All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bygg miljövänligt

Det är några veckor före jul och jag reser för att leta efter vår sommarstuga. När jag anländer finns det tio grader - inomhus. Jag sätter på alla värmare och börjar skjuta upp i den moderna eldstaden. Jag tar en tur runt tomten. När jag kommer in efter en timme stiger temperaturen till sju grader. Vi har ägt vår stuga i tjugotvå år men jag tror aldrig att jag har lärt mig att det finns tre grader varmare per timme. Så fruktansvärt mycket energi det hjälper till att värma ett hus. Det sägs vanligtvis att cirka 60 procent av all energi som förbrukas i ett hus går till uppvärmning. Om du vill spara energi för miljöens skull eller för din egen privata ekonomi, är det här ett ämne värt att tänka på. Öppen plan sommarstuga har en dåligt isolerad glasveranda. Det kommer snart att byggas. Det står högst upp i min egen-själv-lista. Så jag har mycket att tänka på i detta avseende.

5 kloka råd att bygga:

1. Välj trä, isolering och golv som är miljövänliga. Det är en bra känsla att omfamna material som har ett långt liv. Men i sanningen är det här ett område där du snabbt kan gå vilse på produkter som produceras lokalt. Det är ofta att ju längre det varar desto mindre viktig är transporten. Därför tror jag att samvetet kan lägga till miljömärkt parkett, linoleum eller trägolv, som produceras i en annan klyfta, eftersom fler generationer kommer att kämpa.

2. Tänk på vindriktningen. Beslutet att bygga på ombyggnad är inte så ovanligt. Men då måste du komma ihåg att det kan vara svårt att minska den totala energiförbrukningen. Å andra sidan kan man ta hand om att anpassa sig till andra områden, till exempel genom att bygga upp var du kan vända rummet mot söder och se till att stora fönster står inför den här riktningen och stäng windows mot norr för att spela fri energi som kommer från solen.

Läs också:

Är espressomaskinen till dig?

Många drömmer om sin egen espressomaskin, men få förstår verkligen vad det betyder.

3. Kit för ny isolering och bygga dörren. Nya fönster och dörrar är bättre än gamla, ur isoleringssynpunkt. Tänk om det är värt att behålla det du redan har haft tidigare. Om du har bra trä i dina gamla fönster kanske du vill bygga på dem. Antingen genom att infoga nya glasfönster eller genom att byta glas med ett 2-lags fönster. Om du vill hålla ytterdörren kan det vara en bra lösning att bygga en veranda. En sådan bubbelpool kan fungera som airlock. Den kalla luften utsidan är således inte släppt i huset.

4. Använd ny teknik och gammal visdom. Ta hand om den värme du redan har i ditt hus och använd el till sin lägsta kostnad. Det finns en teknik för värmebestämmande system som kan återanvända värmen i luften när du släpper ut på samma sätt som värmen från avloppsvattnet. Du behöver inte elda för en kråka. Dessutom kan smart teknik hjälpa till att minska dina värmebehov när du är hemifrån. Dra för isolerande gardiner framför dina fönster och använd tvättmaskinen när dagsräntan är lägst.

5. Få en extra energikälla. Förutom el kan du komplettera dina energibehov med sol- eller vindkraft. I de senaste passiva husen / lågt energihushåll kan du till och med producera mer energi / kraft än du konsumerar genom att installera ny teknik inom solpaneler. Då är du i stånd att du kan sälja ström som du inte konsumerar för en kraftverk. För mer information om detta, vänligen kontakta www. Enova. nej

Läs också:

Byggmarker för miljömärket

Byggnads miljövänliga bostäder är inte längre en ren utopi för de flesta. I Valderøya, i Møre och Romsdal, är 17 färdiga hus byggda som är både

ADVERT

Mest populära