All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Brown i badrummet

Under våren ska interiören vara naturlig. Naturliga färger som brun och beige är därför viktiga färger i trendbilden, tillsammans med material som läder, läder och trä. Med enkelt grepp kan du också ge badrummet en delikat och vacker atmosfär i brunt.

Kontraster

Det finns många vita och neutrala bad runt om i landet. Mot vita kakel eller väggar blir det extra med detaljer i känslig brun. Med andra ord går vi inte tillbaka till 70-talets mörka och bruna badrum där både väggar, golv och inredning är bruna om någon fruktade det.

- Det blir inte brun på samma sätt som tidigare, nu blir det mer kontraster mellan ljus och mörker, du Bjorg Owren, verkställande direktör för IFI - Informationscentralen för färg och inredning, berätta.

Enkla åtgärder kan ge stor effekt

Genom att hålla sig till de ljusa grundfärgerna av de vanliga saker, som badkar, kan väggar och golv lätt variera med lös redskap när man vill sort. Anita Rekdal på Sit In kan berätta om nästan oändliga möjligheter för bruna, lata badrumsdetaljer.

- Här kan du välja väldigt mycket. Allt från bruna bassänger, både i porslin och trä, vackra bad mats i trä eller textil, handdukar, vackra kleenexbokser, sopkärl och innehavare tidnings i brunt läder och sepedispensere i brunt trä, säger hon.

Många tycker om brunt som en tråkig färg, men det är en mjuk färg som är särskilt bra mot ljusa färger. Men om du vill leva med lite färg kan det också vara bra.

- En matt kalk eller rosa kan bryta med ljuset och bruna och göra det gott, säger Anita Rekdal.

Bruna kakel

Om du är lite vågad kan du ta steget helt och lägga till kakel i vackra bruna nyanser. Färgerna på dessa nya plattor går långt i nyanser av kaffe och chokladfärger. Du kan ta dem i bra träklädsel eller med utseendet på tapeter i naturliga nyanser, vilket säkert kommer att ge ditt badrum en unik känsla.

ADVERT

Mest populära