All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bilkrim: Titta vad vi hittade i biltjuv huvudstaden ...

marknad Bilen i staden Kaunas i Litauen innehåller tusentals bilar över hela världen. Här kan du köpa nästan alla som dör för en löjligt billigt pengar - så länge du tar din bil ut ur EU.

Glöm inte SLR-kameran

- Har du en dold kamera tillgänglig? Jag blir frågad Den som frågar är en pensionär polis från Østfold med kompetens inom baltisk brottslighet. Vi delar en kaffekopp i en säker miljö på Autofil-kontoret två dagar före avresan till Litauen, för att ligga till grund för rapporten. Han förnekar starkt att jag tar med en stor SLR-kamera till marknaden.

Jag märker redan att nivån på komfort kring uppdraget minskar avsevärt. Tyvärr har jag köpt flygbiljetterna utan avbeställningsförsäkring. Vid ankomsten i Litauen några dagar senare, alltså SLR lämnade hotellrummet, medan en diskret kompaktkamera gled in i fickan. Det här är en bra del från de vanliga fotoutdelarna med bilar som motiv. Jag har aldrig tagit bilder i kollaps innan - det blir en helt ny upplevelse. Förhoppningsvis kan jag uppleva en erfarenhet säkert ...

Ledsen? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

Den första bitande kyla

Efter att ha passerat en liten bygga storleken på en genomsnittlig korvstånd, jag står innanför porten på marknaden. Det är svårt att uppskatta hur många bilar finns här, men det garanteras ett fyrsiffrig nummer. Under första halvåret skojar jag bara och försöker inte se misstänksamt ut. I början finns det få andra besökare, men så småningom dyker de upp. Vädret är lyckligtvis på min sida. Litauen, som Norge, har en exceptionellt varm vinter. Idag finns det dock mer än 15 minusgrader, och de anställda har sin verkliga jobbigt att få liv i de otaliga bilar som guaranteed've kontinentala batterier och dieselblandning som fryser i rören. Med andra ord har de inte tid att följa besökarna. Axeln sänker lite hak när jag ser köpare promenera runt och tar bilder helt öppet, förmodligen att dokumentera bilarna för potentiella kunder i sitt hemland.

Sedan märker jag plötsligt något som är av stort intresse - en silverfärgad BMW 520i E39. Inte en särskilt hårig utgåva, men en liten detalj skriker på mig: En röd triangel i bakrutan, som säger "Barn i bilen".

Vi antar att detta inte säljs nya i Litauen ... Foto: Stein Inge Stølen mer

"Endast för Ryssland"

Precis efter att jag ser en Skoda Octavia med de välbekanta DK-brev fastnat på bakluckan. Senast jag kollade, hade Danmark ännu hårdare bilavgifter än Norge. Det kan inte betala för att sälja en bil till utlandet?Här är ugglorna i mosen.

Två minuter senare kommer jag över en anställd, full av monteringsskyltar på en VW Touran, det här också med DK-märken. Jag försöker ta en diskret bild, men han upptäcker mig. Smuts! Vad gör jag nu? ! Slå på den bara.

"Hur mycket kostar den här bilen?" Jag frågar och försöker låtsas att fotograferingen är i ett köpande intresse.

"8000 euro" , svarar han med en skeptisk look.

"OK", Jag svarar. "Kan jag ta det till Tyskland?"

"Tyskland? Nej. Denna bil är bara för Ryssland" , svarar han och fortsätter med sin.

Här är litauiska exportskyltar monterade på en dansk Volkswagen Touran. Bilen kommer till Ryssland. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

Flying raid

En timme senare sitter jag i Voyager med Arvidus. Pulsen har sjunkit, bildmaterialet är säkert och ingen reagerade anmärkningsvärt på frågorna jag frågade. Det var nästan för lätt.

Nu är vi på väg över floden till en liten bilmarknad. Om du letar efter billiga reservdelar är det bättre att gå till Gariunai, en stor marknad utanför huvudstaden i Vilnius, bara 100 km bort. Där är du garanterad att erbjudas tjurfäktning i hinkar och hinkar.

Men i Kaunasområdet huggas de stulna bilarna upp. För några år sedan slog tyska polisen ett flyg utanför staden där de hittade massor av delar från stulna fordon, liksom nyare bilar som delvis eller helt demonterades. Särskilt representerade var lyxvarumärkena BMW, Audi och Mercedes.

Ledsen â? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

Välskött av marknaden är det uppenbart att lyxmärken inte går vilse. Här får du köpta lampor för de flesta modeller, antingen billiga Taiwan dubbletter eller "begagnade delar". Men det här är uppenbarligen en marknad där de tjugofyra är starkare representerade än de större organiserade band. Garageutrustning som jackar, rör och luftverktyg säljs - även denna "används". Ingen originalförpackning, inga kvitton.

Det finns inte få personer i Norge som har upplevt inbrott i garaget där verktyg och utrustning har försvunnit. Kanske dumt, jag står och tittar på en carport på Skedsmo ...?

Många delar, inget kvitto, inga frågor. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

650 000 Stjälna bilar i Moskva

- Internationellt säljs mer pengar från bilbranschen än droger. Vi pratar om stora summor, säger Nils Kristian Brekke, som utredar Codan Insurance.

Efter 20 år i branschen, varav 11 år som polisutredare, har han bildat en unik bild av bilbrott i Europa. Brekke säger att han ständigt kallas av kollegor som observerar misstänkta norska registrerade bilar. Största delen av de stulna bilarna hamnar slutligen i Ryssland, Vitryssland eller ännu längre österut, med Litauen som ett mellanhopp.

- År 1999 registrerades 650 000 stulna bilar i Moskva ensam. Vi har ingen anledning att tro att siffran är lägre idag.Polisen i Ryssland har ingen möjlighet att göra något åt ​​det. Allt du får är en anteckning i lådan som säger att bilen är stulen. Då kan du bara köra vidare.

Kraftig byråkrati, korruption, försäkringsbedrägerier och otillräckliga resurser är några av anledningarna till att maskinen kan köra vidare. Det är med andra ord bara lite logistik som jag bevittnar här i Kaunas.

Nils Kristian Brekke, utredare på Codan Forsikring, visar tecknet på en norsk Audi A5, som så småningom spåras i Vitryssland och hämtas hem. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

Från KGB till Mafia

Detta bekräftar ledaren för polisenheten för organiserad brottslighet i staden. Vi träffas vid en av stadens små, charmiga restauranger. Jag får inte skriva in sig eller ta bilder eftersom han ofta är inblandad i hemlig verksamhet.

- Kriminaliteten i Litauen har blivit mycket lik den i Ryssland och Italien - mycket eländig, med svåra organisationer. När vi var utsatta för sovjet var de kriminella miljöerna i detta land mycket isolerade. Efter att väggen föll började miljöerna i Litauen och Ryssland plötsligt kommunicera.

Han har ett kontor i en byggnad som under det kalla kriget var ett KGB-högkvarter. Det är lätt att förstå vad han syftar till. När Sovjetunionen körde, var det plötsligt många högkvalificerade KGB-officerare som blev arbetslösa över natten. De hade extrem kompetens inom intelligens, vapenlogistik och drift av hemliga organisationer: kvaliteter som har flera tillämpningsområden på brottslig sida av lagen i fredstid. Resultatet var vad vi ser idag. Den lokala, arbetslösa ungdommen är värd för mafia-liknande organisationer med band till Ryssland, som använder dem för att utföra vinnande brott i hela Europa. Han pekar också på en annan viktig anledning till att bilstöld fortfarande är ett stort problem.

Detta var KGB-högkvarteret i staden under det kalla kriget. Nu är stadens underrättelsetjänst här. Foto: Stein Inge Stølen Se mer

- Jag jobbar inte personligen med bilbrott. Min grupp fokuserar på narkotikasmuggling, ett problem som har betydligt större rippelverkningar. Polisstyrkorna i Litauen prioriterar därför också droger med avseende på bilbrott. Förlorar du din bil, det går bara bortom ditt försäkringsbolag. Du får ersättning och köper en ny bil. Om du eller någon i familjen är knuten på tyget kan hela ditt liv brytas. Litauen är ett viktigt geografiskt transitland, vilket innebär att både droger och stulna bilar transporteras genom här när som helst. Vi måste använda resurserna vi har på vad vi anser vara viktigast.

hotar människor på livet

Kaunas polis säger att vi förmodligen inte kommer att se några större insatser på bilbranschen i de baltiska länderna med den första. Det är omöjligt att skylla polisen för att prioritera, drogfall måste tydligt gå ut för en bilstöld. Men det betyder att bilägare i Skandinavien inte kan känna sig säkra.Och mycket tyder på att däckens medel blir mer råa och råa.

- Det har funnits en trend i Europa nyligen där tjuvar ta hänsyn hus och hotar människor i deras liv för att göra bilnycklar. Detta gäller särskilt dyrare lyxbilar, säger Nils Kristian Brekke.

- Det är en trend vi hoppas kommer inte att komma hit.

Two Mercedes CLS AMG parkerad på samma gata, i en stad med en genomsnittlig månadslön på mindre än 4000 kronor ... Foto: Stein Inge Stølen mer

Men vad händer om du har blivit rånad bilen? Är det möjligt att hitta den och få tillbaka den?

I Codan Forsikring de har fått unika erfarenheter inom detta område, både när det gäller spårning och hämtning av stulna bilar utomlands. Erfarenheten visar att det inte alls är omöjligt att hitta en stulen bil, även om båda tecken, registreringsbeviset och chassinummer är förfalskade. Vad som är svårt är emellertid den byråkratiska processen att få bilen levererad och de kriminella dömdes.

- Vi har haft några problem där vi bland annat spårade norska bilar i bland annat Belarus. Fordonen upptäcktes genom rutinkontroll och beslagtagits. Men det var bara början på en lång och tung process ", förklarar Brekke.

- I praktiken måste ägaren betrakta bilen som förlorad och acceptera endast försäkringsförmånerna. Men vi kommer fortfarande att arbeta för att sätta pinnar i bandets hjul.

Den pensionerade polisen från Østfold är å andra sidan mer optimistisk. Han säger att det har stoppats ett stort antal bilar som kommer ut Skandinavien under de senaste 10-15 åren. Flera projekt har genomförts i samarbete med både tyska, skandinaviska och polska polisen med östeuropeiska stöld band som huvudmålet.

Men om en olycka och bilen försvinner från gården, inte andrahandsmarknaden i Kaunas den dummaste stället att leta ...

ADVERT

Mest populära