All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Krossade egna rekord Rudskogen

Under helgen ras omgångarna Rudskogen ställa allt som det ska. Christer Gislerud (24) som normalt kör serien Special Saloon Car (SSC) i Danmark fick möjlighet att sänka sin egen post på banan när SSC var inbjuden att köra gjesteløp på den färska växten i Rakkestad. En sådan chans fick honom inte att spela.

- Målet var att sätta ny rekord på Rudskogen. Nu bröt vi den gamla med en bra marginal och det är väldigt roligt, säger Gislerud.

För skullens skull: Den gamla skivan var 1: 24.369 och förblev obesegrad tills Red Bull verkade med sin Formel 1-bil förra årets Rudskogen Motor Festival. Sedan ställer de tiden 1: 10, 020, visserligen inte i loppet. Men den här posten har planerat att Ferrari ska träffas i sommar ...

Red Bull satte tiden 1: 10, 020 förra årets Rudskogen Motorfestival. Kommer Ferrari att klara det här? Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Vi försökte mäta Red Bulls Formel 1 bil med laser: Se video här!

För närvarande därför nya varvtiden för "vanliga" bilar under tävlingarna 1: 23 577. Vi använder citat när vi säger normala bilar, men Christer kan förklara att hans bil är inte alls så långt bort från gatan användning som folk kanske tror :

- Det är faktiskt ganska möjligt att registrera bilen på vita skyltar och köra på vägarna med den. Det kräver bara några ändringar från vår sida till montering av instrumentpaneler och andra saker, men vi har allt kvar och bilen är i grunden byggd för gatuanvändning, säger han.

650 hästar per ton

Men låt dig inte lura: Det är inte en bekväm kryssare vi pratar om här. Bilen är byggd i England av företaget Stealth enligt GT1 specifikationer. Under skalet är en Chevrolet V8 gömd på 620 hästar. Den totala vikten är ca 950 kilo, men under racen väges upp (!) Till cirka 1150 kilo för att uppfylla SSC-föreskrifterna.

En snabb regnbåge runt rondellen 1: 23, 577 visar en genomsnittlig hastighet på över 140 km / h runt Rudskogen. De av er som har haft möjlighet att driva den nya vägen förstår genast att detta är svindlande hastigheter, särskilt med tanke på det stora antalet kurvor tillgängliga ...

Christer Gislerud är biten av V8 bugg och drömmar att fortsätta tävlingsbanan med samma antal cylindrar . Foto: Johan Marius Svingen Visa mer

Hittills har norska ledt danska SSC-mästerskapet, med 6 segrar efter 6 löpande tävlingar.

Men SSC är inte slutet på Christers ambitioner. Kommer han att köra 24-timmars Le Mans? Eller Nürburgring?Eller satsar han högt och går till kronjuvelen själv, Formel 1? Nope.

- Jag drömmer om att köra Nascar! Jag är en annan V8-pojke, hehe!

Vi måste behålla den snabba 24-årige i periskopen ...

ADVERT

Mest populära