All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ljus och mörker i läckande balans

Överraskningsmomentet är ett medvetet flyttar från husägaren sidan, med intressant kontrast mellan husets klassiska arkitektur och stram, elegant interiör. Drömhemmen för Hana och Håvard Opsahl slutfördes för två år sedan, och bara nu är det mesta av huset inrett.

Tankeväckande

inte bara en fikonlöv Det är de gröna växterna i varje rum - från små örter i en två meter hög fikonträdet.

- Vårt mål har inte varit att slutföra hela huset på kortast möjliga tid. Tvärtom har vi levt och arbetat från rum till rum. Så vi har hittat balansen, och detta har både en praktisk och en ekonomisk aspekt som har passar oss bara bra, säger paret

Genomgående i de rymliga rummen är trista väggytor i ljusa och mörka nyanser, breda brädorna och keramiska plattor i stora format. Det är även över snäva linjer, med handen på gamla saker med själen. Naturliga element är synliga överallt - i form av träverk i ymse former, läder och växter.

- För mig växter viktiga för atmosfären i ett hem, och här är det gröna växter i varje rum - från små örter i en två meter hög fikonträd, säger Hana samt sägas vara över genomsnittet intresserad av färger och inredning.

GLANSGRADER - Vi valde högglans kök och matt väggar är perfekta. Glansnivåer spelar en viktig roll och skapar spännande kontraster. De vita väggarna är målade i samma gulvita färg - en fin bakgrundsfärg för vårt interiör, säger Hana Opsahl.

De mörka färger

BACK Här är de mörka färgerna balanseras av de intilliggande loger har inverterade färger, med ljusa väggar mot den mörka möbler och mörka väggar mot ljus möbler. Linneskåpet har samma målade limefärg som badrummet, och det med otroligt läckra resultat!

Detta husets röda tråd är av mycket mörk kaliber, och här är tanken på ett helt rum. Färgpaletten är

överallt, med element i mörka färger. Hana betonar att mörkt betyder inte

svart. Det finns mycket mörka färg nyanser som har mycket svart i dem, men långt ifrån det är helt svart och som

skapar djup. Det är den goda, varma känslan hon har jaktat - och funnit.

- Jag är också mycket förtjust i kalkstenmålningar, både för att de är naturliga och hur de förändras, beroende på substrat och ljus. Till exempel har vi valt samma färg i flera rum, och det verkar annorlunda överallt, avslutar hon.

MÖRKA FÄRGOR Mörka handen känner sig olika i förhållande till omgivningar och ytor. Mörk på vitt skapar kontraster, medan mörk i mörkret skapar spännande djup. Här i vardagsrummet finns samma matt, mörkgrå kalkfärg på väggen och bordet.

Sofistikerad

Eldstaden är synlig från båda sidor av rummet och matt kalkfärg i mörkgrå färg ger den en elegant känsla. Här är det en viktig, synlig del av inredningen, till skillnad från vit färg.

Eldstaden fungerar som en rumdelare mellan vardagsrum och matplats och sträcker sig majestät från golv till tak. Den är målade med en matt, mycket mörkgrå limefärg, vilket säkerställer att de andra mörka egenskaperna i rummet binder samman. Ekgolvet är kontinuerligt och ligger där som en ljus bakgrund för de djupare färgämnena. I bakgrunden skärs matsalen med sin ljusare kalkfärg på väggarna.

MÖRK SKULL Mörka element mot lätta väggar. Eldstaden definierar vardagsrummet från köket och matsalen, som hålls i ljusare färger.

RUM PÅ RUM Från hallen ser du in i ett av vardagsrummen, med samma väggfärg och mörka möbler. Den svarta burken hänvisar till möblerna och de glänsande golvplattorna speglar ljuset.

Sensual

TASTY Mat och dekoration erbjuder färger som irriterar sinnena.

Elefantgrå kalkfärg definierar matplatsen i det öppna rummet. Väggfärgen kontrasterar mjukt med det ljusa golvet och ditto väggarna, medan bordet, stolen och lamporna ger de mörkaste nyanserna. Ett trångt rum med saker som inte passar ihop verkar inte lika bra som ett rum med bara några saker som alla harmoniserar.

VEL BEKOMME Det skulle vara en liten sak att få den nya maten här ... Väggarna i hörnet har en elefantfärgad grånyanse, vilket ger en spännande effekt och markerar matsalen i rummet.

Återanvänd

Gammal sittdörr blir ny! Den här välutrustade upplagan ställer in stämningen i gästrummet och är charmigt snygg mot den vita omgivningen, med väggar i gulvitt kalkfärg, åtföljd av en vitlackerad trädkammare.

LÄNDER De vita lägenheterna är trasiga av det gamla, charmiga trädet.

Drömrum

HUR VÄNTA BO PÅ SOVRUMEN Ta bara hemma möbler eller föremål som du verkligen hamnade i affären och prova hemma hemma. Kanske kommer det att bli helt annorlunda än vad du planerade!

Här är den sanna känslan av jubel - och full fred - och färger, texturer och växter erbjuder en varm atmosfär. Väggarna har en matt kalkfärg i en varm färg som är väl anpassad till den kallare färgen på sängen och sängbordet, som appliceras på samma typ av färg. Nattduksbordet är teak och gammalt - prata om transformation! Växter och djurhud lägger till både färg och liv.

HULE Mörkgråa färger, gröna växter och bruna toner i djurhuden - en mycket bra utgångspunkt för blomstrande!

NYA SPEL Från trött teak till tufft och grått - fantastiskt vad lite grå färg kan göra!

Delikat

ELEGANT Toalettrummet har också liknande plattor på väggen och golvet.

Stora, fyrkantiga, tempererade kakel i varma gråtoner bildar ett inbjudande badrum som inte rymmer onödiga föremål. Vägg och golv har faktiskt liknande plattor - det här är ett mycket bra exempel på hur ljusreflektioner påverkar färgerna. Växterna ökar välbefinnandet, med sina blanka gröna blad i mjuka former.

Toalettrummet har även gråmålade kakel, samma på väggen och golvet - elegant och gott.

LJUSSTORLEK Väggar och golv har liknande plattor. Ljuset gör dem olika.

ADVERT

Mest populära