

6. Vemork kraftverk (4%)

7. Telenorbygget, Fornebu (3, 3%)

8.Ecofi tank (3, 2%)

9. Vernebygget Domkirkeodden, Hamar (2, 7%)

10. Drammen Theatre (2, 6%)

11. Flåmsbana

12. Oslo stadshus

13. Rica Park Hotel, Sandefjord

14. Stadshuset i Åseral, Vest-Agder

15. Politihuset, Trondheim

ADVERT

Mest populära