All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Bok hantverkare före jul

För hantverkare har året cyklar med hög och lågsäsong. Januari och februari är traditionellt lågsäsong, och det är därför en bra tid att anställa professionella.

- Människor får knappast problem med att hitta bra målare om de beställer nu. Branschen är i lite svag period, så det är en bra tid att kontakta hantverkare, säger Arne Emil Sunde, målarmästare och guild ordförande i målning och Byggtapetsermestrenes Associations (MLF) avdelning i Tromsø.

Vill du ta ett par telefoner här julen, kan du behärskar målare vara snabbare på plats under det nya året. Och kom ihåg att de bästa målarna snabbt bokas, så det är alltid en fördel att vara ute i tid.

Kom i fler erbjudanden

Ska du hyra en hantverkare, begära ett skriftligt erbjudande som inkluderar både arbetade timmar, material och totala priset för jobbet. Det är en säkerhet för alla parter, för att det efteråt säkerställer obehagliga överraskningar. Be om erbjudanden från flera företag - det kan finnas stora skillnader i pris och innehåll.

- För en större jobb, kan du hyra en målarmästare att inrätta en korrekt beskrivning av det jobb som du kan skicka ut till anbud. På detta sätt blir det lättare att jämföra priset, tippade målarmästare Björn Studsrud, General Manager på Malermester Studsrud, men i en intervju med tidningen Inspiration i höst.

ADVERT

Mest populära