All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Bok hantverkare idag

När alla kommer att krossa på samma gång, kommer det att bli en snabb kamp för de bra hantverkarna. Därför är det lämpligt att boka så snabbt som möjligt, om du vet att du behöver hjälp i sommar.

- för den som planerar renoveringar nu på sommaren, är det viktigt att vara bland de första att beställa lacken och få de bästa experterna, säger Einar Hanisch, chef för målning och byggtapetsermestrenes Association (MLF).

Han säger att många företag har hektiska dagar under den här perioden, så det är viktigt att vara tidig och planera bra.

Få ett erbjudande

Det finns många som kommer att pissa upp på sommaren, och de bra hantverkarna kan vara fullbokade snabbt.

En stor fördel att börja redan i dag, är att det ger dig tid att samla flera erbjudanden från olika hantverkare, så att du kan jämföra och acceptera erbjudandet som passar dig bäst.

- Det är mycket viktigt att få erbjudanden från flera seriösa målare. För att undvika tråkiga överraskningar, bör du alltid begära ett skriftligt erbjudande, som anger totalpris, timmar och material. Fråga också om referenser. Det här är en bra säkerhet för båda parter, och du kan enkelt jämföra olika företag. Det är viktigt att du som kund försiktigt lägger in erbjudanden och gör ett val du är övertygad om är rätt, säger Hanisch.

Övning

- Håll alltid klart i ordern så att du undviker missförstånd, Einar Hanisch är i MLF.

Han påpekar att några av de viktigaste sakerna du kan göra är att vara medveten om vad du vill ha. Då får du inte missförstånd.

- Som kund är det viktigt att du gör bra förberedelser och är tydliga i beställningen. Du kanske vill få hantverkare att utforska, så du kan korrekt visa vad du vill göra, föreslår han.

Välj säkert

Genom att välja ett företag som är organiserat under MLF-propellern, är du säker på kompetensen.

Kontrollera alltid att hantverkaren har goda färdigheter och är den som han påstår sig vara. Det säkraste är att gå till ett mästerskap som är medlem i MLFs branschorganisation.

- För att få tag på seriösa och kompetenta företag är det säkraste att välja ett företag som är organiserat. Alla våra medlemmar har masterkunskaper, vilket garanterar kvalitet. Om du som privatperson beställer arbete från en av våra medlemsföretag som faller under lagen om hantverk tjänster du också omfattas av ett separat garantisystemet, vilket är en extra säkerhet, end Hanisch.

ADVERT

Mest populära