All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bubblig badning

Det finns ingen väg utanför: Norge är ett kallt land, och simning utomhus begränsar sig till några månader om året. Om du inte har en badtunna eller en badtunna på terrassen, då.

- Föreställ dig att ha 1600 liter gott hett vatten som står klart att användas hela året, låser Knut Giæver, chef för Hotspring Massage. Han säger att det finns minimala energikostnader (ungefär en hundslip per månad) och minimala besvär i samband med badrummen de säljer. Vattnet ska bara bytas 1-2 gånger om året, och plastmaterialet i både inre och yttre ytor är nästan underhållsfritt.

Knut Giæver anser att det finns många fallgropar som måste tas hand om när man köper ett massagebad:

- De flesta har lite kunskap om detta och det finns många passionerade spelare på marknaden. Speciellt kontrollera att isoleringen fungerar som utlovat, annars kan fartyget enkelt frysa, strömavbrott eller funktionsstörning inte är närvarande och strömförbrukningen kan vara en mycket obehaglig upplevelse, förklarar Giæver.

Ett massagebad måste vara frostfritt och på en plan yta. De flesta väljer att ha badrummet på terrassen, eller bygga lite plattring om de ska få det på gräsmattan.

Det krävs inga komplicerade installationer, du behöver bara en jordkabel för elektrisk anslutning, och den kan begravas.

Läs också:

12 örter du kan odla hela året - bara med vatten!

Gröna växter utan gröna fingrar? Ja, det är möjligt. Dessa 12 örter kräver minimal omsorg, tid och näring.

Vedeldad eller elektrisk?

Det ser trevligt ut med en avskild badtunna, men du borde ha det bra om du väljer att gå för en sådan modell.

Den klara fördelen är att det är relativt billigt att köpa, och om du har obegränsad tillgång till trä, är det också billigt i drift.

Badtunnan är kanske den bäst lämpade för användning på kraftlösa hytter.

Du bör ha det bra: Fyllning av frimärket tar upp till två timmar beroende på storlek, och det tar vanligtvis två till tre timmar att värma vattnet.

Ett massagebad passar det bekväma: det rengör sig, kan stå i samma vatten i flera månader och är alltid redo att användas.

Läs också:

Efter isolering ett bra alternativ

Många norska bostäder för dåligt isolerade jämfört med nuvarande byggnormer. Hus byggda före 1950 isolerades inte under byggandet. Till och ...

Rengöring och underhåll

Badkar är traditionellt designade i trä, men du får dem också med plast eller glasfiberinsatser, vilket underlättar rengöring och underhåll.

Till skillnad från ett elektriskt massagebad måste stämplarna tömmas av vatten och rengöras efter användning, eftersom de saknar automatiserade rengöringssystem.

Poolerna kan fyllas med vatten året runt - vattnet byts bara en eller två gånger om året eller om du ser det smutsigt.

För hygienens skull borde alla duscha innan de hoppar in i vattnet - precis som i offentliga simbassänger. Rening genom spa består vanligen av filtreringspumpar, klor, ozon eller något så n 'Ganska som diamanter som producerar aktivt syre (ACE) system.

Dessa filter varar i flera år, men måste kontrolleras och rengöras efter behov, åtminstone några gånger om året.

Läs också:

Bubblande välbefinnande

Vill du njuta av havet nöjen i livet och det goda livet utomhus under hela året - utan fresta existens som isbad - sedan en privat spa vara ...

En badtunna för tre måste rengöras efter användning, men är utmärkt vid stugan eller någon annanstans där du inte har någon ström. De är också billigare än de självrengörande elektriska poolerna.

Form, funktion och pris

Vilken typ av badbehov har du och vad passar din budget bäst? För dem som inte har så mycket pengar att spotta in, vill bara njuta av god och varmvatten, och gillar att planera badrummet i förväg, kan du gå till en badtunna.

En vedeldad bastu får mellan 18 000-35 000, beroende på vilken typ av material och typ av ugn den är konstruerad med.

Hot potten finns i många färska färger.

Ett nytt alternativ på marknaden för alla som vill ha det lätt är Norwegian Hot Pot, inspirerad av isländska bad. Den är gjord av akryl, är cool att titta på, och finns i många färger (kr 34 500). Frimärket har en utomhusugn där den kan avfyras med exempelvis trä eller briketter.

- Den moderna designen ger mindre vatten än traditionella slag. Badtunnan rymmer fyra personer, men uppvärmningstiden är bara ett par timmar, säger generalchef Morten Klæbo.

- Akrylmaterialet är också lättare att rengöra än trä. Om du använder de städprodukter vi säljer kan du använda samma bad i upp till 3-4 månader, säger Klæbo.

Vill du ha en livslång investering med lite omsorg och massor av avslappning, går du till en massage. De kostar från 30 000 och upp till 250 000 kronor.

5 saker att se upp för

"Isolering och reningssystem - håller badrummet vad tillverkaren lovar Fråga specifikt om strömförbrukning

?". Täckning - se till att alla vattenfyllda bad är täckt med ett lock för att undvika olyckor.

"Material - konstgjorda material kräver minimal underhåll. Kom ihåg att yttre träpaneler måste oljas regelbundet.

" Frakt - ingår det i återförsäljarnätet?

"Hygien - var noga med att duscha före användning -.!.... När underhållet blir lättare

Köpa Tips

Hotspring Com

Sundance Com

Spatec Com

Skar Gard Com < 999> Villmarksbad. Ingen

Hottub. Ingen

ADVERT

Mest populära