All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Breaking Break

För brottslingar betyder julhelgen inte nischer och paket. För när husägare firar jul iväg, kan brottslingar frysa sig. Polisens siffror visar att varje tredje bostadssammanhang inträffar under semestern. Alla husägare mardröm är att komma hem till huset. Förra året betalades mer än 4 miljarder kronor i ersättning efter brand och vattenskador, inbrott och stöld. Men det finns många saker du kan göra för att förhindra ditt boende - och dina värderingar - slutar med den dystra statistiken.

Använd korrekta lås

De flesta inbrott i bostadsområden uppträder under dagen och när tjuven vet att det inte finns några hemmahörande. Se därför till att ditt hem inte har några svaga punkter. Alla lås och ramar ska vara FG-godkända (försäkringsgodkända) och fönster mot utsatta områden bör alltid vara låsta med ett separat fönsterlås (med passande montering i ram och ram). Om det är svårt att bryta sig in i ditt hus, kan tjuven snabbt förlora modet och försöka ett hem som är mindre säkert.

Svaga punkter i ditt hem som du ska ge har FG-godkända lås:

1. Huvuddörr, bakdörr och källardörr

2. Balkongdörr eller veranda med glas

3. Windows som är lättillgängliga på marken (till exempel källarfönster)

Fresta inte tjuven

Det är inte mycket att göra förrän ditt hem är en stor frestelse för oinvigade gäster. Ibland kan det vara tillräckligt med ett mörkat hem eller en fullsatt postlåda. Med enkla försiktighetsåtgärder kan du minska risken för inbrott och andra olyckor avsevärt:

· Låt inte posten hoppa upp. Få en granne eller vän att hämta posten dagligen. Eventuellt kan du få postkontoret att skicka posten till din semesteradress. Kolla www. rekord. nej

· Gör det som om någon är hemma. Dra inte gardinerna och lämna några koppar och glasögon på vardagsbordet.

· Stäng och lås garageporten.

· Undvik att soptunnan är helt tom.

· Lämna inte egendomen helt mörk.

· Skicka din telefon till din mobil, granne eller vän. Vänligen lämna inte ett meddelande på telefonsvararen med angivande av att du är frånvarande.

· Ta bort alla värdesaker och placera dem på bank eller på annat säkert ställe.

· Det kan vara för sent före denna semester, men du kommer att få inbrottslarm och andra säkerhetsåtgärder. Fråga ditt försäkringsbolag vad de rekommenderar.

Undvik vattenskador:

· Stäng huvudvattenkranen.

· Placera omslag / VVS i källaren.

Undvik skador efter åskväder:

· Slå av (helt) elektriska apparater och koppla bort alla enheter med termostat.

· Installera överspänningsskydd på TV / VCR / PC / frys (eller helst på elsystemet i huset).

Larm och märkning

Fler och fler personer installerar larm i hemmet.Om någon bryter in kommer omedelbart meddelandet att skickas till säkerhetsföretagets akutcenter eller en utvald person. Till sist har många också blivit varna till en stuga och fritidshus som kan vara ensam. Om det inte finns någon fast telefon, varnar anläggningen dig till en granne eller bosatt, exempelvis via mobiltelefon. Ett bra larmsystem och god märkning av värdesaker, förebyggande förebyggande och stoppa de flesta vid dörren. Enligt Falken upplever endast 0, 3 procent av de med larm inbrott. Om du har "bostads sirenen" kommer vakterna att nå dig på några minuter. Olika branding metoder utformade för antikviteter, dyrbara konsumtionsvaror och bilar och båtar minskar värdet av varorna för tjuven. Vissa värdesaker, som smycken, konst och antikviteter, kan vara svåra att märka och är därför kloka att fotografera. Det kan också vara rimligt att lista värdesakerna. Detta gör polisarbetet enklare och ger bra dokumentation till ditt försäkringsbolag.

Brandlarm

Det är också vanligt med brandlarm med röklarm i samband med larmsystemen. I vissa delar av landet har säkerhetsbolagen ett avtal med brandtjänsten som sträcker sig genom brandvarning.

Om du planerar att få ett larm, kontakta t.ex. ditt försäkringsbolag. De kan ofta ge tips och erbjudanden.

Läs också:

Norrmän vill ha ett tegelhus

Norrmän vill ha ett tegelhus efter färjeturer. Och erfarna entreprenörer är mest angelägna.

Källa: Polisbrottsskydd

ADVERT

Mest populära