All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Blåvita ton-i-ton

Färg i detta rum utvecklas från en enda punkt på färghjulet. R80B, blått med inslag av rött Resultatet är bekväm och tyst, men långt ifrån monotont. Dessa är de små detaljerna i inredningen som skapar spänning.

Mot ljusblå vägg färg kommer de små doser av starkare färger och inslag av färg med mer "bang" i. Rena vita till spröjsar och lister stramar upp sin image.

Du kan utföra ett sådant ton-ton-färgschema från alla delar av färgcirkeln. Det viktiga är att färgen används med variation i nyanser: från ljus till mörk, från fuktad till färgstjärna.

Obs

Den blå färgen används i många nyanser, är starkast färgen på mönster och detaljer som bilder på väggen. En lättare och lättare nyans används för de släta väggarna, något ljusare är den panelerade väggen. Endast en liten blå används för golvets färg. Här är färgen närmast en liten skugga som gör färgen mjukare.

Textilier

När färgerna väljs kommer textilierna som viktiga stylister. För gardiner har ett klassiskt mönster valts med växtformer i vita och blåtoner. Mönstret kommer vackert som en lyftridå.

Ränder och stavar i blått och vitt klä den klassiska stilen perfekt och är lätta att matcha med andra mönster. Varmt material som flätade korgar och rödaktiga träfärger ger en diskret kontrast till det blå.

Porslin och glas

På bordet lyser det i ljusblå detaljer i glas, porslin och textilier. Några gyllene handen ger värme och lyfter fram de blåtonernas coolhet.

Porslin och glas i blått och vitt.

Kryddor i rummet

Färgutrymmet i rummet är rent och känsligt, till exempel klassiska porslinskonfigurationer. Ton ton är emellertid inte en koagulant. Allt får inte vara blått. Så fort vi använder rummet kommer detaljerna in och krydda med små handen i andra färger.

Lägg kryddor till ett ton-i-ton rum med små handen i andra färger.

Viktiga kontrast

Vi associerar färger med temperatur; blå coolt och rött och gult med varmt. När vi använder en enda färg som görs i inredningen som här är det viktigt att strama upp med "neutralt berör". Här används det rent vit. I en mörk inredning kan grå och svart göra samma sak. Detta ger ögat den sort som är nödvändig för att färgen ska framstå tydligt.

Alla de blå tonerna vi hittar här är hämtade från en punkt på färgcirkeln: R80B. Vit används som en neutral funktion.

Nyanserna

Golvets färg är nästan vit med bara en touch av blått. Det finns mot den övre delen av färgtriangeln. Väggfärgerna har mer färg, medan detaljerna ligger nära den maximala färgen i den högra triangeln på triangeln.

ADVERT

Mest populära