All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Blanka fläckar på väggen underlättar

De glänsande sköldar du ser sömmarna där du har lim, kommer förmodligen vara borta med stroke två av matt färg. Beroende på hur mycket färg tyg drar kan du behöva tillämpa matt färg i tre lager för att få en jämn prestanda.

- Områden med lim kan förekomma som former också för att de har en annan struktur än tyget i resten. Alternativt kan du försöka gnugga lite upp i tomma fläckar med lätt med fint sandpapper, utan att skada tyget, säger Rune Fonder, VD för Frysja Farvehandel Nordsjö Idé & Design.

07-färg först

Veggfornyere eller vägg lätt, finns i många olika varianter.

Wall Lättare finns i flera varianter, och säljs under produktnamnet inklusive Leco Deck, Recover, Wall förnyar, Easy Liner och på motsvarande sätt. Detta är en basväv användes istället för gnistan en grov och ojämn yta så att den är slät innan den målas eller tapetseras över. Produkterna är gjorda av cellulosa eller glasfiber och drar mycket färg och lim på ytbehandling. Vissa tillverkare rekommenderar att sådana produkter jordas före målning eller tapetering. Som en primer används vanligtvis en rimlig latexfärg med matt glans. Detta kan brytas i samma färg som väggen som ska målas med slutet - eller om väggen ska tapets, i en färg som matchar designen. Det finns också förgrundade lakan på marknaden som inte kräver priming.

- Om duken primas, rekommenderar vi att du använder en 07 färg i det första skiktet. Det är också viktigt att inte spilla med lim, säger Rune Fonder.

ADVERT

Mest populära