All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Blå - Den stora trendfärgen

Världsekonomin kommer säkert att säga. Norge har rött blått, det finns oroliga tider av finanskrisen flera platser i världen. Enligt färgordboken av Lene Bjerregaard är blå en pålitlig färg. Egenskaper är klarhet, seriös, trovärdig, pålitlig.

Vi vill ha det nu!

Blå har kommit som den stora trendfärgen!

Vatten som inspiration

En av världens mest kända trender, Lidewij Edelkoort, rapporterar att vatten är en bra inspiration för trenderna.

"Vi vill frigöra oss från rädsla och aggression. Vi vill öppna slussen som har undertryckt oss så länge, att låta vattnet flöda fritt och vildt. För att spilla ut och upptäcka ny terräng och klippa ut nytt material, skriver hon på sina webbsidor.

Dunkel Mood

Har du sett filmklassiker "Blue Velvet" av David Lynch? Filmtiteln sammanfattar mycket av trenden vi rör sig in. Den speglar den historiska, exklusiva och dämpade blåen, där den klassiska stilen återupptas. Stämningen av låten "The Blue Lady" sjunger, och även popstjärnan Lana Del Rey har gjort en omslagsversion, ger en "riktig" känsla nu: "Hon hade blå sammet. Bluer än sammet var natten. Mjukare än satin var ljuset. Från stjärnorna ».

Under present- och inrikesmässan sa Jakob Søndergaard, direktör och Trendspots i Pej-gruppen, följande:

- Neon är en nyhet som kommer att pågå. Blå och burgunder blir viktiga accentfärger. Medan de svarta färgerna har hittat sin nivå. Det blir ett mer dämpat, klassiskt färgschema där bränt orange är en bra touch! Färgerna kommer att utstråla lyx.

Blå i alla färgskalor

Varma, exotiska färger blandar sig med den sköna skandinaviska, som ljusblå himmel och varma, ljusa färger ställs mot mörkt ljus.

Här är elementen som valnöt, havblå, metall och mörkt trä ses i kombination. Färgområdet går från bränt orange till ljusblått, gult och ljusbrunt för att nämna några. Stämningen kommer att vara maskulin och solid.

Viktiga färger är ljusblå, gul, bordeaux och rosa. Det kommer att finnas få men iögonfallande mörka färger. Tillsammans med metall.

- Vi skapar nya chanser och ser djärva färger. Detta ses genom en ren, stark och dedikerad stil med tydliga detaljer. Orsak och risk blir en. Dimmedblå och blå kommer i alla färgskalor, säger han.

ADVERT

Mest populära