All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Blå dominans i interiör

Blues kommer att dominera inredningstrender 2017. Jag tror att färgtillverkaren Nordsjö, som har den internationella kemikoncernen Akzo Nobel i ryggen. Varje fall sedan 2004 presenterade företaget årets färg tillsammans med nyckeltrender för det kommande året.

- Vi har sett internationell arkitektur, mode och designtrender, och det här säger att blå är den färg som gäller just nu. Den blå färgen finns i vår vardag, i himlen ovanför oss och i kläderna vi bär. För att göra färgen relevant för vårt hem valde vi en blå färg som också fungerar i köket som i sovrummet. Årets färg påminner om ett par klassiska jeans, säger Per Nimér, arkitekt och designchef på Akzo Nobel.

"Denim Drift" beskrivs både som jeansfärg och royal sammet.

anpassad palett

Årets färg presenteras tillsammans med en anpassad färgpalett bestående av en rad olika blues och matchande nyanser.

Tillsammans med en grupp ledande internationella arkitekter, inredare och trendanalytiker, har han kallade "Denim Operations" år färg 2017.

"Denim Drift" är en tidlös och mångsidig grå-blå färg, vilket får olika karaktär beroende på var och hur den används, framgår det av pressmeddelandet från Nordsjö.

Årets färg presenteras tillsammans med en separat färgpalett som består av olika blåfärger. I kombination med ljusare färger, upplevt "Denim Operations" som krispiga och luftig, medan tillsammans med mörkare färger, termen mer dramatisk och oberäkneligt.

Rank

- Vi blir mer bekymrade över att hitta rätt balans: mellan arbete och fritid, natur och konstgjorda, vad som är privat och vad som är offentligt. Därför var blå ett naturligt val för vårt lag. Det är vardagens färg, säger Per Nimér.

- Färgen spelar en roll i hur vi känner emotionellt olika miljöer. Vilken färg man väljer på väggen är ett av de viktigaste besluten som kan vidtas för att påverka ett rums karaktär. Fler och fler människor upptäcker att det inte finns något dramatiskt om att måla hemma, säger Per Nimér.

Denim Drift är en tidlös och mångsidig gråblå färg som får en ny funktion beroende på hur den används.

ADVERT

Mest populära