All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bilvrak på gatorna

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Så länge vrak är juridiskt parkerade, vi normalt inte bogsera bort dem, säger direktör för trafiknätet, jon fodstad.

- Trafikslagen ger oss inte tillåtelse att ta bort fordon som är lagliga och annars hindrar inte miljön. I praktiken försvinner några av dessa bilar när gatorna ska sopas eller förtöjas. Sedan lägger vi upp parkeringsförbud, och om bilarna inte tas bort inom tidsfristen kommer de att vara repar borta.

- En annan möjlighet skulle vara att kräva att bilar bort av Pollution Act, men detta är en besvärlig procedur. I så fall måste bilen klassificeras som avfall, det måste anges av ägaren och måste också skickas skriftligen. Observera att även om fordonet är oregistrerat, behöver det inte anges av ägaren. Detta kan till exempel beror på att bilen går till gården eller liknande.

- Vi arbetar fortfarande med att ändra reglerna. Trafikledare mapping, till exempel antalet bilolyckor i Oslo, och målet är att dessa siffror kommer att påskynda de reglerande förändringarna, avslutar Fodstad.

Fultrix från läsare

att många är skickliga på att utnyttja "kryphål" i reglerna är väl kända. Att köra en liten verkstad med dålig plats är ett välkänt knep för att sätta verkstadens renoveringsobjekt på de få offentliga utrymmen som finns. Följ och flytta de olika bilarna när det är dags att klippa och sopa, du har faktiskt ledigt utrymme.

Men läsarna har också sina kreativa lösningar. Ett knep är att skjuta eller dra bilen vrak så att den förbli olaglig. Kontakta bara Trafficking Authority och be dem att ta bort bilen.

Att detta kanske inte är moraliskt korrekt är naturligtvis en helt annan sak ...

ADVERT

Mest populära