All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Ta naturen in i badrummet

Badrummet är en plats där vi hinner upp efter en hektisk dag.

Åse Imset är inredningsarkitekt med badrum som ett speciellt fält, och noterar att naturen är populär i badrummet.

- Vi måste ha vattenfall i duschen. Det har en vänd på väggen som ger möjlighet att växla mellan vattenfall och vanliga duschar, säger hon.

"In" med marmor

Dessutom är både höga stenar på väggarna och marmor "in".

Marmor är ett ganska mjukt naturmaterial som skryter eller ändrar färg med ålder - därför måste marmor impregneras före användning.

Läs också:

Hur man väljer rätt plattor

Kakel ska inte bara vara trevliga att titta på. De måste också tolerera användningen. Här ger vi dig råd om vad du ska leta efter när du väljer plattor.

- Det är inte värre än det. Vi informerar alla kunder som vill ha naturstenar att detta måste göras. Om inte, kan du välja keramiska plattor, så du behöver inte regelbundet underhåll, säger Hege Björklund i Höganäs.

- Det som är spännande med natursten är att varje kakel är unik. Marmor går aldrig ur mode. Och det har sin charm, säger Björklund.

"Antikmarmor" från Höganäs har länge varit en populär serie på kakelleverantören.

Foto: Höganäs

Präglade ytor

Höganäs har också kakel som ser ut som skogslagna träpaneler i deras sortiment - vilket gör dem extra sanna mot naturen.

- Vi har bland annat "My Wood" -serien med dekorativa plattor. Vi har flera serier av trä, och snart kommer det också att finnas en ny serie. Under det senaste året har vi märkt att det här är mycket populärt, även på badrummet, säger Björklund i Höganäs.

Läs också:

Så ofta som du borde damma upp kylskåpet.

Rengör kylaren och kompressorn på baksidan av kylskåpet regelbundet för att förlänga livslängden betydligt.

Leverantören Byggma har märkt att en präglad yta är i tid. Ett exempel på detta är väggpanelen "Rough Wood" från Marcato-samlingen i Fibo-Trespo. Ytskillnaderna gör det som ser ut som stora träplattor känns verkliga.

Med dessa laminatplattor finns ingen risk för vattenpenetration. Och du behöver inte ett membran bakom väggen.

- Vi ser nu fler av ytorna, i riktning mot vad vi nyligen sett på inredningen i allmänhet. Det är som betong, natur, ljusa toner och sandfärger, säger Torunn Mangseth, marknadschef på Byggma.

"Rough Wood" från Fibo-Trespo ger en fin trädstruktur och varma toner. Foto: Byggma

Läs också:

Tio trevliga sätt att skapa nostalgi i badrummet

Drömmer du om engelsk landstil i badrummet - och kan sjunka i ett badkar med en foder efter en lång dag. Ja, det finns många alternativ att välja ...

Förseglad med beläggning

Forbo Flooring har också lanserat Spririt of SPA-badrumskonceptet, en samling inspirerad av naturens skönhet.

Här hittar du bland annat våtrumsgolvet "Aqualon Pebble Lava" som liknar gruset.

- Du känner dig som ute, säger Gunni Marie Blunck, marknadschef på Forbo Flooring.

Forbo Golv levererar även vinylvägg för våtrum - det är godkänt som ett membran, vilket är trevligt om du vill kakel i framtiden.

- Våtromsveggen är två meter bred och du får ett helt vattentätt rum med det. Genom att montera den horisontellt undviker du fogar. Det kommer bara ett litet skott över dörrramen, annars kommer rummet att förseglas. Våt vinyl vinyl är extremt lätt att hålla rent och städat. Du torkar golvet och väggen på ett enkelt sätt. Det kommer inte finnas några platser där tvålskördar samlas. Det är otroligt enkelt material. En hållbar och hållbar produkt, säger Blunck.

"Aqualon Pebble Lava" ligger på golvet, medan "Onyx Nordic Sea Summer" vågar på väggen tillsammans med en helt vit tallrik som heter "Onyx Table Sky Silk" från Forbo.

Foto: Forbo Golv

I Tarketts nya våtrumssamling "Aquarelle", bland annat designad av svensk designer Björn Nilsson, är Nordens ljusa natur inspirationskälla.

Den är också konstruerad för horisontell montering och innehåller 32 olika väggmönster, 24 våningar och 11 olika gränser.

Mer information:

www. Tarkett. com

www. Hogan. com

www. Byggma. nej

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära