All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Pissar upp med IFI. nej

Ruth-Ragnhild vet att hon vill ha det, men hon kommer också ha några färger. Kjell-Bjarne är inte säker på någon färg eller stil, så Ruth-Ragnhild blir av med den.

Färg och inspiration

På ifi. nej, hon lär mycket om färgning både inifrån och ut. Hon ser bra exempel på yttre färger och många förslag på ljusa och färgglada vardagsrum, kök, sovrum, badrum och ingångar. Hon får tips om inredning och färgkombinationer, val av färger, färg, tapeter, parkett, golvplattor, gardiner, gardinskenor, nya soffor och filtar från inredningen ifi. nr. All produktinformation finns på nätet, och genom att klicka på de produkter som hon ska använda kommer hon att skapa sin egen inköpslista innan de går till affären.

Enkel att använda

Ruth-Ragnhild har inte surat mycket online, men hon tycker att webbplatsen är lätt att använda, särskilt för att den inte stör på sidorna. Dessutom finns det så många trevliga rum och bra bilder! Det är en god kvalitet på innehållet och hon får svar på sina frågor. Hon gillar särskilt att allt hon ser på bilderna beskrivs i sin egen takt till höger på skärmen.

Hantverkstips

Ruth-Ragnhild har målat lite förut men inte mycket. Kjell-Bjarne är inte heller hantverkare, men kan göra lite tricks. De har just sålt sin egen lägenhet och väljer att använda några av intäkterna från att investera i användningen av hantverkare. Dessutom vill de flytta in så fort som möjligt och se att det tar lång tid om de ska göra allt själva. Men var är hantverket när han behövs och vad får du verkligen för vad du betalar? På ifi. nej, de kommer att hitta ett antal användbara artiklar om hantverkare och hur man ska fungera som klient när man planerar professionell hjälp.

Hitta mästare mästare

Det är lätt att hitta målare och byggmästare i lokalsamhället, för ifi. Nej har en sökbar databas över auktoriserade företag över hela landet. Ruth-Ragnhild och Kjell-Bjarne lämnar parkettläggning i vardagsrummet, bakgrundsbilden i korridoren och lacken utanför en auktoriserad målare och byggmästare i närheten. De följer råd från hantverksartiklarna på ifi. Nej, och samarbetet med den professionella går mycket bättre än de hade tänkt på förhand. De är ute tidigt, får bud från flera företag och så småningom skriver ett skriftligt avtal med den behöriga målaren Matteus Maler A / S.

Gör det själv

Även om de inte har råd att använda proffs för hela renoveringen. De vill måla vardagsrummet, lägga keramiska plattor i korridoren, täcka på köket och måla inredningen i köket självt. Ruth-Ragnhild har också en mahognybacon och flera örtananas som hon vill måla.På ifi. nej hitta rutinerna för alla dessa jobb, illustrerad med bilder och förklarande text.

Shopping List

Varje enskild DIY artikel har listat alla verktyg du behöver för jobbet. Genom att klicka på produkterna lägger Ruth-Ragnhild och Kjell-Bjarne i sitt eget broschyr som skrivs ut innan de går till en färg- och inredningsbutik i närheten. Och vilken butik ska de? De hittar den på ifi. nr. En sökbar databas av färghandlare i Norge gör det enkelt att hitta en återförsäljare i närheten, butikens öppettider, adress och telefonnummer.

Alltid nära

Efter att Ruth-Ragnhilds hus och Kjell-Bjarne var färdiga blev de regelbundna användare av IFI. nr. Ruth-Ragnhild följer intervjuerna i God Morgen Norge på TV2 varje onsdag. Och på webbsidorna finns det mer information, de kan inte säga så mycket om TV: n. De hittar också bra produktnyheter och spännande interiörmotiv längs vägen när andra bostäder renoveras och ser många vackra renoveringsprojekt av offentliga utrymmen som hotell, skolor och kyrkor. Idag vill Ruth-Ragnhild måla och dekorera i det nya barnrummet och lasera byrå i hallen, göra helt nytt sovrum, byta gardinerna.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära