All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Biologiska toaletter med urin separation

Ägare av biologisk toalett med urinseperasjon

Antal svar: 62

1. Har haft avdraget i genomsnitt: 5, 8 år. Den äldsta är 30 år och den yngste är sex månader.

2. 62 kabinägare tycker att det var relativt enkelt att installera det själva, i genomsnitt svarade de 1, 8 där 1 är löjligt enkelt och 5 var nästan omöjligt.

3. Hur lätt är toaletten att använda?

De flesta tycker att uppläckningen är lätt att använda och rena. I genomsnitt var poängen 1, 9 där 1 var löjligt enkelt och 5 var nästan omöjligt.

4. De flesta stugaägare är litet störda med luktar inne i toaletten. I genomsnitt blev det 1, 6 var 1 aldrig och 5 är hela tiden.

5. Den absoluta genomsnittliga uppfattningen om att göra är lätt att tömma. Klippet här landade vid 2, 1.

6. 2 var det avsnitt där kabinägarna svarade på krävande inspektion och underhåll av toaletten. 1 är aldrig och 5 är två gånger om året.

Vi fick 62 svar från ägare av denna typ av stuga hyra.

Två producenter är representerade de flesta gånger. Det är Separett med 39 inkomna svar och Vera som representeras av 9 produkter. Alla andra tillverkare av denna typ av stugeltält som representeras av två eller en finns i den grupp vi har begärt för andra . Här har vi angett vad de enskilda ägarna till denna typ av stuguthyrning har lämnat genom kommentarer.

Majoriteten av ägarna av en biologisk toalett med urinseparation anser att det är lätt att installera toaletten själv. Helt och hållet när det gäller användning och rengöring, tömning och underhåll. Detta gäller också för uppfattningen av lukt. Fyra svar skiljer sig negativt när det gäller att tömma kabinduken. Ägare av en modell från Vera Bio-Nova, Tara Økomatic, Husquarna och Biolet Midi tycker att det är relativt komplicerat att tömma stugan. Anledningen till detta är bland annat följande:.

Vera Bio-Nova "kräver att hela toppen av fläkt och slangen lyfts bort innan skopan kan tas bort, bör det vara möjligt att göra det för att undvika att behöva ta bort huven och slang Denna är svårt i smala utrymmen. "

Tara Økomatic:" Behållaren är något stor att bära när den tömmer den. "

Husqvarna: "Det kan vara tungt att lyfta ut skopan / kammaren om jag är lite slapp med att byta ofta nog också svårt att rengöra särskilt urin album Här sitter mycket fasta som återstår efter vätskan har avdunstat..."

Biol Midi: "det är för mycket arbete, besvärligt beroende på höjden.."

Separett hyttedo

de flesta människor som svarar på detta test anger endast att de har en biologisk toalett med urin separation från Separett. Dessutom vissa specificerar kabin doen med Separett 9020, där Villa, där Villa år 2000, är ​​Villa 9000 och Villa är 9010. Svaren skiljer sig inte nämnvärt, så vi har valt att samla alla svar under samma kategori, nämligen Separett .

Personer med denna typ hyttedo är mycket nöjda, och kommenterar att det är lätt att installera, mycket lätt att använda, lätt att rengöra och att det är praktiskt taget luktfritt det stugägare betonar som positivt. Cabinredskapet från Separett tillägger också att det är lätt att rensa att det har runda former som är lätta att rengöra och att det är överkomligt.

"Toaletten fungerar utmärkt. Jag säger att vi är utmattade, för att vi måste göra jobbet med att byta behållare, men då har vi tröst att komma ur vägen. Det finns inte många barn som kommer att uppleva det, "skriver en av testen.

Endast en med Separett-toalett skriver att det var lite knepigt att montera. Dessutom finns det några som påpekar att fläkten i toaletten ska vara lite starkare så att de inte hade känt lukt alls, medan andra skriver att det kan finnas en liten utmaning för nybörjare att få urinstrålen i rätt rum i kabinen loo.

Tips från några av Separett ägare är att använda en separat rengöringstablett i urinen delen för att undvika lukt, och om det blir mycket toalettpapper i biobøtta så att det snabbt blir fullt, kan det vara klokt att använda en separat avfallshink bredvid för toalettpapper.

Vera hyttedo

Det var tyvärr inte alla med en biologisk toalett med urin separation från modell Vera som hade sänt oss några kommentarer, men de skilde sig inte i förhållande till andra typer hyttedo om installation, användning, rengöring eller underhåll. Det anges inte heller vilken specifik typ av Vera-modell de har i kabinen, förutom en som skriver att de har en modell som heter Vera Bio-Nova. Som tidigare nämnts, denna ägare följande att säga om övertryck

"kräver att hela toppen av fläkt och slangen lyfts bort innan skopan kan tas bort, bör det vara möjligt att göra det för att undvika att behöva ta bort huven och slangar. Det är svårt i trånga utrymmen. "

Bortsett från detta är ägarna av denna typ av stuguthyrning nöjda. En av dem skriver att om han eller hon skulle ha installerat en sådan stuga igen, skulle det bara vara möjligt att tänka på en något större behållare, för om en är den minsta blir den för snabb full. En annan skriver att de störde med en dålig lukt tidigare, men efter att ha bytt till toaletten med urin är lukten borta.

Annat

Bortsett från vad vi tidigare nämnde i artikeln om tömning av stugdatum och kommentarer om detta från ägarna till Tara Økomatic, Biolet Midi och Husquarna, svaren från dessa användare skiljer sig inte från de andra respondenterna i detta test. Emellertid har vi valt att presentera de olika kommentarerna ägarna av dessa modeller har:

Biol Midi

"Det sades att toalettpapper björk var bäst lämpad när vi köpte det här ska vara lätt nedbrytbara i förhållande. till andra toalettpapper.Det är svårt att köpa och många skåpbutiker får inte det. "

" Gipset i skoporna brister i kyla. Lätt eftersom urinen är på fel plats (damer), det blir därför en bra lukt, särskilt på sommaren. När det är kallt staplar papperet lätt. För liten värme (berg-Trøndelag) för att komposteringen ska lyckas. Kostnad väl ca 13 000 som var alldeles för dyrt för kvalitet. "

Husqvarna:

" Om det inte töms tillräckligt ofta, är det lätt för den samlade mycket småfluer både i toaletten och i rummet, särskilt om den lämnas oanvänd under en längre tid. "

" ormen som kommer att leda urinen ut tenderar att vara tätt om man inte är extremt noga med att inte skölja med tillräckligt med vatten. "

" toaletten fungerade bra för cirka 15 år, men på sistone måste fläkten ersättas. Kanske inte så konstigt med tanke på att det har varit kontinuerligt sedan 1995. "

" De senaste två eller tre åren inte har fungerat som det ska, eftersom aggregatet fungerade inte längre. Avdunstningen och kompostering har därför varit ofullständig. "

Mulltoa

" Toaletten var utan urinsortering, men vi har monterat stolen med separation och samlar våt i plastbehållare som töms vid avresa. "

" Mycket nöjd . Allmän toalett och allt är tillverkat av hårdplast! Har elfläkt monterad på. Den enda delen jag ser för mig måste bytas ut. Rekommendera denna produkt. "

Nissedoen:

" Vi har ett luktfritt och delikat badrum som inte skadar på något sätt. När vi lämnar stugan sprayar vi Jif i urinseparationssektionen och sköljer med vatten. Vi lägger till bark och kalk efter behov. Med en ventil på ytterväggen nära dosen och luftkanalen ovanför taket har vi en dusch som inte kräver något. Och det måste tömmas var 4-5 år "

Bugs Dass:

". Har fyra platser som komposteras när vi öppnar den första. Urinslangen leder vad som skapar lukten. Användar bark för kompostering och lite kaffekvarn och teblad. Dessutom har en gammal utedo i sin egen butik. Men mycket trevligt att få buggar Dass inne i kabinen "

Tara Økomatic:

"! Har samma badrummet vid stugan och bilagan. Urinen går in i en tank för sig själv, under golvet. Slipper luktar. Vi har rör över taket. Men det har varit länge sedan jag har använt stugan, så jag kan lukta den. Tipset är att köpa grov bark. När du använder bra bark, töm urinen. Då kommer dörren att vara snabb i kabinen och annexet. "

ADVERT

Mest populära