All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Bygga takterrassen själv

Detta tak kan bygga en fristående struktur, eller så kan du knyta den tillsammans med stugan. Om du redan har byggt en träterrass är ett tak ett naturligt byggnadsstadium nummer två.

Ta hänsyn till tung snö på terrassen taket

Först och främst är det viktigt att du inte sparar på dimensioner.

Detta är en konstruktion som kan utsättas för tunga belastningar, och vi pratar om snö.

I denna beskrivning har vi baserat på en snödast på 250 kg per m², men snön kommer normalt att luta med släta plastplattor, åtminstone vid brantare sluttningar än 18 grader. Är snöbelastningen mer än 250 kg per m², mått på taket ökas.

Detta gäller inte barer och pråmar som är tillräckligt solida.

GRUNDLÄGGNINGEN: Läs avsnittet nedan noggrant för ett säkrare tack. Foto illustrationer Øyvind Lie

Stiftelsen för terrassetak

Med solid grund för att förhindra struktur är skev och instabil. Om du inte specifikt undersöker, bör du anta att anledningen är faxfri. I synnerhet är det viktigt att göra ett ordentligt jobb här om du ska knyta konstruktionen till hytten själv.

Det finns i grunden två principer som säkerställer telefonifonden. Det är antingen gräva grunden ner till frostfritt djup, eller att använda den underliggande grunden för markisolering.

SPERRENE läggs till med ca. 60 cm avstånd. De bör ha en dimension på 48 x 98 mm vid en spännvidd av cirka 2 m, 48 x 123 mm 2, 5 m, 48 x 148 mm och 3 m, 48 x 173 mm spännvidd på 3, 5 m. Sag dem så att främre änden blir vertikal. Skär också små hakar i lås så att de passar fram och bak på toppen. Låsarna är fästa med käftar på toppen eller med spännen, om det är väderbeständigt.

DRAGERS eller strålarna måste anpassas till avståndet mellan stolparna. Upp till 2, 5 m är det tillräckligt 48 x 198 mm. Är upphetsad mer än 2, 5 m, spikar du 2 st. 48 x 148 mm. Är upphetsad mer än 3 m, kryddar du 2 stycken. 48 x 173 mm.

STEG bör vara minst 98 x 98 mm. Om du vill undvika sprickor, som du vanligtvis får i grova material, kan du spika 2 stycken. 48 x 98 mm. Då är det lätt att göra arrangemang för balken, genom att tillåta en post partiet är något kortare än den andra. Du kan eventuellt skapa dubbla staplar, till exempel 2 st. 48 x 148 mm fäst på vardera sidan av stödstrålen. Ett block under balken, botten och mitten av inlägget, i stolpen styvt och ansluter hålet.

WIND SKIDOR , här 19 x 13 mm, som dubbelt så att locket tabellen är belägen omedelbart ovanför plattorna, men först hyvlat övre kant matchar korrekt taklutningen. Detta gör det regnigt och frontlocket kan enkelt monteras på sidobordet.

LECTURES : Använd starka pråmar, t.ex. 36/48 x 48 mm, 60 cm avstånd. Läckageavståndet kan variera något för olika material, kontakta leverantören. Vid blåsiga platser ska pråmar, lås och övre vingar förankras med beslag.

Läs också: Inspiration för inredning på terrassen

BORDTAK: Det här är ett tak där impregnerade bord används. Foto: Foto: Tillverkare

TAK OVER TERRAS: Här finns olika typer av tak som du kan bygga över terrassen. FOTO: Tillverkare.

Trä tak över terrassen

Bordsskivor levereras i längder 3 - 6, 3 meter. De är plana på fyra sidor med en speciell profil som gör det möjligt att överlappa 30 mm med en inbyggd avloppskanal. Pris: från 340 kr per kvadratmeter.

Treshingel är tillverkad i olika profiler och storlekar.

Alla är överens om att de är kilformade från ca. 0, 5 cm till 2, 5 cm tjocka. Bredden är 11 cm, längden är 35-6 0 cm. Treshingel kan läggas med olika mönster och profiler. Tidigare användes denna takmetod huvudsakligen på tak, och det kallades både kakel och spontak.

I dag förbinder de flesta svampar och kakel med något helt annat, och treshingel är därför ett mer förklarande namn för dessa traditionella tak.

Pris Standard Rektangulär Träsnitt: kr 744 per. kvadratmeter, Eilo trä

Bordskiva: Det här är ett tak där impregnerade bord används. Här används också andra impregneringsmetoder utöver kärnvapen.

Treshingel 1: Här har varje sked rektangulär form.

Treshingel 2: Här har varje sked en spetsig form.

Treshingel 3: Här har varje sked sluttad (Rena cut).

Läs också: Hur man tvätta uteplats

Canopy, Sun över terrass

Plastmo terrass takpaneler används på terrassen utomhus och andra överliggare utan isoleringskrav. På slutna lösningar, såsom utomhusbastur, ökar risken för kondensation. Då kan du överväga termotackor.

Prisförändringsplatta: kr 643 per. m²

PLASTIK: De knäpps ihop utan borrhål och skruvar. Foto: Foto: Tillverkare

Prisplattform 16 mm: 588-643 kr per. m²

Fastlock Uni är ett plastdeltak från Icopal.

Plattorna kan böjas om du vill. De knäpps ihop utan borrhål och skruvar. Installation på leksakerna kan ske med synlig eller dold montering. Plattorna är gjorda av polykarbonat, ett material med gott kallmotstånd, lång nedbrytningstid och hög slaghållfasthet. Du kan välja mellan vit och klar och användningsbredd är 20 cm. Finns i längder från 3, 5 meter till 6 meter.

Pris: ca. NOK 333 per kvadratmeter.

METAL TAKAR: Aluminium väger bara hälften av stål. Foto: Tillverkare.

Metalltak över terrassen

Målta takpaneler finns i aluminium och stål. Fördelen med aluminium är att de väger bara hälften av stål. Plattorna finns i en mängd olika färgvariationer, och i matt och glänsande utgåvor.

Pris: ca. 90 kr per kvadratmeter.

ADVERT

Mest populära