All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Biltjuv mardrömmen

Det är natt, är det datum den 1 februari 2008. Vinden blåser kraftigt över väderbitna fristående havet utanför Tønsberg. Roald sover lätt några meter i luftledningen från dubbelgaraget. En hög dunk gör honom vaken plötsligt, och han stannar och lyssnar i några minuter. Han upptäcker att klockan är omkring fyra. Efter ett tag sätter han sig ner och tycker att det måste ha varit vinden som han spelade en kyss. På morgonen går han ut och hittar garagedörren vid ett brett gap. Mitsubishi är borta.

Stulen utan ljud

Det här är nu över fyra år sedan. I efterhand har han spenderat stora resurser för att finna förövarna, både med och utan polisstöd.

Autofil publiceras träffas Roald hemma, där allt ägde rum. Den blygsamma, glada mannen visar lyckligtvis smärtan fulla av tryck och kopior han har samlat in efter stöld.

- Jag sprang in och kastade mig över telefonen och mobiltelefonen samtidigt. I en, jag ringde polisen, i den andra jag slog numret på spårningssystemet monterat i bilen. Här fick jag bara ett felmeddelande, numret fungerade inte, säger han.

Polisen svarade genom att skicka ut en patrull som kommer efter mycket väntan. Det blev klart att tjuvarna har varit professionella. De finner inga fingeravtryck och har väldigt få ledtrådar. Alla kvar är lite glas efter att en sideburn har blivit bruten och en cigarettnyp.

- Bilen måste ha släpats rakt på en släpvagn. Om det hade börjat, hade jag hört det omedelbart på grund av det grova avgassystemet, säger Roald (40). Det låter som en stråle när den avfyras i garaget, tillägger han. Polisen skickade aldrig placeringen tekniker, och spenderade lite resurser på att hjälpa Roald. Det blev snart klart att det här fallet skulle vara lägre prioritet och att han bara kunde glömma att hitta bilen.

- Men jag hade några intressanta spår, säger han.

Ring med "Thomas Mogawbe"

En av spåren är ett telefonsamtal kvällen innan stölden. Bilen annonserades för försäljning eftersom han tyckte att det var för området som skulle användas som han ville. Han hade fått mycket feedback. Men personen som ringde runt halv tio januari verkade lite misstänksam.

- Det var en man med östra dialekten. Han frågade om bilen var på vinterdäck eller sommardäck, eftersom han skulle vilja prova bilen samma helg. Dagen efter stöld kontrollerar han numret. Detta var en telefon köpts med ett förbetalt kort i ett telekommunikationsbutik i så få dagar i förväg, och registrerades under namnet Thomas Mogawbe på en postbox vid Lantbruksuniversitet i samma kommun. Roald kontaktar telebutik men de kan inte hjälpa till med identifieringen av mannen.

Det fanns en sådan bil, en Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Mäkinen Edition, Roald ägde. Foto: Archive Photo Visa mer

Defekt spårningssystem

När Roald köpte bilen fick han ett fordran från försäkringsbolaget (IF) för att montera ett spårningssystem i bilen. Detta gjordes på Falck i Larvik ett halvt år innan bilen stulits. Systemet var FollowIt, en spårare som skickar ut en signal en gång i timmen till ett säkerhetsföretag. Under montering testades och godkändes systemet, och han är säker på att han lätt kan hitta bilen om den är stulen. Efter stölden ropar Roald företaget och undrade var bilen är.

- Svaret jag fick var ganska nedslående. Den sista signalen som de hade registrerat från spårningen var i Larvik den 31 oktober 2007. Det var dagen då systemet var monterat, säger han. Dessutom har det visat sig i efterhand att signalsystemet skickar ut, kan läsas med enkla medel. Det kan säga att tjuvarna kan vänta på bilen tills de plockar upp signalen och triangulerar där systemet är monterat på fordonet.

DNA Track

Förhoppningsvis var hoppet inte ute. Den cigarettnyp som hittades i garaget var tvungen att visa upp natten när bilen stulits. Polisen säkrade snön som bevis och lyckades extrahera DNA-spår. Dessutom visade det sig att bomben i bilen hade visat sig samma natt som den togs. Den sista bommen var i Oslofjordtunneln mellan Hurum och Drøbak. Detta kan indikera att bilen var belägen i Follo eller Østfold, eftersom det inte fanns några registrerade passager, antingen i Oslo i norra eller sverige i söder och öster. Nu började saker bli intressanta.

- Vid den tiden såg sakerna väldigt ljusa ut. Polisen hade vägtullar, rumpa med DNA-spår, IP-adresser i samband med klick på försäljning annons, telefonsamtalet dagen innan liksom flera liknande fall som kan kopplas till specifika gärningsmän, säger Roald.

Promised Bounty

Men det skulle ta lång tid innan någonting gjordes. Polisen i Tønsberg kunde inte ta ärendet längre eftersom det handlade om en eventuell gärningsman i ett annat län. Samtidigt skickade Roald ut en sökning på bilen genom flera onlineforum. Ett löftet om bounty för alla de tips som ledde till att saken skulle lösas satte saker i rörelse.

- Jag fick mycket information. Människor hade sett bilen både här och där, och jag var tvungen att spendera mycket tid på att filtrera ut de tips som det faktiskt höll inne. Men senare pekade flera saker mot namngivna personer i Østfold, förklarar han. Det var särskilt ett tips som skulle visa sig vara mycket intressant. Den 26 april, under två månader efter stölden, informerades han om att hans bil befann sig utanför en persons hus vid en viss adress i Østfold. Polisen kontaktades, men när de checkade adressen hittades ingen bil. Samma dag observerades en Lancer Evo 6 av samma typ och färg som Roalds vid flera tillfällen vid hög hastighet norrut på E6.

Ny polishjälp

Över ett år senare ringer Roalds telefon i juni 2009.I andra änden sitter Tarje Gulbrandsen, som undersöker på Enebakk lensmannskontor. Han hade fått saken från polisstationen Tønsberg, som tidigare fått svar på DNA-analysen. Efter att polisen i Tønsberg hade lämnat fallet i nästan ett decennium var det bra nyheter. Det skulle så småningom bevisa att DNA-provet från cigarettnippeln var förenligt med profilen hos en person som är känd för Follo-polisen.

- Vi fick en begäran om hjälp från Tønsberg polisstation, säger Gulbrandsen. Vi ringde en särskild person till frågan hösten 2009. Därefter skickade vi fallet tillbaka till polisen i Tønsberg,

där polisens poliser skulle fatta beslut om vad som kunde göras vidare, säger han.

Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Fallet tappas

I Tønsberg spenderas tid igen. Det första problemet uppstår när advokaten som är ansvarig för ärendet avslutar sin ställning i januari 2010. En ny advokat kommer att få ärendet. Hans Henrik Aske vid Tønsberg Politistation måste komma in i fakta från botten. Roald försöker komma i kontakt med Ash, som inte är så lätt. Han sitter på information som han tror kan ytterligare belysa polisens viktigaste bevis. Ärendet kommer att arkiveras av Aske den 18 mars.

- Vi har gjort allt vi kan i det här fallet, säger polisbyrån Hans Henrik Aske. Utöver detta vill jag inte kommentera hänskjutningen.

Besviken

Roald sägs vara lite imponerad av polisfallet i Tønsberg.

- Det var otroligt nedslående. Jag trodde att det skulle vara bra eftersom det var DNA-bevis och liknande äldre anklagelser mot samma person, säger Roald Lie. Jag tycker att det är tråkigt att uppleva en så stor skillnad i uppföljningen mellan de två polisområdena. Under alla omständigheter borde de kunna samarbeta, säger han.

Mycket svårt att stjäla

Mitsubishi Lancer Evo 6 är en bil som många autofiler vet. Roalds kopia var också en sällsynt, vänsterhänt Tommi Mäkinen-utgåva, eftersom det bara finns en handfull. Detta gjorde förmodligen den här bilen särskilt eftertraktad bland de kriminella bilmiljöerna i Norge. Det är emellertid ingen liten sak att stjäla med en sådan sak utan att märkas. Thomas Kristiansen hos Grua Auto är en av de i landet med den mest upplevda erfarenheten kring dessa bilar.

- Jag tycker att det är imponerande att tjuvarna lyckats få obemärkt med Roalds bil. Du behöver en kodad nyckel för att starta den förutom den vanliga startfältet. De flesta ägare installerar också ytterligare säkerhetssystem eftersom det är rimligt dyra bilar, säger han.

Var är bilen idag?

Roald började på en barhöjd när han bestämde sig för att hitta sin bil. Han hade ingen kännedom om kriminella bilmiljöer. Roald överväger nu att försöka få saken att återupptas. Han har spenderat över 200 000 dollar från sin egen ficka och har engagerat människor att genomföra privat utredning. Idag har han kartlagt en stor del av de mörkare bilmiljöerna och hävdar att han har en uppfattning om var bilen ligger.

- De flesta tips jag fick pekade i en riktning. Min bil är förmodligen avskuren till delar och ligger på en eller flera liknande eller ombyggda Lancer EVOs någonstans i Norge, säger Roald. Många bilar tas ut ur landet, men på grundval av tips och kunskaper om miljön tror jag inte att det är fallet med min, tillägger han.

Skulle vilja ompröva fallet

Informationsrådgivare vid IF Damage Insurance, Jon Berge, förklarar att de skulle vilja fortsätta ärendet om de återupptogs.

- Vi är tydligt intresserade av att hävda skador mot personen bakom, säger han. Vi har hjälpt polisen i undersökningen och lämnat alla bevis. Utöver detta måste vi nästan vänta. Han säger också att det finns cirka 4000 monterade FollowIt-spårare i norska fordon. Falck FollowIt-företaget, som installerade Roalds-enheten, har inga bra teorier om vad som kan ha gått fel.

- Det här är första gången vi upplever en återkoppling av sådan teknisk karaktär, säger Terje Berntsen, produktchef på Falck FollowIt. Han kommer att betona att det är lätt att ta reda på om monterade spårningssystem fungerar eller inte.

- Kunderna kan enkelt kontrollera om spårningen fungerar genom att skicka ett SMS och ta emot kvitto från detta, förklarar han.

Små miljöer

Det finns flera saker som indikerar att Mitsubishi Lancer EVO har haft samma status bland brottslingar i Norge som Ford Sierra Cosworth hade på 90-talet. Vid den tiden fanns det väldigt få Cosworths som lämnades orörda, och det fanns stora olagliga miljöer runt bilarna. De avlägsnades och remodeled, vissa användes som show och street cars medan andra skickades ut ur landet.

Dessutom finns det många tecken på att miljön gör bedrägerier och annan vinnande brottslighet, inte bara med Mitsubishi Lancer Evo men också med andra bilmärken.

- Har du övervägt att köpa en ny Lancer?

- Jag köpte faktiskt en nyare Lancer Evo 9 bara två månader efter stölden. Jag hämtade bilen den 9 april. Bara fyra timmar efter det parkerade hemma kom folk i en speciell Audi-stationsvagn med falska skyltar på gården. Jag gömde sedan bilen och sålde den efter några dagar, sa Roald. Jag vill inte försörja dessa killar med ännu fler delar. Å andra sidan känner jag miljön så bra att jag lätt kan hitta bilen om den är stulen. På så sätt kan det vara säkrare än någonsin ", sa han med ett leende.

Har du sett det?

Roald ger följande information om bilen om någon är på information som kan hjälpa till:

  • Märke: Mitsubishi
  • Typ: Lancer Evolution 6 Tommi Mäkinen Upplaga (vänster)
  • Reg. Nr .: BD 30537
  • Km. stå vid stöld: 29 100
  • Chassinummer: JMYSNCP9AYU000667
  • Motornummer: BY0664
  • Tillverkad: Kort period 2000

Är du på ett tips i det här fallet? Skicka oss ett mail till [email protected]!

ADVERT

Mest populära