All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Svart TV?

->

Foto: Colorbox. Kommer det vara svart skärm idag?

4. Mars de analoga sändningarna i Rogaland stängs av. Sedan stängs det nedräknade länet i länet under 2008 och 2009. När det analoga nätverket är stängt behöver du en digital avkodare för att titta på TV.

- Nu är det många som behöver bestämma vilken framtida TV-anslutning de ska ha, säger Svein Ove Søreide, kommunikationschef på RiksTV.

Big Runs

RachelTV har blicken upp för att bli den första som förlorar den analoga banbrytningen som RiksTV har upplevt. Efter fem månaders drift hade de över 100 000 kunder i februari.

- Några dagar, cirka 50% av försäljningen har skett i Rogaland, säger Søreide.

Enligt Søreide visar de senaste mätningarna att 98% kan fånga det digitala marknätet och hela kusten är täckt.

- Det finns mer än tillräckligt med mottagare i butikerna. Brist på mottagare var ett problem i höst, men vi är inte oroliga för att det inte kommer att räcka nu. Det enda problemet är om folk har väntat tills sista minuten, så det kommer köer i butikerna imorgon.

Otillräcklig information

Det har varit mycket förvirring bland tittarna vad övergången från analoga till digitala markbundna nätverk verkligen betyder. Enligt kabel-tv-företag finns det också många kabel-TV-tittare som fruktar svarta skärmar när de analoga sändningarna är avstängda.

- Informationen om vad som händer när det analoga marknätet är avstängt har varit otillräckligt. Många kabelabonnenter kontaktar oss och frågar om de får svarta skärmar. De gör det inte, säger Arne Johansen, VD för Nesodden Cable TV.

- De flesta norska TV-tittare kommer inte märka något för avstängningen. Undantaget är dem som fortfarande tar TV: n med den vanliga antennen, säger Johansen.

Den analoga ryggradsnätet är avstängt i år:

Rogaland den 4 mars 2008

Østfold den 29 april 2008

Oslo / Akershus den 20 maj 2008

Buskerud den 2 september 2008 < 999> Vestfold den 2 september 2008

Telemark den 2 september 2008

Hordaland den 30 september 2008

Møre och Romsdal, 28 oktober 2008

Sogn og Fjordane, 28 oktober 2008 <999 > Du kan läsa mer om övergången från analoga till digitala markbundna nätverk och på Norges tv. www. NTV. com

ADVERT

Mest populära