All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Blå är stor

Efter att ha gjort ett djupt dykk i höstens interna nyheter och fokuserar på färgerna, är vi helt oofficiellt vinnande blå. Vi har besökt ett antal utställningslokaler, bläddrade i otaliga bakgrundsbilder, kontrollerade färgdiagram och hört vad vissa färgexperter tror och avslutade rundan på Gift & Interior mässan i Lillestrøm förra veckan. Slutsatsen är att blå har definitivt tagit steget från att vara en accentfärg, vilket ger en ljus miljö för att bli huvudfärgen på ett rum. Och det verkar som om det alltid borde vara mörkt.

Blå Tapet för Handgjord Design

Silkeväg Silkvägs Collection från Storeys har flera blåa mönster som kan klä olika stilar. Här ett blått och vitt ikatmönster som kan klä både lantlig romantik och en modernare inredning.

Vi har tidigare varit här på ifi. ingen citerad kreativ ledare i Fargerike, Tale Henningsen och Jenny Bull Gustavsen från Butinox, som båda slog ett slag mot mörkblå. I trendutställningen på Gift & Interior-mässan ser vi att flera av de norska trendexperterna går för blått.

Designern Jannicke Kråkvik och Alessandro D 'Orazio, som ansvarade för trendutställningen i höst, hade byggt upp tre teman, varav en var blå. Eller snarare hade temat "Nya traditioner" blått som huvudfärgen. Där hade de tolkat det växande intresset för traditioner och hantverk och visat en rad produkter med nuvarande form och material i ett samtida färgschema. De påpekar att fler och fler människor bryr sig om vem som har gjort vad vi köper och vi söker efter det unika. Det är den handgjorda, rustika, grova och oavslutade vi vill ha nu. Men det är inte bara de enskilda sakerna vi fokuserar på, det ramverk vi lägger in dem är viktigt.

Exklusiv safarilook från Omexco. Bakgrunden är sisalfiber med ett tryckt mönster. Samlingen Jungle tillhandahålls av INTAG.

- Det är kontrasten mellan de raka linjerna och de konstiga och oerfarna former som hjälper till att skapa rätt uttryck, säger de. Färgerna beskrivs som jordnära och varma; bordeaux, terrakotta, oker, kamel, konjak och djupa blåtoner.

Något högre glödfaktor i denna miljö. Tapeten av Palmetto drivs av Tapethuset.

Blå i alla stilar

Tapeten med en smurt textil yta ger väggen ett varmt uttryck. Det här är från samlingen Anthologie från Fantasi Interiør.

I den här utställningen var blå kopplad till en stil, men vi tittar på den stora bilden, blå är aktuell oavsett riktning och atmosfär. Om du vill ha det varmt och lyxigt, enkelt och landsbygd, något helt annat eller mellan, är blått relevant - om du gillar blå då. Kom ihåg att den mest utrendy av tiden är att dikteras av trender.

Tapetet prydnadsmönster är fortfarande bland de bästa säljarena.En variant med det klassiska mönstret på mörkblå bakgrund kan rockas upp med rätt tillbehör. Favorit Favorit samlingen kommer från Borge.

Nästan lite bohemisk, när färgtillverkaren Nordsjö testade kombinationen brun och blå.

ADVERT

Mest populära