All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Tegel eller betong - Vad ska jag välja?

Ett tak täckt med betongplattor har en förväntad livslängd på 50 år eller mer. Bara tegelstenar som gör betong på hållbarhet, varken plattor eller bältros kan slås samman med tegelstenar i naturmaterial. Tegl har ett förväntat liv på 75 år eller mer.

Förutom att vara hållbara, har en rad andra fördelar, så att det tål att bli trampad på, vilket gör att huset sitter, isolera mot buller, för att inte tala vackert. Tegelbetong i betong är ett rimligt och mycket bra val, tegelstenar i tegelstenar är en investering för framtiden.

Vad passar mig?

Ett nytt tack är en lönsam investering. Taket är den femte, och viktigaste fasaden av huset. När man överväger det som passar bäst på sitt hus måste man överväga vilken typ av hus du har, grannskapsöverväganden, takkonstruktion och självklart personlig smak.

Topografi - EN VIKTIG FAKTOR

topografi är också en viktig faktor när man väljer en takpanna. Om det finns en hel del lövträd runt ditt hus bör du välja en bricka med en slät yta så att mossan är inte så lätt att göra tillräcklig kontakt.

Betongtaksteinen Zanda Protector ger utmärkt skydd mot mossa, men du vill ha en bricka där mossan inte följer alls bör du välja glaserade tegelplattor.

Läs också:

16 super snabb lagringsidéer till köket

Finns det kaos i din köksutrustning? Här är 16 smarta lagrings tips och idéer som du enkelt kan fixa själv. Nu blir det beställningen i köket!

Glasyran är ogenomsläpplig och tillåter inte att mossens rötter löser sig. Monier erbjuder flera typer av glasplattor, inklusive den klassiska KDN, som producerats i Holland i över 100 år.

DIG SOM EN HUS ÄR ANSVARIGT!

Om du bor i ett snöigt område kan du med fördel välja en stenig kakel med snöig yta. Zanda Rustikk är en sådan sten som stannar på snön upp till 35 graders tak.

Kom ihåg att du som husägare är ansvarig för att snö och is inte faller från taket och skadar människor eller föremål.

Välj en annan typ av yta, men kom ihåg snöskotrar!

Läs också:

De nya smarta fasadmaterialen

Ska du isolera huset medan du byter fasad, eller är du bara trött på att måla huset regelbundet? Nu finns det flera nya fasadmaterial ...

TRADITIONELL HUS?

Monier erbjuder tegel för att matcha traditionella hus och historiska byggnader. Vad är vackrare än en naturlig tegelsten som förstärker sin skönhet och själ genom åren?

MODERNENS SENSE?

Platta takplattor är i vinden som aldrig tidigare. Platta takplattor ger huset ett snyggt och elegant utseende. Passar mycket bra i moderna stilstilar, men det kan också vara en spännande kombination i ett mer traditionellt hus.

Monier erbjuder den prisbelönta betongplattan, Zanda Minster * och den platta plattan Turmalin i flera olika färger och ytor.

BUDGET?

Om du vill ha en takplatta som är bra men prisvärd, välj en traditionell betong taksten med behandlad eller obehandlad yta. Zanda Elegant och Zanda Vestland är exempel på detta.

För att undvika att skada ditt nya hem

Om du bygger ett hus är det absolut nödvändigt att du har gjort ditt dräneringsarbete korrekt. Om inte, kan det kosta dig dyrare senare.

EN GOD INVESTERING

Undersökningar visar att taket är några av de saker som ger dig mest värdeökning på ditt hus. Varje dollar du investerar i ditt tak ökar värdet av huset.

Mer information: www. pengar. nej

* Zanda Minster är vinnare av International Design Award, Award Dot Design Award 2010.

Denna artikel har inte skrivits av Vi i Villas Editor, men är ett pressmeddelande

ADVERT

Mest populära