All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Blås i bladet

->

Black & Deckers GW 2600 är en effektiv fläkt / sugpåse. Den har två hastigheter och rivare som minskar volymen med 90 procent.

En ordentlig rengöring på hösten bidrar också till att förenkla våren när solen återvänder till sin stad och by.

Stort urval

Bladblåsare finns i olika utgåvor. Allt från små batteridriven, handhållna varianter, lämpliga för hemmet, till stora bensindrivna utgåvor bärna på baksidan. Dessa har ofta kraftfulla motorer och är lämpliga för de stora uppgifterna. På dessa varierar priserna till tiotusentals.

- Vilken variant att välja beror givetvis på behovet, säger Christian Brenne i GPP Norway.

- Plotens storlek och antalet träd är faktorer som spelar in. Det finns inget behov av att köpa en överflödig fläkt, men du bör inte välja en för liten, säger Brenne.

Se fler bilder här

Fler användningsområden

Det är inte bara löv som kan rengöras med en fläkt. De är också lämpliga för att enkelt ta bort färsk snö. En effektiv ersättning för snölådan och en välsignelse för dåliga ryggar.

Flera bladblåsare kan också vändas. Sedan får de en sugeffekt istället. Något som är rätt när löv, skräp och snabb bör avlägsnas från kryckorna och krokarna.

De största modellerna kan också användas för att ta bort papp, papper, skräpkartonger och annat skräp som hamnar på gräsmattan, uppfarten eller gatan.

Av Trond Folckersahm Foto: Tillverkare

Mer information: GGP Norge AS, www. Stiga. notlf. 23 14 24 40

Stihl AS, www. stihl. nej tel. 33 42 05 05

Berema AS (Honda), www. Berema. nej tel. 64 86 05 00

Snapper Norge AS, www. snapper Norge. com 63 86 88 70

Black & Decker AS, www. blackanddecker. nej tel. 22 90 99 00

ADVERT

Mest populära