All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mäklare gapet 600 000

Skola för hus säljare

  1. Two inteckning på samma gång? Banken hjälper dig
  2. ägande försäkring blir dyrare
  3. Säljare upplysnings
  4. 10 budord för bostadsförsäljning
  5. Lägg till bostäder utsikt mitten av veckan
  6. La mäklare svettas för dig
  7. Vilken mäklare är billigast?
  8. Mäklare: 600 000 NOK
  9. Spara 25 000 kr. på hemförsäljning
  10. - Inte gips upp innan du säljer

Vi har tidigare testat mäklare värdering av en 2-rums hyreshus. Testet visade en överraskande liten avvikelse mellan lägsta och högsta betyg.

Verkstads Challenge

Den här gången valde vi en villa i Langhus i Akershus, som ligger en halv timmes bilresa från Oslos centrum. Priserna på lägenheter i området är nästan på Oslo-nivå, men villorna är en hel del billigare än i huvudstaden.

Testobjektet är ett välbyggt 200 kvadratmeter hus på bottenvåningen. Den nedre delen är dock det som gör det friliggande huset intressant.

Där hittar vi den familjeägda verkstaden för reparation av tv-apparater och videospelare. Endast delar av källaren används för bostadsändamål. Takhöjden är också lägre än vanligt.

Grundlig undersökning

Vi kontaktade mäklare från samma mäklarkedjor än senast: DnB Eiendom, Exact, Gjensidige Nor Eiendom, Notar och Postbanken Eiendom. Mäklaren från Eiendomsmegler1 kunde inte komma på grund av sjukdom, men annars alla vände villigt. Här var det pengar att tjäna. 2, 5 procent provision av ett försäljningspris på 2 miljoner kronor är 50 000 kronor. Med andra ord är det dyrt att sälja en villa.

Mäklarna genomförde utan undantag en noggrann inspektion av fastigheten. Det var inte en fem minuters rundtur i huset. Sammanlagt använde de mellan 35 och 55 minuter, inklusive information om försäljningen.

Klicka på länkarna längst upp i artikeln för att läsa mer om hur det gick.

ADVERT

Mest populära