All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Svart skärm?

digitala TV-sändningar över mer och mer delar av landet. Idag, tisdag den 17 november, stoppas analoga tv-signaler i Nordland. Om du fortfarande tittar på TV via en vanlig analog antenn, kontakta en digital TV-leverantör för att undvika att stänga av skärmen.

Du kan välja mellan kabel, satellit / satellit, bredband eller digitalt markbundet nätverk.

Om du inte har avgjort än, måste du vänta lite väntetid.

Läs även antenn guide: Hur får din digitala TV-signalen

Du kan nu välja enskilda kanaler

Vad ska man välja, skulle i vissa fall vara begränsat till vad som finns där du bor - men Better Business Bureau rekommenderar materia att du gör bra forskning innan du väljer leverantör.

Snö på skärmen ger långa masker. Foto: colorbox. com mer

- Jag vill uppmana alla konsumenter att inte hoppa på det första och det bästa TV-erbjudanden, utan snarare att undersöka vilka tjänster som är bäst lämpade för eget bruk, säger sektionschef Bente Øverli i ett uttalande.

- Viktiga faktorer vid val av erbjudanden är de olika leverantörernas kanal erbjudanden, den totala kostnaden för det första året och priset på erbjudandet oaktat period är över, installationslösningar och avtalsvillkor som används, i synnerhet längden på uppsägningstiden, fortsätter Øverli.

Rangerar du en maträtt? Se video: Så enkelt montera jämna

inga signaler - ingen licens

rader inte får ett nytt TV-leverantör? Sedan har vi en liten ljuspunkt - när du inte ta emot TV-signaler, du betalar inte NRK licens. Men det finns naturligtvis en tidsgräns för detta. Läs mer på konsumentombudsmannens hemsida.

Först i Norge: RiksTV tillåter dig att välja enskilda kanaler.

ADVERT

Mest populära