All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Bolga Brygge - Smått men väl

När vi rikta blicken mot boende, är det inte ovanligt att uppmärksamheten går i första hand till flashiga storstäder med gigantiska hotell med hundratals rum och alla tänkbara faciliteter. Jag undrar om de flesta människor inte låter sig imponera så mycket av att gå till sängs på en ö i havet med lite enklare förhållanden, men med allt du behöver för att njuta av din vistelse och har avkopplande och händelserika dagar.

Bolga Brygge AS är inte ett av de största i norska hotell- och restaurangbranschen. Här i denna lilla ö community på Helgelandskusten med cirka 100 invånare, några timmars båtresa söder om Bodö, erbjuder Bolga Brygge och logi året runt.

Äventyr är viktigast för turister som söker Bolga, både fiske till sjöss och kajakpaddling längs kusten. Bolga Brygge samarbetar med ett lokalt företag som erbjuder kajakpaddlingskurser för nybörjare.

Intresset att uppleva norra Norge är bra för både nordmän och utlänningar. Den så kallade äventyrslivet blir alltmer populär - och här på Bolga finns det ingen brist på erfarenheter.

- Jag skulle uppskatta att ungefär nittio procent av besökarna hittills har varit tyska sportfiskare, säger VD Magne Tøsse - men vi hoppas att norrmännen följer efter. Allt här är för vandring samt båtturer i Bolga Brygges charterbåtar. Gästerna har också tillgång till egen bukhals för att fylla fisken. Förhoppningen är att företag och organisationer kommer att upptäcka att detta är den perfekta platsen för konferenser och evenemang, utöver mötesrum, kommer du också att kunna erbjuda upplevelser och bra natur.

Storslagen natur med vita stränder lockar turister hemifrån och utomlands för äventyr i norr.

Här välsignar erbjuder Bolga Brygge fem stora två våningar båthus och ytterligare fyra stora lägenheter, alla med en hög standard och alla bekvämligheter så att gästerna kan brudgummen själva.

- Totalt kan vi rymma 56 övernattningsgäster, säger Tøsse och incidenten har varit oklanderlig. Kroa och servicebyggnaden slutfördes på tidigt sommar - och här på ön kan gästerna även hitta en ordentlig landaffär.

Ibland kan det vara trevligt att uppleva allt annat än stora städer med jätte hotell och att hitta fascination i Nordnords vilda djur.

I den nybyggda skytten finns det knappast något behov av väggdekorationer än stora panoramafönster mot havet.

Det är otvetydigt en viss charm genom att njuta av maten med utsikt över Atlantens vågor. Inte konstigt att utlänningar var snabba att ta reda på det här.

De gamla fiskarna på Northlands kust skulle förmodligen bryta sig över lyxen i dagens "pråmar". Här har du samma komfort som hemma i stan.

ADVERT

Mest populära