All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Korn pool i trädgården

->

- Vi hade länge önskat sig en liten båt eller en stuga nära havet, men våra döttrar föreslog att vi antingen kan hämta vattnet hem trädgård!

Vi hittade snabbt många bra skäl att bygga en simbassäng; Den norska sommaren är ofta moody och kort, stranden är långt borta och simning är bra trim. Bakom trädgården hade vi en lämplig vev där gräset växte vilda och trädgårdsredskap stod alltid. Svansen var lätt att gräva ut och planera. Vi trodde initialt att en pool skulle vara mycket dyr men blev positivt överraskad när vi kollade olika leverantörer online.

Priserna var inte avskräckande. En stål pool kostar från $ 4900, en trebasseng kostar från $ 35.000 och den övre prissjiktet kosta en konkret pool från $ 300,000 ...

Planering och placering

- vi hamnade köpa en Zodiak stål pool (7, 3 x 3, 6 m) eftersom det var mycket billigare än en fullformad pool. Samtidigt var det mer bekvämt för att vattnet måste tömmas ut på vintern, enklare bygganmälan och inget extra vatten avgift.

Det första steget i processen var att skicka ett förenklat byggbudskap till kommunen med grannens prognos. Det tog tre veckor.

Läs också:

Hot i skogen

På sin lantliga egendom Steinsfjorden Lene och Are Vestrum byggt en härlig masasjebad och omgivande terrassen väl anpassad till terrängen.

En pool i trädgården är dröm för många, både stora och små.

När godkännandet kom, vi började gräva ut jorden med en minigrävare, då den uppmätta området planat. Därigenom gjordes en halv meter puck, vilket gör att marken dricker och dräneras för vatten. Slutligen var det fyllt med ett tunt lager av subus - ca 10 cm för att försegla - och gjorde en tallrik för poolen. Under varje ben lades en betongplatta för att fördela trycket från vattenmassorna. Gruvorna grävdes i subuset och nivån därefter.

Det är mycket viktigt att området är nivån (+/- 2, 5 cm förspänning färdig pool mätt vid toppen av väggarna). Basstrukturen måste också vara i alla riktningar innan du lägger asfaltplattorna som en mjuk botten för poolduken.

- Strukturellt vi valde väggar med sidostöd på poolen eftersom vi ansåg att det var säkrare när det gäller den stora vattenstress, säger ägaren. Detta kräver mer utrymme och hade liten betydelse eftersom en terrass runt poolen fortfarande borde byggas.

ades Installationen av foder gjort på en solig dag (minst 18 grader). Tyget är gjort av ett flexibelt vinylmaterial som sträcker sig under monteringen, är värmefodret böjligt och ligger fast i ramen. Efter att tyggen var på plats kunde poolen äntligen fyllas med vatten.

Natural uppvärmning

- Vi vill inte värma badvattnet, säger ägaren, - men vi har isolerat med Rockwool runt poolen och använda solenergi locket när poolen inte används.Presenningen förhindrar också värmeförlust på natten. Badsäsongen kommer därför att vara från början av juni till slutet av augusti - för oss vuxna. Barnen badar oavsett temperatur ...

Som behandlingsanläggning valde vi ett standardsandfilter. Det fungerar bra, över sex timmar, rengörs 29 000 liter badvatten och pumpen behöver inte stiga upp hela dagen. Sanden i filtret varar i ca 5 år.

Läs också:

Trampolin regler du inte visste om

Studsmattor poppar upp som svampar i villaområden, men reglerna gäller för trampolin användning och grannrelationer?

Badvatten

- Vi är mycket nöjda med vår pool och slutar ägaren. Ett tips vi kommer att ge till andra är att göra badregler när poolen tas i bruk.

Hos oss alla besökare måste ta med sig sina handdukar och badkläder, och alla kommer att behöva byta ut poolen på annat sätt överföras gräset och liknande in i huset. Vi har också introducerat "barnfri zon" två dagar i veckan, där vuxna har den första rätten till poolen och efter nio på kvällen stängs poolen.

är den sista regeln svårt att hålla, för det är fantastiskt bra att ta ett dopp på kvällen, speciellt när stjärnorna tindra, syrsor sjunga och sommarnatten verkar evigt ung ... säger den lyckliga pool ägare.

Säkerhet

Poolen måste säkras speciellt för barn. Detta kan göras antingen med ett staket som ska vara minst 1,5 m högt och har låsbar port, överbyggnad eller säkerhetsskydd som också kan låsas.

Montera inte poolen närmare än 2 meter från en vanlig avlopp, vattenförsörjning eller högspänningskabel. Avståndet från grann gränsen måste vara minst fyra meter.

Läs också:

Montera spa utomhus

Försäljningen av privata spa-bad har ökat kraftigt de senaste åren. De flesta är installerade utomhus.

Budget och om Awards:

 • totala paketet pool anläggning: 40.000 kr
 • Installation av poolen: 10 000 kr
 • Building program: 3000 kr
 • Schaktning, markarbeten, krossad sten och subus: 40 000 kr
 • Terrass, material: 20 000

Totalt: 113.000 £

konsument~~POS=TRUNC info:
 • Pool och växt:

  Partner line aS, Tel: 48 10:44 44 www. partner linje. com

 • schaktning, grundläggning och el

  Hem och Trädgård underhåll v / Tom Jørgensen, Tel: 90 December 84 45

 • Terrace Material: Maxbo Vækerø, Tel: 815 68250 www. Maxbo. com

ADVERT

Mest populära