All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Pus med grönt samvete

Förbättring kan göras mer miljövänliga sätt nu än för bara några år sedan. Tillverkarna utvecklar ständigt nya, bra och mer miljövänliga produkter och metoder, och vi konsumenter idag kan ta en pensel och måla till rätta med mod och "gröna" samvete. Målare och butiker har också en skyldighet att när som helst hitta den miljövänliga produkt som finns och som passar uppgiften. Ändå är det lämpligt att fråga affären eller någon hantverkare om vilka miljövänliga produkter som kan användas.

Här är 10 tips för en mer miljövänlig renovering:

1. Vad och varför?

Gör en grundlig bedömning av vad du vill borsta upp och varför. Vad är målet med renovering och hur du vill att resultatet ska bli. En bra bedömning i framkant ger ofta bättre resultat och varar längre än en impulsåtgärd som ibland också misslyckas.

2. Exakta mål

Ta exakta mål och köp material i enlighet med detta. Att vara kvar med mycket färg, tapeter, golvbeläggningar och liknande som inte används är slöseri med resurser. Färg går ut till datum, och mycket material kvarstår kräver både utrymme och städning och hamnar ofta i skräp ändå.

3. Välj vattenavvisande

Ska du måla, välj vattenfri färg. Det finns både vattentät inomhusfärg och utomhusfärg. Vattentunna färger är mer miljövänliga, torkar snabbare och bättre på färg än oljebaserad färg. Många färgtyper är också miljömärkta med varumärket Swan, Flower eller Inneklimmer som kvalitetssäkringsprodukter. För vattenmjuk färg används penslar med syntetisk byst eller en bra rulle. Dessa rengörs väl med vatten och lite diskmedel, hängs för att torka och kan användas igen senare. Således behöver du inte vita vitt och "använd och kasta".

4. Snart och smart med tapet

Bakgrund är ett effektivt och säkert sätt för nya mönster och färger. Här behöver du inte många rundor av färgprover för att hitta rätt färg. Bakgrunden har den färg den har. Både textil-, fiber-, miljöväv och glasfiberförlust är okej alternativ till miljön. Vinylförlusten är stark och tvättbar, men inte så bra alternativ till råmaterial och eventuell avgasning av mjukgörare. Kombinationen av papper tejpade och cellulosa klistra minimal avfallsgasen i inomhusluft och är oftast gjorda av förnyelsebara råvaror. Olika gobelänger har olika tvättbarhet. Välj en typ som passar dina behov. Textilförlusten har lite avgasning, men kan bli en dammsamlare. Välj några delade typer. De är enklaste att behålla.

5. Välj rätt invanda och klistra

Vi skulle vilja ha en sötare resultat och täta eventuella fula skarvar och sprickor med fogmassa. Det finns otaliga vingar och limtyper att välja mellan.Vattentunna limtyper är bättre för både inomhus- och utomhusmiljöer än lösningsmedelsbaserade. Fråga din butik eller hantverkare vilken typ av lim och lim som passar dina behov. Utomhusgaserna får inte användas inuti. Fukt baserad på MS-polymer, akryl eller silikon kan användas där de behövs - se www. Folksam. se för mer information. Elastiska eller plastmassor måste användas för att täta en "levande" spricka. För mousserande och fyllningshål är det både billigare och mer miljövänligt med lämplig massa.

6. Säkert och mysigt med mattor

Mattor betraktades ofta ofta som miljövänliga. Idag vet vi att mattor samlar damm och därför faktiskt förbättrar inomhusklimatet. Täcken gör också ett rum lunch och kan hjälpa mindre kraft. Mattor och mattor med återvinningsbara substrat är ett bra val. Matta plattor är också ett miljövänligt alternativ eftersom det ger lite överskott material, och det kan lätt tas över och användas igen i ett nytt hem. Flera matta tillverkare arbetar också med att utveckla mer miljövänliga färgmetoder och gör mattor med mer återvunnen fiber, till exempel från medicinsk utrustning och med återanvändbar skala från vägbyggnad på marken. Fråga din mattanhandlare vilka miljövänliga mattor finns tillgängliga.

7. Bra golv

Överväg att köpa ett nytt golv eller borsta upp den gamla. Att slipa, lasrar, målarfärg eller färg är några trägolv alternativ. När du köper ett nytt golv, välj en bra kvalitet som varar, så du behöver inte byta så ofta. En bra idé är också att välja golv som inte kräver våtvättning när det är lämpligt. Städarna gör ofta mer skador på miljön än själva golvet.

8. Välj rätt värme

Bör du ersätta värmekällor, välj värmepump, biobränsle eller solpanel istället för elektriska värmekällor och oljevärme. Byte av dåliga fönster eller isolering av bättre fönster och väggar är också ett bra miljögrepp på lång sikt - speciellt gäller det gamla hus.

9. Återanvändning och kvalitet

Om du kan återanvända dina gamla möbler genom att förnya dem med lite färg eller nya tyger, är det ett bra alternativ att köpa nya. Hantering av använda möbler är också ett alternativ. På nätet och i loppmarknaderna hittar du många, snygga möbler. Om du köper ny, undviker du möbler från tropiska skogar och köper kvalitetsmöbler som håller på länge. Heltre är ett mycket bättre alternativ än möbler gjorda av spånskiva med folie eller tunn tallskvalitet. Leta även efter svanmärkta möbler.

10. Kom ihåg avfallssortering

Avfall måste sorteras och kasseras på rätt sätt. Färg, färgrester, lim och tätningsmedel kan levereras till kommunalt avfallshanteringskontor. Om kommunen har en samlingsorder för farligt avfall kan avfallet deponeras i en speciell behållare eller låda. Kom ihåg att leverera allt i originalförpackningen eller skriv ut vad den innehåller. Gamla golvbeläggningar, tapeter och mattor placeras i en behållare / väska för restavfall.Trevligt använda mattor kan levereras till kvitton / behållare för använda textilier. Användbara möbler kan levereras till en begagnad marknad, återanvändningsstation, loppmarknad eller säljs på nätet. Om du använder hantverkare ansvarar de för korrekt sortering av avfall. Kontrollera att det är gjort korrekt och inkludera ansvarsfördelning för avfallet i kontraktet.

ADVERT

Mest populära