All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Svarta vibes

Mörka färger är en stor trend denna säsong. Det rapporterar det danska trendinstitutet Pej Gruppen. Detsamma gäller Kenn Thaagaard i BoConcept.

Mörkblå nyanser, mörkröda färger - men också den bra gamla björnsvarten.

Men om du ska svarta, finns det många fällor att gå in. Precis som när du ska dekorera med vit. Mycket många.

Därför har vi gjort en liten checklista för dig. Eftersom du använder färg på rätt sätt kan det verkligen lyfta ditt hem till nya höjder.

Undvik en gotisk utsmyckning

Svarta väggar kan vara snygga - men i själva verket spelar det ingen roll att överdriva.

Ett helt svart rum kan snabbt ge en gotisk känsla, så fokusera snarare på att måla bara en vägg eller ett område - till exempel eldstaden.

Känner du inte mogen för att bli av med hela väggar eller golv med svart färg? Till exempel kan du bara måla en väggpanel - tro det eller inte: bröstet kommer snart tillbaka.

Om du bara målar panelen blir rummet mer dynamiskt. Du kan också måla bara hälften av väggen.

OCKSÅ: Gör din egen svarta konst på väggen. Baserar på några svarta bildramar. Börja med att ta bort glas och passepartout. Torka sedan av svart garn runt ramen, horisontellt och vertikalt. Fäst tråden på baksidan. Det är trevligt att sätta några fina kort eller bilder i ramen, helst i en mörk färg. Foto: Foto: House of Pictures / Jeltje Janmaat

Svart för nybörjare

Det enklaste sättet att införa svart i hemmet genom hänga upp några bilder i svartvitt, i svarta ramar på en vit vägg.

Du kan även använda transparenta material i svartvitt för att lägga till djup utan att fånga andra färger i blandningen.

Kombinera naturmaterial

För att lyckas i svart, se till att du matchar vilka material du använder.

Art Director i inredningsmagasin Rom123, Anna-Lena Johansson, har följande tips:

- När jag använder svart, jag gillar att kombinera det med naturliga material och ofta med en annan accent färg. Svart har alltid varit närvarande i mitt hem, det ger djup och verkligen värme. Det är spännande att svart är på väg in i interiören på ett något nytt sätt, med olika ytor och nyanser av svarta och andra mörka färger kombinerat med varandra.

Fancy ytor

matematik och hala underlag: För en subtil kontrast, blanda matt och blanka ytor i samma rum som matt svarta tavlan färg och blank möbler. Foto: PHOTO: House of Pictures / Jeltje Janmaat

För att blanda svart och vitt med stil, är det viktigt att arbeta med ytorna. Vad betyder det i praktiken?

Jo, blanda blanka sidentyger med matt bomull, glansigt porslin med grov keramik och låt snygga, svarta mönster spela upp mot vit bakgrundsfärg.

Använd svart för att gömma

Om du vill göra värmen mindre framträdande kan du måla den i samma färg som väggen.Om du också målar den väggmålade väggen får du en bekväm plats för att skriva dina inköpslistor.

Kom ihåg att svart reducerar ett rum. Därför kräver färgen stora ytor och du måste klara av att krympa rummet.

Lägg något mjukt

En svart sovrummet är sofistikerad och mystisk, men kan även arbeta hårt och manligt.

SOVRUM I SVART: Sängen är från Goosenwonen. nl, filtar och kuddar är från Ikea och lampan är från spoor38. nl. Foto: Foto: Jeltje Janmaat / House of pictures

För att undvika detta är det viktigt att ta med något mjukt som feminina blommor, grafiska former eller blanda det svarade med en annan färg som bränd orange, delikat rosa eller lila.

Skåpbalans

Kombinationen av svartvitt kommer att lyckas när du ger gott om ljus och balans i rummet. Om du målar en vägg svart, bör du balansera genom att ha en sådan mörk bild på den motsatta väggen, annars kommer det att kännas som om rummet tippning. Samma sak gäller om du målar golvet svart.

Ett svart golv är varmt och mysigt, men bör kombineras med lugna, ljusa färger.

MARMOR: Gör ett hörn i hemmet med självhäftande kontaktomslag med marmorlook, för en klassisk touch. Kontakta Plasten är från Panduro Hobby, det lilla bordet från Ikea, vas Organic Knit från House Doctor och skålen är från Ikea. Foto: PHOTO: House of Pictures

Svartvita Tillbehör

Svartvitt är trevliga motsvarigheter på tillbehör. Här har vi använt olika rätter med bara svarta och vita mönster. Nedan har vi lagt en romantisk tapet med ett blommönster som en duk.

Läs också:

Denna dam vet konsten att förse med färger

Balans: Soffan är från Ikea, kuddar är från återställd. be och ljuskrona är från hemmaförsäljning. nl. Gardinerna är från Ikea, och leksaken är från timtoys. nl. Foto: Foto: Jeltje Janmaat / House of Pictures

Den här mannen är rå på rosa

Se hur designern har skapat en vit semesterparadis

BORDEKKING: Tapeten är från grahamandbrown. com, och porslinet är bland annat från Iittala och Ikea. Foto: PHOTO: Jeltje Janmaat / House of Pictures

ADVERT

Mest populära